Google’da İlk Sayfada Olmak Ne Kadar Önemlidir?

Google Aramaları

İlk sayfa sıralamasında neden yer almak istediğinizin en önemli nedeni, ürününüze / hizmetinize ihtiyacınız olan herkese görünür olmak istediğinizden emin olmaktır. Örneğin Google, birinci arama motorudur ve ayda yaklaşık 12 milyar arama yapar. Yaklaşık 1,17 milyar tekil kişi Google kullanıyor. ABD’de kullanılan 1 numaralı arama motorudur. ABD arama pazarının% 67.5’ini ve mobil arama pazarının% 87.1’ini alıyor. Ve iş yerindeyseniz, tüm satın alma kararlarının %93’ünün çevrimiçi bir arama ile başlayacağını da bilmeniz gerekir. Ve Google aracılığıyla trafik almanın anahtarı, ilk sayfadaki yerinizi kazanmaktır, çünkü ilk sayfa web siteleri Google trafiğinin %91.5’ini alır. Web siteniz ikinci sayfadaysa, yalnızca sayfadaki diğer tüm web siteleri ile birlikte trafiğin %4.8’ini paylaşırsınız. 3. sayfayla ise %1.1’i.

Chitika.com tarafından yapılan araştırmaya göre Google arama sonuçlarına göre sitelere gelen hit dağılımı şöyledir:

 1. sıradaki içeriklerin ortalama trafik payı: % 32.5. / 2. sıradaki içeriklerin ortalama trafik payı: % 17.6. / 3. sıradaki içeriklerin ortalama trafik payı: % 11.4. / 4. sıradaki içeriklerin ortalama trafik payı: % 8.1. / 5. sıradaki içeriklerin ortalama trafik payı: % 6.1. / 6. sıradaki içeriklerin ortalama trafik payı: % 4.4. / 7. sıradaki içeriklerin ortalama trafik payı: % 3.5. / 8. sıradaki içeriklerin ortalama trafik payı: % 3.1. / 9. sıradaki içeriklerin ortalama trafik payı: % 2.6. / 10. sıradaki içeriklerin ortalama trafik payı: % 2.4. / 11. sıradaki içeriklerin ortalama trafik payı: % 1.0. / 12. sıradaki içeriklerin ortalama trafik payı: % 0.8. / 13. sıradaki içeriklerin ortalama trafik payı: % 0.7. / 14. sıradaki içeriklerin ortalama trafik payı: % 0.6. / 15. sıradaki içeriklerin ortalama trafik payı: % 0.4.

Sonuçta, ilk sayfada olmak, web sitenizin belirli bir anahtar kelime için en iyilerden biri olarak kabul edildiği anlamına gelir. Ve amaçladığınız şey budur: en iyisi olmak. Hedef kitlenizin aradıklarını sunmak, Google’daki 1 numaralı sayfadaki yerinizi alma şansınızı artıracaktır.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir