Seo Hataları Nasıl Düzeltilir? – (Detaylı Anlatım)

1. Alexa Sıralaması önemli mi?

Alexa (http://www.alexa.com), ağırlıklı olarak web sitelerinin sıralamasını temel alan, saygın bir analitik hizmet sunan Global bir servistir. Alexa Algoritması basitçe şu şekilde çalışır: Tahmini ortalama günlük benzersiz ziyaretçiler ve son 3 ay içinde sitedeki tahmini sayfa görüntüleme sayısı… Benzersiz ziyaretçilerin ve sayfa görünümlerinin en yüksek kombinasyonuna sahip site 1 numaralı sırada yer almaktadır.

Alexa rütbesinin yalnızca üst düzey alanlar için (örn., Alan adı.com) olduğu tahmin edilmelidir. Alexa, bir alanı (ör. Http://www.domain.com/subpage.html) veya alt alanlar (ör. Subdomain.domain.com) alt sayfaları için ayrı sıralamalar sağlamaz; Alexa bunları otomatik olarak kişisel ev olarak tanımlayamazsa Sayfalar veya bloglar, örneğin Blogger (blogspot.com) gibi sitelerde barındırılanlar gibi. Bir site kişisel bir ana sayfa veya blog olarak tanımlanırsa, ana etki alanından ayrı olarak kendi Trafik Sıralamasına sahip olur.


Alexa Değeri Nasıl Yükseltilir:
Alexa sıralamasını düşürmek için aşağıdakilere odaklanmanızı öneririz:
  1. İçerik… Benzersiz, kaliteli ve ilgi çekici içerik, sitenizle ilgilenen kullanıcıların kitlelerini artırır ve arama motorlarında sitenizin itibarını olumlu şekilde etkiler.!
  2. Navigasyon. Her bölüme kolaylıkla ulaşılabilen (en fazla 2 adım) bir web sitesi yapısı, sayfa görüntülemelerin sayısını artırmaya olanak tanır.
  3. Arama motoru optimizasyonu (SEO). Bir web sitesini optimize etmek, içeriğini, HTML′sini ve ilişkili kodlamayı düzenlemek ve hem belirli anahtar kelimelerle alaka düzeyini arttırmak hem de arama motorlarının endeksleme etkinliklerine yönelik engelleri kaldırma işlemlerini içerebilir. Geri bağlantı sayısını artırmak için bir siteyi teşvik etmek başka bir SEO özelliğidir. SEO′nun temel amacı, kullanıcı sayısını artırmak, müşteriler kazanmak ve daha fazla kar elde etmektir.
  4. Sosyal ağların etkili kullanımı. Web sitenizin sosyal ağlardaki tanıtımı ve entegrasyonu, yeni ziyaretçilerin ilgi alanına ve web sitenize / markanızın itibar geliştirmesine katkıda bulunur.

 

 

 

2. Hemen Çıkma Oranının SEO’ya Etkisi

Hemen çıkma oranı, başka bir sayfayı ziyaret etmeden bir siteden ayrılan veya oturum başına bu sitede yalnızca tek bir sayfayı görüntüleyen kullanıcıların yüzdesidir. Web sayfalarında “düşük bir hemen çıkma oranı”, web sitesinin başarılı olduğunu ve kazanç getirdiğini gösterir.

Ziyaretçiler nereye gidiyor?
  1. İçeriğindeki farklı bir web sitesi bağlantısına tıklama.
  2. Bir pencere veya tarayıcı sekmesini kapatma.
  3. Adres çubuğuna yeni bir URL girme veya tarayıcı sekmelerini değiştirme.
  4. Siteyi terk etmek için “Geri” düğmesini tıklama.
  5. Oturumun zaman aşımına uğraması.

Ziyaretçiler neden gidiyor?
  1. Kötü / Kullanılamaz tasarım.
  2. Sayfa yükleme hızı.
  3. Dış bağlantı sayısı.
  4. Aşırı reklam, açılır pencereler, otomatik oynatma video ve / veya ses.
  5. Web sitesi konusu.
  6. Trafik türü (arama motoru, reklamcılık, doğrudan, yönlendirme vb.)


Hemen Çıkma Oranı Nasıl düşer:
Hemen çıkma oranını azaltmak için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:

  1. İçeriğinizin cazibesini artırmak: hem grafik tasarımı hem de okunabilirlik (bilgi parçalanması, renk farkı, video ve resimler ekleme, uzun yazıları bölme gibi) ile ilgilidir.
  2. PC, cep telefonu, tablet ve diğer cihazlar için web sitesi optimizasyonu.
  3. Daha kullanışlı ve kullanıcı dostu bir navigasyon yapısı (ilişkili içerik, hata 404 sayfası optimizasyonu, arama kutusu tasarımı ve uygun yerleşim vb.) Oluşturma
  4. Sayfa yükleme hızını artırma (resimlerin ve html, css, javascript kodu, gzip sıkıştırma, tarayıcı önbellek uygulaması vb. Optimizasyonu)
  5. Doğru denge bulma: içerik reklamcılık.
  6. Dahili birbirine bağlanma (Minimuma kadar harici bağlantı sayısını azaltın ve onları yeni bir pencerede veya sekmede açın.)
  7. Dikkat dağıtan tüm öğeleri kaldırın (can sıkıcı reklam, açılır pencereler, otomatik oynatma ses ve video).
  8. Kırılmış veya ölü bir bağlantıyı gösteren sayfayı en iyi duruma getirin (Hata 404)
  9. Sitenizin web sayfaları için, kullanıcının dikkatini çeken ve arama motoru sonuç sayfanızı (SERP) oluşturan, iyi düşünülmüş Google snippet’leri oluşturun.

 

 

 

3. Ziyaretçi başına günlük sayfa görüntüleme sayısı

Ziyaretçi başına günlük sayfa görüntüleme sayısı, bir web sitesinde bir ziyaretçi başına tahmini benzersiz sayfa görüntüleme sayısıdır. Bir sitenin başarısını ve kullanıcıların arasındaki popülerliğini belirlemedeki en önemli faktörlerden biridir.

Bu kriter, kullanıcının web sitesine olan ilgisini ve bilgisini belirler. E-ticaret, eğlence, bilgi, yardımseverlik ve diğer sitelerdeki ziyaretçi başına sayfa görüntüleme sayısı farklı olabilir. Bu kriterin yüksek değeri doğrudan reklamcılıktan gelir elde eden (içerik, afiş vb.) Webmasterların gelirini belirler veya kullanıcılarına çeşitli mal ve hizmetler sunar.

Ziyaretçi başına günlük sayfa görüntüleme sayısı, arama motoru sonuç sayfasını oluşturmayı hesaba katan (SERP) davranış faktörlerine aittir.

Ziyaretçi başına sayfa görüntüleme sayısını artırmanın doğru yolu, onları bir sihirbaz oynayarak bir sitede kalmaya motive etmektir. Kullanıcılar, yardımsever web kaynaklarını memnuniyetle ziyaret edecek ve potansiyel olarak olumlu bir sonuç doğuracak olan en kısa sürede orada kalacaklardır.


Sayfa Görüntülenme sayısı nasıl yükseltilir:
Sonuçlarınızı pekiştirmek için üzerinde çalışmaya devam etmenizi öneririz:

  1. İçerik… Sitedeki içerik kalitesi, iyi tasarlanmış, eşsiz ve seçkin, yetkin bir tarzda hazırlanmalıdır. İlginç ve düzenli olarak güncellenen içerik, ziyaretçi başına günlük sayfa görüntüleme ölçütlerini artırmada başarılı bir karardır.
  2. Navigasyon yapısı. Bir kullanıcının bir web sitesinde gezinmesi ya da ihtiyaç duydukları bilgileri bulması zor olmamalı. İyi organize edilmiş site gezintisi, ziyaretçileri ihtiyaç duydukları bölümlere göndermenize ve ziyaretçi başına günlük sayfa görüntüleme sayısını artırmanıza olanak tanır. Popüler sayfaların duyuruları, ilgili sayfalara bağlantılar gönderilmesi, bir bölüm ilan eden resimlerin getirilmesi veya mevcut özel teklifler ve indirimler hakkında bilgi de kullanıcıların dikkatini çekecektir.
  3. İlgili kullanıcılar çekin. Reklam kampanyaları ve arama motoru optimizasyonu etkinlikleri düzenlenirken, kullanıcılar arama sorgusuyla veya reklamcılık bilgileriyle alâkalı sayfalara gönderilmelidir. Ziyaretçiler, söz verilen bilgileri bulmak için minimum zaman harcar.
  4. Etkin dengeyi bulun: içerik reklamcılık.
  5. Sayfa yükleme hızını artırın.

 

 

 

4. Ziyaretçilerin sitede geçirdiği zaman / kaldığı süre

Sitede kalınan süre, ziyaretçilerin bir sitede geçirdikleri tahmini dakika ve saniye sayısıdır.

Bu kriter, kullanıcının web sitesine olan ilgisini ve ilgisini belirler. E-ticaret, eğlence, bilgi, sadaka ve diğer sitelerdeki ziyaret süresi farklı olabilir. Örneğin: Bir site mal satmaya veya ziyaretçilere temel bilgi ve iletişim bilgilerini vermeyi amaçladıysa, ziyaret süresi uzatılmasına gerek yoktur. Aksine, yüksek değer, gezinme sorunlarını veya kullanıcılar için önemli bilgi eksikliğini gösterebilir.

Ziyaretçi başına günlük sayfa görüntüleme sayısı ve Hemen Çıkma oranı ölçütleri ile birlikte Sitedeki günlük süre, arama motoru sonuçlarını oluştururken dikkate alınan davranış faktörlerine aittir.

 


Sitede geçirilen zaman nasıl yükseltilir:

  1. Benzersiz hizmet tanıtımı. Sanal 3D tur, çevrimiçi fiyat hesaplayıcısı, canlı destek sohbeti, testler ve kullanıcı anketleri ve alışılmadık ama faydalı hizmetler, genel imajınızı olumlu bir şekilde etkilemekte ve Günlük ölçütlerinizdeki günlük saatin değerini artıracaktır.
  2. Çeşitli cihazlar, işletim sistemleri ve tarayıcılar için optimizasyon. Akıllı telefon, tablet, PC aracılığıyla siteyle verimli ve hoş bir kullanıcı etkileşimi, site ölçütü için günlük zamanı olumlu şekilde etkiler ve kullanıcı sadakatini geliştirir.
  3. Can sıkıcı faktörler eleme. Aşırı ve rahatsız edici reklamcılık, sesli ve görüntülü olarak otomatik oynatma, tasarım hataları vs. kullanıcıların sitenizde uzun süre kalmasına engel olur.
  4. İlgili kullanıcıları cezbetmek. Reklam kampanyaları ve arama motoru optimizasyonu etkinlikleri düzenlenirken, kullanıcılar arama sorgusuyla veya reklamcılık bilgileriyle alâkalı sayfalara gönderilmelidir. Ziyaretçiler, söz verilen bilgileri bulmak için minimum zaman harcıyor.

 

 

5. Ziyaretçilerin konumu

Ziyaretçi lokalizasyonu, web sitesi kitlelerinin coğrafyası, toplam kullanıcı sayısının yüzdesi olarak ifade edilir. Ziyaretçileri incelerken ve web sitesi geliştirme stratejisi oluştururken ziyaretçilerin yerelleştirme bilgileri son derece önemlidir.

 


Analiz sonuçlarına göre çabalarınızı aşağıdakiler üzerinde yoğunlaştırabilirsiniz:

  1. Yeni pazarlar ve gelir fırsatları bulun. Bu ülkeden veya başka ülkeden ziyaretçilerin hâkimiyeti veya varlığı, hedefli reklamcılık yoluyla ekstra kâr elde etmek, bu ülkelerde talep edilen malları ve hizmetleri satmak, yerel iş ortakları bulabilmek için ön koşullar yaratır.
  2. Web sitesi yerelleştirme. Web sitenizin olumlu imajını oluşturmak ve desteklemek, kullanıcılarınızın ihtiyaçlarını karşılamak için kapsamlı çaba gerektirir. Bir sitenin yerel dillere tercümesi ve bölgesel zihniyet, fiyatların farklı para birimlerine dönüştürülmesi, gerekli desteklenen saat diliminde destek hizmeti verilmesi ve diğer etkinlik kullanıcılarının artması ve daha da önemlisi arama motoru sistemlerinin web sitenize bağlılığı (Sığınma oranı, Ziyaretçi başına günlük sayfa görüntüleme sayısı, sitede günlük saat sayısı).
  3. Web sitesi için en iyi barındırma coğrafi konumunu seçin. Web sitesi yükleme hızı yalnızca sunucu kapasitesine ve kanal bant genişliğine değil, gerçek sunucu konumuna bağlıdır. Barındırma ABD’de bulunuyorsa, örnek olarak, yükleme hızı ABD kullanıcıları için daha hızlı, ancak Çinli ziyaretçiler için daha yavaş olacaktır. Web siteniz için geliştirme stratejisi seçerken bu gerçek dikkate alınmalıdır.

 

 

 

6. Facebook Sayfası

Facebook sayfası bir sosyal paylaşım ağında https://www.facebook.com adresindeki bir işletme, şirket, web sitesi ve yetkili kişiyi temsil eder. Ve kullanıcılarla etkileşiminin etkinliği. Analiz edilen web sayfasında belirtilen bir Facebook sayfası, bu ölçütle uyumu kontrol edilir.

 

Facebook parametreleri:

  • Beğenilenler – arkadaşınızın haber özet akışında görünen hikayeler hakkında geri bildirim alan benzersiz kullanıcıların sayısıdır.
  • Like seçeneği, bir arkadaşınızın haber besleme öğesini fiili bir yorum eklemek zorunda kalmadan olumlu bir şekilde kabul etmenizi sağlar.
  • Bununla ilgili konuşmak, kullanıcıların Facebook sayfası aracılığıyla bir şirket, işletme veya web sitesi ile etkileşiminin verimliliğini belirleyen önemli bir parametredir.

 


Facebook etkinliğiniz önemli bir etkiye sahiptir:

  1. SERP’ler üzerinde web sitesi sıralamalarını iyileştirme. Arama motoru sistemleri, web sitenize bağlı bir Facebook sayfasını ziyaret eden kullanıcıların sosyal medya sinyallerine (paylaşım, yorum gibi) dikkate alarak web dizinini hızlandırır ve artırır. Ayrıca, Facebook sayfalardan web sitenize gelen bir sayfa sırası düşünüyorlar.
  2. Müşteri katılımı. Haber yayını geçmişi oluşturmak, Facebook sayfanızın daha düzgün bir şekilde işlem gördüğünde daha da fazla müşterisi olabilmesi için daha fazla ziyaretçi çekmenizi sağlar.
  3. Web sitenizin, markanızın veya şirketinizin olumlu bir görüntüsü oluşturmak.

 


Facebook Sayfa etkinliği için ne yapmalısınız:

  1. İçerik. Yüksek kaliteli ve heyecan verici bilgiler yayınlamak, mevcut ve gelecekteki abonelerinizle olan başarınızın anahtarıdır.
  2. Kullanıcı kitleyi kapsama alanı ve katılım. İçeriğiniz çok sayıda Seviyeye ulaşırsa, sayfanız başarılı demek değildir. Sayfa etkinliğinizde kaç kullanıcının doğrudan katılıp katılmadığı, yani haber akışında gösterilen “hikayeye” katkıda bulunulması çok önemlidir. Kullanıcı katılımını artırmak için dikkate alınması gereken birkaç strateji vardır. Müşterileri bir soru ile yaklaşın… Hayranların yayınlarınızdaki boşlukları doldurmasına izin verin. (Kendi resmini bir fotoğrafa sunabilirler.) Müşterilerinize teşekkür ederek kapağınıza koyun. Resim kullanın. Like – Share, hashtags kullanın vb.
  3. İstatistik eğitimi. Etkin faktörleri belirlemek için web sayfası istatistiklerinizi düzenli olarak inceleyin. Abonelerinizin genellikle çevrimiçi olduğu, hangi faktörlerin yeni aboneler çektiğini, kullanıcı kitlesinin hangi kişi tarafından kapsandığını ve bu yayın tarafından işlendiğini veya başka birinin hangi saatte kaldığını saatlere dikkat etmeniz gerekir.

 


Facebook Sayfası Nasıl açılır ve sayfa beğenisi nasıl artar?
Bu kriteri iyileştirmek için şunlara odaklanmalısınız:

  1. Bir Facebook sayfası oluşturma. Yapmanız gereken ilk şey, web sitenizi, şirketinizi ve markanızı temsil etmek için sosyal ağda bir hesap açmak ve onları bağlamak için sosyal medya düğmeleri eklemektir.
  2. Aktivite. Bilgileri düzenli olarak yayınlayın ve web sitenize ziyaretçi çekme şansınızı azalttığından, sahip olduğunuz tüm içeriği yayınlamaya çalışmayın. Facebook profiliniz, ana siteye bir kapı olarak hizmet etmeli ve farklı bir şekilde sunulmamalıdır.
  3. İçerik. Yüksek kaliteli ve heyecan verici bilgileri yayınlayın, fotoğraflar, video ve bağlantılar ile deneyler yapın, sınavlar ve çeşitli yarışmalar sunun, ilgili kullanıcı sayısını artırmak için Facebook sayfanızın hayatına katılın.
  4. Sayfa ayarları. Facebook sayfası düzgün bir şekilde optimize edilmişse, kullanıcı katılımının etkinliği daha yüksek olacaktır: Kapak ve profil resminiz için doğru bir fotoğraf seçin, önemli yayınları zaman çizelgesinde gösterin, fotoğraf ve video albümleri yükleyin, bir marka sayfası kullanıcı adı oluşturun, Facebook eklentisini kullanın, Ins vb.

 

 

 

7. Google Plus Sayfası

Google Plus + sayfası, sosyal ağ https://plus.google.com adresindeki bir işletme, şirket, web sitesi veya yetkili kişiyi temsil eder. Kullanıcılarla etkileşiminin etkinliği. Analiz edilen web sayfasında belirtilen bir Google+ sayfası, bu ölçütle uyumluluk açısından kontrol edilir.

Google+ parametreleri aşağıdakileri ifade eder:

  1. Artış sayımı – “Web sitenizi (g + düğmesi) veya içeriği (+1 düğmesi) öneren benzersiz kullanıcıların sayısı heyecan verici buluyorlardı. Bu A sınıfı ya da alkış türüdür.
  2. Google+ sosyal ağında +1 düğmesini tıklarsa, kullanıcılar çevreleriyle istedikleri bilgileri paylaşıyor, yani haber yayınlarında bir hikaye oluşturuyor. Google+ sayfasının sahibi olan her bir +1 tıklama hakkında bir bildirim alırsınız.
  3. Web sitenizdeki g + düğmesini tıklayan kullanıcı, istedikleri bilgileri çevreleriyle paylaşır, yani haber yayınlarında bir hikaye oluşturur ve profillerini g + düğmesinin yanında gösterir.
  4. Çemberin yanında – Google+ sayfasına abone olan benzersiz kullanıcıların sayısı.

 


Google+ etkinliğiniz aşağıdakiler üzerinde önemli bir etkiye sahiptir:
Bu kriteri iyileştirmek için şunlara odaklanmalısınız:

  1. SERP’ler üzerinde web sitesi sıralamalarını iyileştirme. Google arama motoru sistemi, arama sonuçlarında Google+ içeriğinin önemini düzenli olarak artırır. Bu motivasyon oldukça belirgindir – Facebook ve Twitter gibi rakipleri ile kullanıcıları Google+ profilleri oluşturmaya teşvik etmeli. Denemeler şunu gösteriyor: +1 tıklamaları sayısı, Google arama motoru sıralamasında, Google+ içeriğinin dizine eklenmesinin ani hızında, Google+ sayfalarının web sitenizin sayfa sıralamasını yükseltmesine yardımcı oluyor.
  2. Kullanıcı katılımı. Haber yayını geçmişinin oluşturulması, Google+ sayfanızdan, daha iyi bir şekilde tedavi edildiğinde daha da fazla müşteri olabilecek daha fazla ziyaretçi çekmek için katkıda bulunur.
  3. Web sitenizin, markanızın veya şirketinizin olumlu bir görüntüsü oluşturmak.

 


Google Plus Beğenme Sayısı Nasıl Yükseltilir:

  1. Google+ sayfanızı oluşturun. Yapmanız gereken ilk şey, sosyal medyada web sitesi, şirket, marka temsil etmek ve web sayfanıza ve profil arasındaki bağlantıları kurmak için sosyal medya düğmeleri yerleştirecektir kayıt etmektir.
  2. Google + ‘da sosyal bağlantılar oluşturun. Asla çok geç değildir. Bildiğiniz gibi, Google+, tüm sosyal medya tanıtım stratejilerinin uygulandığı bir sosyal ağdır. Saygın kullanıcıları çevrelerinize ekleyin, yorumları diğer insanlar tarafından yüklenen yayınlara bırakın ve yayınlarınız arasında etkinlik başlatın, iyi içerikler paylaşın. Bu, sosyal ağ üzerindeki itibarınızı artıracak, aynı zamanda benzersiz bir deneyim ve bilgi geliştirmeyi sağlayacaktır.
  3. Kullanıcılarınızın web sayfanıza doğal bağlantıları ve organik trafiği çekmek için paylaşacakları Google+ içeriğini yükleyin. Yayınladığınız içerikle ilgili iki kere düşünün: sayfanıza bir bağlantı bırakmanız ve ayrılmanız gerekmez. Yorum ve geribildirimle çalışın, postayla ilgili tamamlayıcı bilgi bulun ve diğer kullanıcılarla paylaşın – yayınlarınızı daha değerli ve önemli yapın.
  4. Profilinizi oluşturun ve tüm orijinal yayınları yazarınızla birlikte tedarik edin. Web sitesine yüklenen benzersiz içeriği tereddüt etmeden Google+ profiliyle bağlamak için rel = author özelliğini kullanın. Bir konuk postasını yayınladıysanız veya başka bir web sitesinde benzersiz bir içerik paylaştıysanız, bu kaynağın sahibine veya web sayfanıza yazınızın yazarını işaretlemesini söyleyin. Bu durumda profiliniz, yayınınızı paylaştığınız siteyle alakalı sorguların Google arama sonuçlarında görünecektir.
  5.  İlgili script eklentilerini yükleyerek Google+ kullanıcıları içeriğinizi kolayca paylaşın. Bildiğiniz gibi, hemen hemen her web sitesi sahibi, sitelerine sosyal medya eklentileri yüklemektedir. Ancak, bazı yöneticiler kasıtlı olarak bu özelliği vazgeçirmek. Makul olmaya çalışın ve bu muhteşem fırsatı ihmal etmeyin.
  6. İçeriğinizi Google+ profilinize bağlayın, ör. Hakkımda sayfası, Google+ profilinize bir bağlantı. Bağlantının rel = author parametresine sahip olması gerektiğini unutmayın; aksi takdirde Google, içeriği Google+ profiliyle bağlayamaz. Bundan sonra, web sitenize, Google+ profilinizin Postaları bölümündeki benzersiz içeriğe sahip bir geri bağlantı eklemelisiniz. Bu durumda, diğer yazarlar bilgi kaynağına bir bağlantı belirtmeden bu yazıyı kopyalarken büyük olasılıkla arama motoru sistemleri sizi bu materyalin yazarını göz önünde bulunduracaktır.
  7. Şirketler ve şirketlerin web sitelerini Google+ sayfasına bağlamalarını sağlayan rel = publisher özelliğini ihmal etmeyin. Bunu yapmak için özel Google Web Yöneticisi araçlarında belirtilen tavsiyelere uymak önemlidir.
  8. Google+ profil ayrıntılarınızı doldurmak için biraz zaman ayırın ve diğer kullanıcıları çekmek için alakalı ve çekici bilgileri ekleyin. Profilinizde belirtilen kişisel ayrıntılar, Google + ‘daki dahili arama sonuçlarında tanıtımınıza katkıda bulunabilir. Profil detayları sıklıkla, saygın uzmanlarının ağırlıklı görüşleri ile takipçileriniz arasında görünüp görünmeyeceğini belirler.
  9. Mesajlarınızı “genel” hale getirin. Yayınınızı yayınlarken gizlilik ayarlarını kontrol etmeniz gerekir: yayınlarınız web’deki herhangi bir kullanıcı tarafından kullanılabilmelidir. Daha fazla kişi yayınlarınızı görebiliyorsa, bu yayını içeren bir sayfa daha verimli bir şekilde tanıtılacaktır.

 

 

8. Twitter Sayfası

Twitter sayfası, sosyal ağ https://twitter.com adresindeki bir işletme, şirket, web sitesi ve yetkili kişiyi temsil eder ve verimliliği Kullanıcılarla etkileşimleri. Analiz edilen web sayfasında belirtilen bir Twitter sayfası, bu ölçütle uyumluluk açısından kontrol edilir.

Twitter parametreleri:

  • Takipçiler – Twitter sayfanızın güncellemeleri için abone olan kullanıcıların sayısı. Takipçiler, genel yayınlarını bir sonraki yayınlanışlarında haber yayınlarında görür.
  • Takip eden kullanıcıları, haber akışında güncellemelerini görmek için takip ediyorsun.
  • Tweetler – Twitter’da yayınlanan mesajlar. Tweet, 140 karakterden fazla olmaması gereken uzunluğu ile dikkat çekiyor. Tweetler haber özet akışında görünür, ancak kendi URL adreslerine sahip olduklarından ayrı sayfalarda da olabilir. Her bir Tweet‘in tarihi vardır ve kullanıcı da postaya bir yer ekleyebilir.

 


Aşağıdaki Önerilerin Twitter etkinliğiniz üzerinde önemli bir etkisi vardır:
Twitter Takipçi sayısı nasıl artar? Twitter Takipçi artırma yöntemleri.

  1. Twitter’da kayıt olma. Yapmanız gereken ilk şey, web sitenizi, şirketinizi ve markanızı temsil etmek için sosyal ağda bir hesap açmak ve onları bağlamak için sosyal medya düğmeleri eklemektir. Öneri: Kısa ve unutulmaz bir Twitter kullanıcı adını kullanın.
  2. Twitter’a bağlantılar ekleme. Twitter sayfanız hakkında olabildiğince çok ziyaretçi, müşteri, arkadaş ve aile üyesini bilgilendirmeye çalışın. Bunu, e-posta listeleri, imzanızdaki bağlantılar, çevrimdışı kartvizitler vb. Yoluyla yapabilirsiniz. Hesabınıza ne kadar çok bağlantı paylaşılırsa, sahip olduğunuz takipçilerin sayısı o kadar artar.
  3. İçerik. Yüksek kaliteli ve heyecan verici içerik yayınlamak kesinlikle bir tepkiye neden olacaktır: retweet – yeni takipçisi. Öneri: Yazdığınız tweetlere resim ekleyin ve eğlenceli ve esprili tweetlerle denemeler yapın. İnsanlar, duyguları uyandıran içeriği seve seve takip ediyor ve tekrar ediyorlardı.
  4. Takipçileri stratejisi. Takip eden takipçileri değerlerini artırmak için kendi yönteminizi geliştirin: Benzer konu alanına sahip Twitter sayfalarını takip edebilirsiniz (bu durumda karşılıklı takip etme şansı çok yüksektir) veya Twitter büyükleri, ünlüler ve birçok takipçisi bulunan popüler kişilerle bağlantı kurabilirsiniz (eğer varsa) O zamana kadar bir diyalog başlatmayı başarırsanız, birçok insan sohbetinizi görecek ve yeni takipçiler kazanmak için büyük bir şansa sahip olacaksınız) veya sizden bahseden veya mesajlarınızı retweet’ten geçiren tüm kullanıcıları izlemeye başlayabilirsiniz (sizi memnuniyetle takip edecektir) ).
  5. # Hashtag’ler. Aynı ilgi alanlarına sahip kişilerden geribildirim almak ve tweet’lerinizi diğer kullanıcılar tarafından görülebilmek için hashtag’ları kullanın.
  6. Etkililik. Yayınladığınız tweet’lerin etkinliğini izleyin, istatistikleri ciddiye alın. Twitter etkinliğiniz sadece web sitenizin içeriğine bağlantılar atarak ölçülmemelidir. Gözlem ve deneyler yoluyla elde edilen şu bilgileri aklınızda bulundurun: en iyi saatleriniz – 5 pm, saat başına en iyi tweet sayısı – 1’den 4’e, tweet gönderen en iyi günler – hafta ortası ve hafta sonu .
  7. Deneyler. Yeni takipçileri cezbedecek bir diğer verimli yol da bir yarışma duyurmaktır. İyi bir ödül sunun ve kuralları dikkatle inceleyin. Bir ödül, markanızla bir şekilde ilişkili olduğunda, sunduğunuz bilgi, hizmetler veya mallarla ilgilenen yeni takipçilerle de etkileşim kuracaktır. Yaratıcı ol! Kendi deneyimlerinizi paylaşmaya çalışın (tavsiyeler verin) veya örneğin onlara bir gezi önerin. Yarışmalar her zaman dikkat çekiyor! Birincilik ödülü, bazı ortalama ödüller ve çok sayıda küçük ödüller sunun. Yarışmanız için özel bir #hashtag düşünün, ör. #mysupercreşit ve yarışmanızla alâkalı olan her tweet’e ekleyin.
  8. Güzel ve bilgilendirici bir Twitter sayfası oluşturma. Doğru bir avatar (şirket / web sitesi logosu, bir temsilcinin fotoğrafı) ve kapak ile birlikte sizinle, web sitenizde veya şirketiniz hakkında eksiksiz bilgi, daha fazla kullanıcıyı cezbeder ve Twitter aramasından yeni takipçileri meşgul eder.
  9. Retweet sayısını artırmak. Retweetler Tweeter sınırlarınızı genişletir. Takipçilerinize, yayınlarınızın yayılmasını beklediğinizi hatırlatmak için postanızın sonunda (ancak hepsi değil) “lütfen” veya “RT” ekleyin.
  10. Sınırları aştıktan sonra. Twitter takip edebileceğiniz kullanıcı sayısını sınırlar. İlk olası sınır — 2000 abonelik. Bu tutarı elde ettiğinizde, 2000 aboneniz olmadığı sürece başkalarının güncellemelerini okuyamazsınız. Bu durumu, sizi takip etmeyen kullanıcıların aboneliğini iptal etmekten, tweetleri mavi ayda bir kez yayınladıktan, önemli faktörlere (ör. Dil, coğrafi bölge, yaş vb.) Tekabül etmeden önleyebilirsiniz.

 

 

 

 

9. Altı Çizilmiş URL’ler

URL ölçütü altındaki Alt Çizimler, web sayfası URL’sinde alt çizgi varlığını veya yokluğunu tanımlar. Örneğin, URL’lerde alt çizgi ve tire çizgileri videosunda Matt Cutts tarafından açıklanan Google önerilerine göre, URL yapısı çok basit olmalıdır. Google arama robotları, altçizgeyi yanlış bir şekilde indeksleyebilir.

Örneğin, URL / apartments_for_rent_in_miami içerir / arama robotu sağlam bir kelime olarak görür: apartmentsforrentinmiami. Öte yandan, çizgi kullanırsanız, arama robotu bu URL’yi (/ rent-in-miami / apartman daireleri) Miami’deki kiralık daireler olarak görür ve bunu aşağıdaki sorguların arama motoru sonuçlarına dahil eder:

 

  • daire kiralamak
  • Miami’de kiralık daireler
  • Miami’de daireler
  • daireler Miami
  • Miami’de kira
  • Miami’yi kirala
  • apartmentsforrentinMiami

Bir çizgi ayırıcı olarak kullandığınızda, web sitelerinizi SERP’de görmek ve daha fazla ziyaret yapmak için daha fazla şansınız olduğu anlamına gelir. Üstelik, alt çizgi ile bağlantı aşağıdaki gibi görüneceği için SEO kolaylığı için çizgi kullanmak daha iyidir:

 

 


Önerilerimiz:
Google düzenli olarak algoritmalarında değişiklikler yapar ve büyük olasılıkla altçizgiler yakında ayırma sembolleri olarak yorumlanacaktır, ancak bugün size aşağıdakileri tavsiye ederiz:

  1. Web siteniz alt çizgi kullandığınız web sayfalarını içeriyorsa ve arama motorlarında düşük pozisyona sahiplerse, bu sayfalar için 301 yönlendirme konfigüre edebilirsiniz. Örnek olarak, arama motorlarını ve kullanıcıları http://www.example.com/old_page.html adresinden http://www.example.com/new-page.html adresine yönlendirebilirsiniz.
  2. Web sitenizde alt çizgi bulunan web sayfaları varsa ve oldukça iyi pozisyonlara sahiplerse, bir dizi geri bağlantıyı kaybedebileceğinden, 301 yönlendirmeyi uygulamanız önerilmez veya uygulanması önerilir. Bu nedenle bırakmak daha iyi olurdu. Google, dizine eklemeye devam eder ve arama sonuçlarında alt çizgi bulunan URL’leri görüntüler ve arama motoru konumlarını belirleyen faktörlerin (Google için 200’den fazla) yüksek olması durumunda daha yüksek konumlar verir. Örneğin http://en.wikipedia.org/wiki/Search_engine_optimizasyon – Bu makale Google arama sonuçlarında birinci sırada yer alır
  3. Yeni bir web sitesi oluşturmak üzereyseniz ve iç yapısını düşünmek üzereyseniz, çizgi kullanmanız daha iyi olacaktır.

 

 

 

10. Başlıklar (H ETİKETLERİ)

Başlıklar, çeşitli boyut ve düzeydeki (< h1>,< h2>, < h3>, < h4>, < h5>, < h6>) HTML etiketleridir, Bu, kullanıcıları ve arama motorlarına içerdikleri bilgilerin önemini gösterir. SEO’ya etkisi büyüktür.

Örneğin, < h1> etiketi en önemli düzey 1 başlığını, < h6> etiketi en az anlamlı düzey 6 başlığı temsil eder. Varsayılan olarak, < h1> başlığı en büyüğüdür ve kalın metin olarak görüntülenir.

Bunu takip eden alt düzey başlıklar daha küçük bir yazı tipi boyutuna sahiptir. Arama motorları başlıkları tercih eder, çünkü içerdikleri metnin değerini arttırırlar ve üretime katılabilirler. < meta name = “Açıklama” content = “…” /> ise bir snippet (arama sonuçlarında görünen bir belgenin içeriği örneği) Ilgisiz veya yoktur.

 


  1. Belge yapınızı arama motoru botları için daha anlaşılır yapmak için başlıklar kullanın ve Ve en önemli bilgi parçalarını ana hatlarıyla çizmek.
  2. Başlıklar herhangi bir düzende veya miktarda kullanılabilir olmasına rağmen, başlıklarınızı organize etmeniz önerilir Aşağıdaki ağaç yapısında bulunması ve sayfada yalnızca bir < h1> etiketi olması gerekir: Örnek. Bu şekilde, kullanıcıların bir konunun nerede bittiğini ve diğer başlangıçlar nerede başladığını ve navigasyonunu anlamaları daha kolay olacak Web siteniz aracılığıyla.
  3. Web sitenizin SEO optimizasyonunu önemli ölçüde etkilemek için başlıklar arasına anahtar kelimeler ekleyin. Bununla birlikte, gramer kurallarını unutmayın: başlıklarınız okunabilir olmalı, konu ile ilgili olmalı ve olmamalıdır. Anahtar kelimelerle aşırı yüklendi.
  4. < H1> başlık, SEO optimizasyonunun en önemli unsurudur, bu yüzden ideal bir biçimde yerleştirilmelidir Sayfanın başında ve büyük anahtar kelimeleri içermelidir.
  5. < h1> ve < h2> başlıklarının bir snippet oluşturmak için kullanılabileceği deneysel olarak bulunmuştur (Arama sonuçlarında görünen bir belgenin içeriği örneği), bunları her yeni sayfada kullanın.
  6. Başlıklar yalnızca ihtiyaç duyulduklarında kullanın. Web sayfasını aşırı başlıklar ile silerek, Tüm metni başlık etiketi içine veya başlıkları yalnızca tanımlama olmadan metin stilizasyonunda kullanma Sayfanın yapısı sizi iyi yapmaz.

 

 

 

11. BAŞLIK (TITLE)

Başlık etiketi, her bir HTML belgesinin adını tanımlayan en önemli İç SEO Optimizasyon araçlarından biridir. Bu nedenle, varlığı her türlü HTML belgesi için çok önemlidir. Her ne kadar Tag < title > Belgenin bir parçası değil Ve web sayfasında gösterilmez, tarayıcı sekmelerinde, Sık Kullanılanlara eklenen bağlantıların açıklamaları, PC’ye kaydedilen web sayfasının adını ve tabii ki arama motoru sonuç sayfalarında (SERP).

HTML belgesinde (Örnek):
Moradam – SEO hizmetleri
moradam.com

 


Başlık başarınızı güvence altına almak için aşağıdakiler üzerinde çalışmaya devam etmenizi öneririz:

  1. Başlık etiketi yazarken içeriğinizle en alakalı anahtar kelimeleri veya anahtar kelimeleri kullanın. Yalnızca, arama motorlarından yönlendirmeleri çekmek istediğiniz anahtar kelimeleri kullanın.
  2. Etiketinizin uzunluğu < title > boşluklar da dahil olmak üzere 60 karakteri aşmamalıdır. SERP’de web sitelerini görüntülerken, Google genellikle 60’dan fazla karakter uzunluğundaki başlıkları keser ve bu karakterleri üç nokta ile değiştirir.
  3. <title> etiketi içeriğini SEO optimizasyon gereksinimleriyle uyumlu hale getirmek önemlidir. Ancak aynı zamanda kullanıcılar için okunabilir hale getirmelisiniz. Sonuçta, web kullanıcıları, ilginç buldukları bağlantıları izlemeye, dönüşümünüzü geliştirmeye nihai kararı veren kişilerdir.
  4. Başlık sayfaları oluştururken anahtar kelimeleri öncelik sırasına göre belirtin. Arama motorları, ilk anahtar kelimeyi ikinci anahtar kelimeye göre önceliklendirme eğilimindedir.
  5. Her sayfa için başlık oluşturmayı unutmayın. Bu, sisteminizin içeriğinizi daha iyi sınıflandırmasını ve daha fazla ziyaretçi çekmesini sağlayacak gerekli bir adımdır.
  6. Komadayken dikkatli olun! Arama motorları, komaları anahtar kelimeler arasındaki boşluk olarak algılar; bu nedenle yanlışlıkla sayfanızla alakasız anahtar kelimeler veya anahtar kelimeler oluşturabilirsiniz. Bu size istediğiniz sayıda arama tavsiyesi getirmeyecek.
  7. HTML dokümanında < title > Tag’ı yalnızca bir kez kullanabilirsiniz ve < head > etiketinin içinde olması beklenir.

 

 

12. META AÇIKLAMALAR

Meta açıklama etiketi, web sayfası verilerini arama motoruna aktarmak için hizmet eden iki meta etiketinden biridir. Çoğu arama motoru, SERP’de meta açıklama etiketi içeriğini görüntüler. Etiket yokluğunda, arama motoru otomatik olarak okunamayan ve genelde kullanıcıları web sitesini ziyaret etmesini önleyen açıklama üretir.

  • Meta açıklama yazarken içeriğinizle en alakalı anahtar kelimeler veya anahtar kelimeler kullanın. Yalnızca arama motorlarından yönlendirmeleri çekmek için kullanmak istediğiniz anahtar kelimeleri kullanın.
  • Meta açıklama etiketinizin uzunluğu boşluklar da dahil olmak üzere 160 simgeyi aşmamalıdır. SERP’de web sitelerini görüntülerken, Google uzunluğu 160 karakteri aşan başlıkları kesip, karakterlerini üç nokta ile değiştirme eğiliminde. Örnek
  • Meta açıklama etiketi içeriği SEO optimizasyon gereksinimleriyle uyumlu olmalı ve kullanıcılar için okunabilir olmalıdır. Sonuçta, web kullanıcıları, ilginç buldukları bağlantıları izlemeye, dönüşümünüzü geliştirmeye nihai kararı veren kişilerdir.
  • Meta açıklama etiketi oluştururken, sayfanızın < title > etiketini kullanın. Bu iki etikette kullanılan anahtar kelimeler ve anahtar kelime öbeklerinin birbiriyle uyumlu olması ve tamamlayıcı içeriğe sahip olması gerekir. Bu size şunları yapmanızı sağlar:
    – SERP’deki web sitenizin sıralamalarını etkiler
    – ziyaretçileri sizi seçmeye ikna edin
    – Her web sayfası için benzersiz açıklamalar oluşturmayı unutmayın. Bu, sisteminizin içeriğinizi daha iyi sınıflandırmasını ve daha fazla ziyaretçi çekmesini sağlayacak gerekli bir adımdır.

 

 

13. META ANAHTAR KELİMELER

Meta keywords etiketi, verilerin arama motorlarına aktarılması için kullanılan iki meta etiketinden biridir. Bu meta etiketi, sayfada bulunan anahtar kelimeleri tanımlamak için kullanılmıştır; bunun yerine, deneyen kullanıcıların eylemleri nedeniyle Herhangi bir yöntemle en iyi arama motoru pozisyonlarına ulaşmak için artık arama motorları tarafından dikkate alınmamaktadır.

  1. Bu etiketin içeriği, 10 yıl önce yaptığı kadar çok arama motoru SERP’yi etkilemese de, pek çok web yöneticisi bunu SEO optimizasyonunda hala kullanıyor. Sıralama algoritmasını etkilemek için zamanınız ve isteğiniz varsa, bu etiketi kullanmanızı öneririz.
  2. Meta anahtar kelimeler etiketi içeriği yazarken sadece içerikle alâkalı anahtar kelimeler kullanın. Gerekli anahtar kelimeleri http://www.google.com/adwords/ hesabınızdaki Anahtar Kelime Planlayıcı aracının yardımıyla seçebilirsiniz. Anahtar kelimeler komadan ayrılmalıdır. Her web sayfası için benzersiz meta anahtar kelimeler etiketi içeriği oluşturun.

 

 

14. PAGE RANK DEĞERİ

  • PageRank, sayfadaki İnternet üzerindeki önemini belirleyen sayısal bir değerdir. Google’a göre, başka bir sayfaya bağlanan bir web sayfası, bu sayfa için “voted” anlamına geliyor. Sayfa ne kadar fazlasa, önemi de o kadar yüksektir. Dahası, bu “votes”, “voted” sayfasına bağlı olarak alakaya göre farklılık gösterir. Google, sayfanın önemini hesaplarken, değerlendirilen sayfanın “veto” sayısıyla ilgisini kurar ve her “votes” in ağırlığını hesaba katar. Bu, Google
  • PageRank’i web sayfasının önemini tanımlayan önemli faktörlerden biri yapar. Ayrıca, PageRank, hangi web sayfalarının SERP’de görüneceğini belirlemek için çok önemlidir.
  • PageRank, 0’dan 10’a kadar olan ölçekte sayfaları değerlendirir. Yahoo.com, Facebook.com, Google.com gibi web siteleri 10 puan aldı.
  • NOT: 2014’te Google, PageRank verilerine olan genel erişimi kaldırdı.

 


Google PageRank Değeri nasıl yükseltilir:

  1. Google artık PageRank verilerine halkın erişimini sağlamamakla birlikte, sayfanın önemini belirleme ilkesi aynı kalır ve halen Google SERP üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Bu nedenle, web sitenize kaliteli geri dönüşleri toplamaya devam etmeniz şarttır.
  2. Web sitenizdeki tüm harici bağlantıların, sayfanızın ağırlığının yan kaynaklara aktarılmasını önleyen rel = “nofollow” özelliği bulunduğundan emin olun.

 

 

15. Google tarafından dizine eklenmiş sayfalar

Google arama motoru tarafından dizine eklenen sayfaların sayısıdır. Sayfalarınızı tarama ve dizine ekleme Mümkün olduğunca Google botlar tarafından birincil hedefiniz. Sahip olduğunuz ve daha dizine eklenmiş sayfaların sayısı kadar büyükse, Web sitenizin anahtar kelime tabanlı arama gerçekleştiren web kullanıcıları tarafından bulunma şansı artar. Biraz uzun bir cümle oldu ama yapacak bir şey yok. Buraya kadar kimse okumuyor genelde. Okuyan bana mesaj atsın yüzde 10 indirim yapacağım 🙂 info@moradam.com

 


Google dizinine web sitesi nasıl eklenir:

  1. İndeksli sayfaların / genel sayfaların oranını mümkün olduğunca yüksek tutun.
  2. Oran düşükse, robots.txt dosyasını kontrol edin ve web sayfalarınızın dizine eklenmesini engellediğinden emin olun. Ayrıca, Google’ın gerekli bağlantıları bulmasını engelleyen kötü iç bağlantı sistemi de endeksleme sorunlarının nedeni olabilir.
  3. Dizine eklenmiş çok sayıda web sayfası elde etmenin en hızlı ve en kolay yolu bir site haritası.xml oluşturmaktır. Bu dosya, Google ve diğer arama motorlarına web sitenizin veri düzenini bildirir. Google botlar gibi Arama motoru botları, bu dosyayı dizin sayfalarına daha doğru bir şekilde analiz eder.
  4. Google webmaster hesabınızın yardımı ile Google’a endeksli sayfa numarası ve değişiklikleri hakkında raporlar alabilirsiniz

 

 

 

16. XML Site Haritası

SEO Site Haritası, web sitenizin veri organizasyonu hakkında Google’ı ve diğer arama motorunu bilgilendirir. Google botlar gibi Arama motoru botları, bu dosyayı dizin sayfalarına daha doğru bir şekilde analiz eder. Site haritası, Google sistemine sayfa meta verilerinizi sunmak için de kullanılabilir: son değiştirilme tarihleri, içerik güncelleme dönemi ve diğer web sitesi URL’lerine kıyasla sayfa uygunluğu.

NOT: Sahip olduğunuz dizine eklenmiş sayfalar arttıkça web siteniz anahtar kelime tabanlı arama yapan web kullanıcılarının bulunma şansını da o kadar arttırır.

 

 

17. Robots.txt Dosyası

Bu kriterin iyileştirilmesi için aşağıdakilere odaklanmanız gerekir:

1. Oluşturmak için bu kılavuzunu kullanın. Işlevsel Robots.txt dosyası
2. İndekslemeden robots.txt dosyasına engellenen sayfaların eklenmesi, tam bir veri korumasını garanti etmez çünkü arama motorları diğer web sitelerindeki bu sayfaların bağlantılarını bulabilir ve dizine ekleyebilir. HTML-kodunda noindex öznitelik sayfası kullanarak bu önlenebilir.

3. Kişisel veya gizli verilerinizi Google veya diğer arama motorlarından gizlemenin en kolay yolu şifre korumalı sunucu kataloğuna eklemektir. Bu bilgiler Google botlar ve diğer tarama sistemleri için erişilebilir olmaz.

Google web yöneticisi hesabınızdaki hatalar için robots.txt dosyasını kontrol edebilirsiniz.

 

 

18. Sayfa içi Bağlantılar

“Sayfa içi bağlantılar” analiz kriteri, iç bağlantıları (analiz edilen sayfalardan gelen bağlantılar Sayfa iç sayfalara) yanı sıra dış bağlantılar (diğer etki alanlarına / alt alanlara giden bağlantılar) çapa (bağlantı metinleri) ve \ “nofollow \” özniteliği. Bu özellik, arama motorlarını ya web sayfanızın ağırlığını aktarmak veya aktarmak için sinyalleri verir.

“Sayfa içi bağlantılar” kriteri, analiz edilen sayfanın ağırlığın diğer web sayfalarına nasıl dağıtıldığını gösterir.
Bu önemlidir, çünkü her sayfada kendi web değerini gösteren Google PageRank olarak bilinen kendi sayısal değeri vardır.

Google PageRank verileri artık açık erişimde yoksa da Google tarafından dikkate alınmaktadır ve arama motoru sonuç sayfasını (SERP) üretmek için kullanılır. Sayfanın ne kadar ağırlık geçerse (yani, sahip olduğu bağlantı sayısı arttıkça) Google’a olan önemi ve sıralaması daha düşüktür. Bu, ziyaretçi sayısını etkiler


  1. Sahip olduğunuz harici alanlara giden daha az bağlantı daha iyi. Numaralarını en aza indirmeye çalışın. Çoğu zaman, webmasters kendi iyiliklerinden ötürü “kolay” web sitelerine çok sayıda harici bağlantı yerleştirir, Şüpheli kaynaklardan aşırı miktarda analitik kodlar ve aletler ayarlayın.
  2. Rel = “nofollow” özelliği kullanılmasının web sayfanızın azalmasına karşı gelmesine rağmen “Ağırlık”, bağlantı sayfasına aktarımını iptal edebilirsiniz Çapa metniniz HTML’de aşağıdaki şekilde bağlıysa:
    < a href = www.example.com> Bağlantı Metni < /a>
    Bağlantıyı şu şekilde hayırsever yapabilirsiniz:
    < a href = www.example.com rel = “nofollow” Çapa Metni < /a>
  3. Harici bağlantılarınızın yüksek kalitesinden emin olun. Arama motorları her zaman web sitesinin ilgisini ve içeriğini yerleştirir Her şeyin üzerinde kalite. Harici bağlantılarınızın, belirli yetkilere sahip iyi kaynaklara yönlendirdiğini görün. Konuyla ilgili. Bununla birlikte, iş rakipleri yaratmamaya özen gösterin – “bağlantınızın olmadığıdan emin olun” Ziyaretçiler doğrudan rakiplerinize.
  4. Kullanıcı tarafından kontrol edilemeyen bağlantı oluşumundan kaçının, aksi takdirde web siteniz bir bağlantı grubuna çevrilecektir Ve arama motorlarından cezalar alırsınız.
  5. Harici bağlantılarınıza target = \ “_blank parametresi ekleyebilirsiniz.Bu şekilde harici bir kaynak yeni bir pencerede açılacak ve kullanıcıların ek verilere baktıktan sonra önceki web sayfasına dönmelerini sağlayacak.
    < body>
    < a href = “exemple.com” target = “_blank”> Bağlantıyı yeni sekmede aç < / a>
    < / body>
  6. Tüm harici ve dahili bağlantılar çalışıyor olmalıdır.

 

 

 

19. Html / Yazı oranı

Metin / HTML oranı, kullanıcılar tarafından görülen içerik ile ifade edilen genel HTML kodu arasındaki korelasyondur. Yüzde. Arama motorları içeriği için bugünün en önemli sıralama faktörü ve Metin / HTML oranı Web sitesinin arama motorlarından trafik çekmek için değil kullanıcılar için yapıldığını gösterir. Yüksek Metin / HTML oranına sahip web sayfaları genellikle kullanıcılar için daha okunabilir ve anlaşılırdır. Arama motorları tarafından son derece önemli olarak algılanır.

 


Aşağıdaki iki adımı birleştirerek Metin / HTML oranınızı geliştirebilirsiniz: 

1) Cildi yalnızca kullanıcı deneyimiyle kısıtlı olan yaratıcı kaliteli içerik ekleme.

2) HTML kod optimizasyonu. Kod optimizasyonunu gerçekleştirmek için aşağıdakileri öneririz:

  • W3C doğrulamasına ilişkin kodunuzu kontrol edin
  • Koddaki yorumları kaldır
  • Ekstra kodu kaldır
  • Kullanıcılardan gizlenmiş metinleri kaldır
  • JS ve CSS kodda bulunmamalıdır. Harici dosyalara taşıyın.
  • Öznitelik yerine stilleri kullanın.
  • Boş alanlar kaldırın.
  • Gereksiz görüntüleri kaldırın.

 

 

20. HTTPS / SAYFA GÜVENLİĞİ

Web sitesi ve ziyaretçileri arasındaki bağlantı HTTPS tarafından güvence altına alınmadığını tespit ettik. Bu protokolün uygulanması hem kullanıcı etkileşimi hem de arama motoru optimizasyonu açısından bir avantaj yaratacaktır.

 


HTTPS’ye geçmek karmaşık ve riskli bir süreçtir ve bu konu hakkında derinlemesine bilgi gerektirir. Aşağıdaki tavsiyeler yalnızca genel yönergeleri içerir:

  1. Kendi kendine düzenlenmiş sertifikalar kullanmayın; bu, size ait olduğunuz sertifikanın aksine bir sonuç verir. Tarayıcılar, katılım düzeyini düşüren güvenilmeyen bağlantılar hakkında uyarılarla ziyaretçileri korkutup bırakacaktır.
  2.  Web sitesinin HTTPS’yi işleyecek kadar hızlı olduğundan emin olun. Bu protokol, istemci ile sunucu arasındaki el sıkışması nedeniyle yükleme süresini artırabilir. Hız optimizasyon teknikleri ve teknolojileri kullanarak güvenli seviyeyi uygulayın.
  3. Her web sitesi öğesi, CSS, resimler, javascript, widget’lar vb. Dahil olmak üzere HTTPS üzerinden teslim edilmelidir.
  4. 301 yönlendirme veya HSTS’yi kullanın.
  5. Dahili bağlantıları zor kodlanmışlarsa güncelleyin.
  6. Sitenin HTTPS sürümü için yeni site haritalarına sahip olduğunuzdan emin olun. Onları GWT’ye gönderin.
  7. HTTP sürümüne ilişkin eski site haritalarını en az otuz gün boyunca silmeyin.
  8. Önemli URL’leri engellemediğinizden emin olmak için robots.txt dosyasını güncelleyin ve inceleyin.
  9. Kanonik etiketlerin doğru (HTTPS) URL’sini gösterdiğini tekrar kontrol edin.
  10. Web sitesinin yeni sürümünü GWT’ye kaydedin.
    Gerekli eylemlerin listesi burada bitmiyor. Biz sadece en önemli şeylerden söz ettik. HTTP’den HTTPS’ye geçirmeyle ilgili herhangi bir yardıma ihtiyacınız olursa Web Geliştirme Departmanımıza başvurun.

 

 

21. MOBİL UYUMLULUK

Web sitelerinin çoğunluğu masaüstü bilgisayarların ekranları için geliştirildi. Günümüzde, mobil cihazlar tarafından üretilen trafik, tüm İnternet trafiğinin yarısından fazlasını oluşturmaktadır. Bir ziyaretçinin bir tablette veya PC cihazından başka bu tür web sitelerinden birini açması durumunda bir takım zorluklarla karşılaşır. Yatay kaydırma, okunacak çok küçük metin, rahatsız edici yeniden boyutlandırma – bu ve diğer sorunlar potansiyel müşteriler, aboneler ve okuyucuları zorlar. Mobil kullanıcılara olabildiğince uygun bir deneyim sunmayı önemle tavsiye ederiz.

Ayrıca, Google, Nisan 2015’te duyarlı tasarımı büyük bir sıralama sinyali olarak gördüklerini belirtti. Şirket, mobil kullanıcıların katılımını teşvik etmek için bu kararı verdi.

 


Web sitesinin mobil cihazlarda doğru şekilde görüntülenip görüntülenmediğini kontrol edin.

Bir web sitesi yalnızca masaüstü bilgisayarların ve dizüstü bilgisayarların ekranlarını destekliyorsa, gizli büyük kayıplar ve ziyaretçilerin karşılaştığı kayıpla karşılaşır. Mobil kullanıcılar için daha iyi kullanıcı arayüzü sağlamak için, özel bir sürüm üzerinden duyarlı tasarımı seçmenizi öneririz. Avantajlar, Google’ın sıralamalarını artırması, kaynakların verimli kullanılması, zaman ve para tasarrufu, gelişmiş ölçeklenebilirlik ve web sitesinin modülerliği.

  1. Scaling’i, viewport meta etiketleri yardımıyla kontrol edin.
  2. Akıcı elementleri tüm avantajlarından yararlanın.
  3. Sabit konumlara ve boyutlara uymamaya çalışın.
  4. Tasarımın iyi bir şekilde oluşturulması için belirli bir genişliğe güvenmeyin.
  5. CSS medya sorgularının yardımıyla büyük ve küçük ekranlar için farklı stiller uygulayın.
  6. Sabit genişlikte büyük öğeler kullanmaktan kaçının.

 

 

22. SAYFA YAYIN DURUMU

Sayfa durum kodları, sunucu yanıtları için kategoriler olarak kullanılır. İşlemin başarılı olup olmadığını, ek bir işlem gerekip gerekmediğini veya bir hata oluştuğunu kısaca açıklıyorlar.

Sayfa durum kodları, sunucu yanıtları için kategoriler olarak kullanılır. İşlemin başarılı olup olmadığını, ek bir işlem gerekip gerekmediğini veya bir hata oluştuğunu kısaca açıklıyorlar. 

En yaygın durum kodları şunlardır:

  • 200 tane tamam. Sayfa bulundu ve müşteriye gönderildi.
  • 403 Yasak. Müşterinin bu belgeye erişme izni yok.
  • 404 Bulunamadı. Bu URL’deki sayfa şu anda mevcut değil.
  • 503 Hizmet Kullanılamıyor. Sunucu bakım için kapalı veya aşırı yüklü.

 

23. SUNUCU IP ADRESİ

Google’ın bazı durumlarda gerçekleştirilen aramalarda IP adresini bir sıralama faktörü olarak kullandığı bilinmektedir. İşte web sitenizin etkilenmemesini sağlamak için sizinle ilgili bilgi bitleri: 

  1. Sitenin üst düzey alan adı genel (.com, .edu, .org vs. gibi) ve coğrafi hedefleme Google’da belirtilmemişse Web Yöneticileri Araçları, ardından sunucunun konumu, yerel aramalar için SERP’deki anahtar kelimelerin konumlarını değerlendirmek için kullanılacaktır. Örneğin, İngiltere’de bir mücevher mağazanız varsa ve sitenizin IP adresi ABD’deyse, Birleşik Krallık’taki potansiyel müşteriler web sitenizi arama motoru sonuç sayfasında bulma olasılığı düşüktür. Birçok faktör var olsa da, bu etki ihmal edilebilir.
  2. Yükleme süresi, bir sunucunun ve ziyaretçinin bulunduğu yere bağlıdır. Eşit şartlar altında, İngiltere merkezli bir web sitesi, Birleşik Krallık’taki bir kullanıcı için ABD’den daha hızlı yüklenecektir. Fakat teori ile çalışır, çünkü gerçek dünyada farklı ülkelerden sağlayıcılar barındıran bir hizmet kalitesi eşit değildir. Bu nedenle, ABD merkezli bir web sitesi, ilk sunucunun geniş bant bağlantısı ve daha iyi bir performans kapasitesi olması nedeniyle Londra’daki bir ziyaretçinin Wels’taki meslektaşı yerine daha hızlı yükleyebilmesi.
  3. Arama motorları, İnternet etkinliklerinin geçmişini IP adreslerine dayanılarak izler ve sıralamalar için önemli. Birden fazla site tek bir sunucuda barındırılıyorsa ve bunlardan biri diğer şahıslara göre daha fazla cezalandırılabilirken siyah şapka SEO’yu uygulamakla yakalanmaktadır. Bu etki taşındığında veya yeni oluşturulan web sitelerinde bile olabilir.
  4. Özetlemek gerekirse genel tavsiye, sitenizi özel bir IP adresinde tutmak ve sunucuyu ziyaretçilere mümkün olduğunca yakın konumlandırmaktır. Ancak, performansı ve kararlılığı pahasına değil.

 

 

24. W3C DOĞRULAMASI

World Wide Web Consortium (W3C), 1994 yılından başlayarak Web standartlarını geliştiren, yöneten ve uygulayan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Temel amacı, topluma bir takım araçlar, yaklaşımlar vb. Sağlayarak, Internet’e bağlayın ve kullanıcının bir cihazda doğru şekilde görüntülenmesini sağlayın.
W3C Doğrulaması, web sitesinin kaynak kodunda önerilen ve kullanılmayan uygulamaları gösteren güçlü bir araçtır. Hatasız ve uyarı yapılmayan temiz bir kod, her ziyaretçinin bir siteyi amaçlandığı gibi görmesini sağlar.

Buna ek olarak, kötü yazılmış etiketler ve nitelikler karışıklığı, arama motoru tarayıcılarının önünde engel oluşturacak ve web sitelerini dizine eklemelerini engelleyecektir. Bu durumda, site SERP’de iyi sıralamaya sahip olmayacaktır

 


W3 Doğrulaması nasıl yapılır? 

  • İmleç dilinin hangi sürümünü kullanmanız gerektiğini belirleyin. Elemanların listesine bakabilirsiniz ( http://www.w3schools.com/tags/ref_html_dtd.asp). ) farklı doküman türleriyle desteklenir.
  • HTML 5’i mevcut en yeni sürümü olduğu için saklamanızı öneririz ve eski dokümanların World Wide Web Konsorsiyumu tarafından kullanılması önerilmez.
  • Gerekirse biçimlendirme kaynak kodunda düzenlemeler yapın.

 

 

 

25. DOCTYPE

Doctype (Doküman Türü), bir tarayıcının sayfayı nasıl görüntülemesi gerektiğini gösteren bir HTML etiketidir. Açıkça bildirilen doküman türü, tarayıcının içeriği web geliştiricisi tarafından tasarlandığı şekilde oluşturulmasına olanak tanır. Yanlış doctype tanımı, tarayıcıyı eğitimli kişilerin, kullanılan etiketleri nasıl çözeceğini tahmin etmesini zorlar; bu da performans sorunları ve kötü görüntülenen sayfalar ile sonuçlanır.

  • Yeni değişiklikleri yalnızca HTML5 doküman türü tanımına uygun olarak uygulayın.
  • Kaynak kodun, rapordaki “W3C Doğrulaması” bölümünde doğru bir şekilde doğrulanmış olup olmadığını inceleyin.

 

26. IFRAME ve FRAME

Frame (Çerçeve), farklı sayfalardan tek bir web belgesi oluşturmak için kullanılan eski bir tekniktir. Günümüzde, aynı işlevsellik etiketinin yardımıyla başarılabilir.

Çerçevelerdeki sorunlar şunları içerir: 

  1. URL, çerçevelerinin belirli bir durumunu değil çerçeve kümesini temsil eder. Böylece, tarayıcılar ve arama motorları açısından bakıldığında, web sitesi sadece tek bir web sayfasından oluşuyor. Daha da fazlası, arama motoru tarayıcıları kareleri düzgün şekilde işleyemez ve yalnızca içeriği bildirilmiş bir çerçeve kümesiyle dizine ekler. Sonuç olarak, site ağır SEO promosyon açısından cezalandırılır.
  2. Web sitesindeki tüm çerçeve durumları için tek URL, tarayıcılarda “Back” ve “Bookmark” düğmelerinin davranışını keser.
  3. Engelli kişiler tarafından kullanılan ekran okuyucuları çerçeveleri ve içeriği tanımada güçlük çekiyor. Çerçeve kümesi, bir pencerenin bir bölümündeki bir bağlantıya tıklanmasının bir başka parçasını güncelleyeceği şekilde yaygın olarak yapılandırılmıştır. Okuyucular bu değişiklikleri doğru bir şekilde yansıtamazlar.

 

 

27. YÖNLENDİRME

Kullanıcılar ve arama motorları için tercih edilen alanı kurma sorunu aşağıdaki yollarla çözülebilir: 
1) Tercih edilmeyen alanlar için 301 yönlendirme ayarlayarak. 301 yönlendirme kodu, istenilen sayfanın nihayetinde yeni bir konuma taşınması anlamına gelir. 301 yönlendirme ayarlamak içinhtaccess dosyasında değişiklikler yapmak gereklidir

www’tan www ile www’ya yönlendirme
Yeniden Oluşturmayı Yenile
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ domain.com
RewriteRule (. *) Http://www.alanadi.com.tr / $ 1 [R = 301, L] 

www ile www olmayan bir alan adının yeniden yönlendirme işlemine gerek duyarsanız, tersi de geçerli:
Yeniden Oluşturmayı Yenile
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ www.domain.com $ [NC]
RewriteRule ^ (. *) $ Http://alanadi.com/$1 [R = 301, L] 

Yukarıdaki kayıtlar hatalar verirse, Apache sunucusunun “mod_rewrite” modülünü kullanacak şekilde yapılandırılıp yapılandırılmadığını kontrol edin.
Siteniz başka bir yazılımın (Apache web sunucusu değil) çalıştığı bir sunucuda bulunuyorsa, bilgi almak için bir barındırma sağlayıcısına başvurun.

2) Google web yöneticileri hesabınızda Google arama motoru için tercih edilen alanı belirterek.
• Bunu yapmak için hala hesabınız yoksa bir hesabınızın olması gerekir.
• Her iki etki alanı türevi borçlu olduğunuzu onaylayın (www ile ve olmadan).
• Site ayarlarında Örnek tercih ettiğiniz bir alan seçin.

Tercih edilen alan adı olarak http://moradam.com/ veya http://www.moradam.com/ alanlarından herhangi birini kullanabilirsiniz. Ancak, her iki durumda da Alanlar yeterli arka bağlantı biriktirdiyse, size daha fazlasını sunan birini seçmenizi öneririz, geri bağlantıların 301’den fazla yönlendirme, doğrudan yönlendirmeler kadar etkili değildir.

 

 

28. RESİMLER

  1. Analiz edilen sayfada bulunan tüm görüntüler için Alt nitelikleri ekleyin, “Resimlerle ara” dan ziyaretçi getirmenize izin verebilir.
  2. Alt nitelik metni, boşluklar da dahil olmak üzere en fazla 150 simgeye sahip olmalıdır.
  3. Fotoğrafların aşağıdaki formatlardan birinde sunulması gerektiğini unutmayın: GIF, JPEG, PNG ve mümkün olduğunca optimize edilmelidir. Bu, sayfaların yanıt süresini azaltacak ve içeriğinizi daha sık dizine ekleyebilmeniz için arama motorunun daha hızlı çalışmasına izin verecektir.
  4. Resimler için açıklayıcı adlar vermeye çalışın. Örnek: delivery-of-flowers.jpg 
  5. Metin tekrarını resimlerin Alt niteliklerinden kaçının.
  6. Alt öznitelik metinlerinde anahtar kelimeler kullanın – bu sadece “Resimlerle ara” sonuçlarını etkilemekle kalmaz, aynı zamanda SERP’deki web sitesi konumunu kullanılan anahtar kelimelere göre geliştirme şansını arttırır. Alt niteliklerine anahtar kelimeler eklerken, virgüllerle ayrılmış olarak numaralandırılmamalıdır; metin dil açısından okur-yazarlı olmalı ve içerikle eşleşmelidir.
  7. Sayfadaki bazı resimler tasarım öğeleri olarak kullanılabilir. Boş Alt özniteliğini kendileri için kullanabilirsiniz, ancak ideal olarak bu tür öğeleri CSS dosyasına dahil edebilirsiniz.

 

29. ALT ETİKETLERİ

Alt öznitelikleri, görüntülerin alternatif bir metin açıklaması belirler. Bu tür bir metin, Tarayıcının bir sebepten indiremediği bir anda bir resim. Alt özellikleri de arama motorlarına yardımcı olur Resimlerin içeriğini daha iyi anlayabilmek için, şu anda kendileri tarafından “göremedikleri” gibi. Arama motorları Dizin oluştururken ve resimlerden SERP’yi oluştururken Alt özniteliklerini kullanın.

Örneğin:https://images.google.com. Alt nitelikleri metnindeki anahtar kelimeler, bir sayfayı daha alakalı hale getirir ve iyileştirme şansını arttırır Kullanılan anahtar kelimeler tarafından bir web sitesinin SERP’deki konumu.

 

 

30. ALAN ADI YAŞI

Elbette, sitenin yaşını yapay olarak değiştiremezsiniz, ancak yapmak için çok şey yapabilirsiniz Uyumlu bir şekilde gelişir ve ziyaretçiler ve arama motorları arasında giderek daha fazla güvenir. Kullanıcının sezgisel olarak anlaşılır bir yapıda olmasını sağlayın, böylece kullanıcıların gerekli Bilgiyi kolayca alabilir, dahili bir SEO optimizasyon çalışması yürütebilir ve yüksek kalitede besleyici ve yetiştirmeye başlayabilir Web sitenize yönlendiren geri bağlantılar.

Daha da önemlisi, mümkün olduğunca yüksek kaliteli ve benzersiz içerik ekleyin. Bu Ziyaretçiler için değerlidir. Bu durumda, arama motorları web sitenizi endekslemek ve SERP’de yüksek bir sıralamaya atamak zorunda kalacaktır.

Alan adı kaydı ve 1 yıldan fazla süreyle uzatılması (10 yıla kadar) iyi bir uygulamadır, Arama motorlarına ve tüm dünyaya web sitenizin geliştirilmesi ve geleceğe yönelik planlarınızla ilgili ciddi bilgilerinizi gösterin. Yeni bir proje başlatırken daha önce birisi tarafından kaydedilmiş bir alan adı kullanmayı düşünün.

Bu profesyonel webmasterlar tarafından kullanılan, harika bir seo uygulamasıdır: 

  • Zamanınızı Google Sandbox’dan çıkmaktan boşa harcamayın
  • Serbest ilgili geri almak.
  • Birçok etki alanı, süresi dolmuş olanları ziyaretçileri ilk iş gününden hemen almaya başlayın, yer imlerine, Ocial ağlar, bloglar, forumlar, vs, onu yeniden canlandırmak yeterlidir.