Etkili Blog Başlıkları Nasıl Oluşturulur?

Etkili Blog Başlıkları Nasıl Oluşturulur?

İçerik pazarlama SEO için önemli olan faktörler arasında yer alır. Örneğin daha fazla organik trafik için ilk şartlardan biri içeriklerdir. Ancak günümüzde dijital dünyada yaşanan bazı gelişmeler istemsizce içeriğin önüne farklı faktörleri getirse de içerik hala ilk sıralarda yer alan önemli bir faktördür. Satıştan marka bilinirliğe varana kadar birçok faktörün yer aldığı bu zincirde içeriklerle alakalı en önemli faktörlerden biri ise Etkili Blog Başlıkları Oluşturma kısmıdır.

Bir E-Ticaret sitesinin etkili blog yazılarının olması durumunda marka bilinirliği  diğer duruma göre ciddi miktarda artış gösterir. Ayrıca bir blogunuzun olması ve blogunuzda etkili içerikleri paylaşmanız marka bilinirliğinin yanı sıra satışları da etkiler. Nasıl mı? Aslında oldukça basit bir mantıkla soruya cevap verilebilir. Blogunuzda yer alan içerikleriniz arama sonuçlarında ilk sıralarda yer aldığında ya da kullanıcılar arasında popüler olduğunda kullanıcılar doğal olarak web sitenizi ziyaret eder ve bu durumda potansiyel müşterilerinizin artmasını sağlar.

Peki kullanıcıları içeriğinizi okumaya nasıl teşvik edeceksiniz? İşte blog yazılarınızda dikkat edilmesi gereken en can alıcı nokta burası: Etkili Blog Başlıkları… Kullanıcıları harekete geçirerek içeriklerinizi okumasını sağlamanın temel yolu etkili blog başlıkları oluşturmaktır. Bunun içinde yaratıcı, kullanıcıları teşvik edecek ve etkileyici başlıklar seçmeniz gerekir. Bunun içinde sizlere blog yazılarınız ile daha fazla trafik sağlayacağınız ve potansiyel müşterilerinizi artıracağınız Etkili Blog Başlıkları Nasıl Oluşturulur? sorusunun cevabını paylaşacağız.

Kullanıcıları Harekete Geçiren Blog Başlıkları ve İpuçları

Kullanıcıları harekete geçiren başlıklar, kullanıcıları içeriği okumaya teşvik ederken aynı zamanda kullanıcının içeriği pas geçmeyip tıklama ihtimalini de arttırıyor. Kısacası içerikleriniz için oluşturduğunu başlıklar aynı zamanda içeriğinizin ön izlemesi oluyor. Kullanıcı içeriği okumadan önce başlıklar sayesinde içerik hakkında genel bir bilgi ve izlenim elde etmiş oluyor.

Blogunuza ne kadar uzun bir içerik eklerseniz ekleyin eğer başlığınız kullanıcıları harekete geçiren yani etkili bir başlık değilse içeriğinizin okunma ihtimali azalacaktır. Tam tersi içeriğiniz çok iyi olmasa bile başlığınız etkileyici ise diğer duruma göre içerik daha çok kullanıcı tarafından ziyaret edilecektir. Fakat etkileyici başlık oluşturmak o kadar kolay bir iş değildir. Kısacası etkili blog başlıkları için dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır.

Blog Başlığı Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Başlıkla içerik arasında uyum sağlayın. Anlattığınız içerikle oluşturduğunuz başlık arasında uyumsuzluk olmamalıdır. Ayrıca başlıkla kullanıcılara vadettiğiniz şeylerde orantılı olmalıdır. Beklentileri başlıkla yüksek tutuyorsanız içerikle bu beklentileri karşılamanız gerekir. Aksi takdirde kullanıcılar içeriğinizi bir kaç saniye içerisinde okumadan terk edecektir.
  • Hedef anahtar kelimeleri kullanın. Fakat anahtar kelime kullanırken doğallıktan uzaklaşmadan bunu yapmanız gerekir. Diğer yazılarınız ile benzer bir başlık olmamasına yani diğer yazılarınızı tekrarlamamaya özen gösterin. Bu konuda zorlandığınız anahtar kelimeler olduğunda LSI olarak adlandırdığımız anahtar kelimeniz ile yani yakın bir anlamsal ilişkiye sahip diğer anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz.
  • Özgün başlıklar oluşturmanız gerektiğini elbette ki biliyorsunuz. Kullanılan başlıkları kullanmak yerine farklı başlıklar oluşturun ve rakiplerinizin değinmediği konularda içerikler üretin.
  • Kullanıcıların ilgisini çekecek kelimelere başlıklarınızda yer verin. Kısacası başlıklarınız ile kullanıcılarda ilgi uyandırın. 
  • Arama motorlarına değil kullanıcılara yönelik başlıklar oluşturun. Arama motorlarının (özellikle Google’ın) temel hedefi kullanıcılara daha iyi bir deyim sunmaktır. Eğer kullanıcıların dikkatini çekerseniz ve onlara iyi bir deneyim sunarsanız bu durum arama motorlarının dikkatinden kaçmayacaktır.
  • Hedef kitlenize uygun başlıklar seçin. Kurumsal bir web sitesiyseniz eğlenceli içerik üreten sitelerdeki gibi başlıklar oluşturarak içeriğinizi paylaşmak mantıklı bir hamle olmayacaktır. Bu yüzden hedef kitlenizi yakından tanıyın. Onların ilgisini çekecek ve marka kimliğinize uygun başlıklar seçin.
  • Kullanıcılara sorular sorun. Haftada kaç litre su içerek zayıflayacağınızı biliyor muydunuz? gibi kullanıcıya soru sorar nitelikte oluşturduğunuz başlıklar kullanıcıların daha fazla dikkatini çekecektir.
  • Rakamların gücünden yararlanın. Örneğin “Organik Trafiğinizi Artıracak 5 Etkili Yöntem” gibi bir başlık kullanıcıların daha fazla dikkatini çeker.
  • Negatif ifadeler kullanmaktan kaçınmayın. “Dur, Hayır, Kötü, Asla” gibi kelimelerin yer aldığı başlıkların performansı %50 oranında artıyor.
  • Yol gösterici ifadeler kullanın. Örneğin “Yeni Başlayanlar İçin SEO Rehberi” gibi başlıklar daha etkin bir performans sergileyecektir.

Etkili blog başlıkları oluşturmak içeriğinizin daha fazla okunması anlamına gelir ve bu durum daha fazla organik trafik demektir. Teknik anlamda birçok söylem olsa da içerikleriniz ve başlık oluşturmak ile ilgili oluşturabileceğiniz en iyi ve en etkili strateji kullanıcıları göz önünde bulundurmak ve içeriklere onların gözünden bakmaktır. Kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan, doğru bilgileri sunan ve aradıkları her ne ise onlara aradıkları şeyleri veren içerikler oluşturun.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. […] Vizyona giren herhangi bir filmde izleyici fragmana göre bir öngörü oluşturur. İçeriklerde de fragmanınız başlıklarınızdır. Başlıklarınız eğer dikkat çekici ve tıklanabilir değilse içeriğiniz ne kadar mükemmel olursa olsun istediğiniz performansı gösteremeyecektir. (Başlıklarınızı nasıl daha ilgi çekici hale getirebileceğinize dair basit ve etkili ipuçları için tıklayın.) […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir