Google Arama Sonuçlarında Müşteri Yorumları Etkisi

inceleme ve seo

Şirketinizin faaliyet gösterdiği endüstri çeşidine bakılmaksızın, amacınız üst sıralarda yer almaktır. Bu noktada SEO; içerik kalitesi, anahtar kelimeler ve mobil organizasyon gibi 200’den fazla sıralama kriterini içeriyor. Bunlar iyi sıralama almak için gerekli olan SEO taktik türleri, ancak odaklanmayı isteyeceğiniz bir strateji daha var: müşteri yorumları.

Müşteri İncelemeleri ve SEO

Moz’a göre müşteri incelemeleri, yerel organik sıralama faktörlerinin yüzde yedisini oluşturuyor. Web sitenizin her zaman taze ve benzersiz içeriğe sahip olmasını sağlayarak sitenizi Google botlarına sürekli aktif olarak gösterebilirsiniz.

İncelemeler belirli bir güvenilirlik düzeyi sunuyor, peki incelemeler sahte ise ne olacak? Tüketiciler çoğunlukla pratik olma eğilimindedirler, yani hiçbir şeyin yüzde yüz mükemmel olmayacağını kabul ederler. Moz’a göre ziyaretçiler, çoğunlukla tamamı olumlu geribildirim veren hizmetler ve ürünler hakkında şüphe duyduklarını belirttiler.

Araştırmaya göre tüketiciler 4.2 ile 4.5 arasında incelemelerden daha fazla etkileniyor. Tüketicilerin büyük çoğunluğu çevrimiçi incelemeleri bir ürün veya hizmet satın alırken bir etken olarak kullanmaktadır. Araştırmaya göre, tüketicilerin yüzde 92’si, ürün veya hizmet hakkında herhangi bir inceleme yapılmadığı takdirde satın alma konusunda tereddüt ediyor.

Olumsuz Değerlendirmeler ve SEO

Pek çok kişi, olumlu değerlendirmelerin önemli olan tek şey olduğuna inanıyor; ancak konunun gerçeği, olumsuz değerlendirmelerin SEO ve tüketici güvenine gelince olumlu değerlendirmeler kadar güçlü ve yararlı olduğudur. Çoğu için, hacim ve çeşitlilik önemlidir. Hem pozitif hem de negatif müşteri yorumlarını görüntülediğinizde gizleyecek hiçbir şey olmadığını gösteriyorsunuz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir