Yeni başlayan kişilere özel, Seo uyumlu makale yazma teknikleri

Yeni başlayan kişilere özel,  Seo uyumlu makale yazma teknikleri

Yeni başlayan kişilerin şüphesiz akıllarında en çok yer etmiş oldukları konulardan birisi de seo uyumlu makaleyi nasıl yazarım oluyor. Daha Seo kavramını bilmeyen pek çok makale yazarının da artık piyasa içerisinde yer almış olduğunu görebilmekteyiz.

Fakat sizlere anlatacağımız detaylar sayesinde ise Seo uyumlu makalelerin nasıl olacağı konusunda fikir elde etme şansına sahip olabilirsiniz. İçerikler de anahtar kelime yoğunluğu, ilk defa çalışacak olan kişilerin kafasını bulandırmaya neden olan en önemli sıkıntıların başında yer almaktadır. Fakat her ne kadar bu durum istenmeyen kafa karışıklığını yaratmış olsa bile basit bir konsept eşliğinde özgün ve hızlı içerikler ortaya çıkarabilmeniz aslında son derece kolay olacak.

Bir insanla iletişime geçtiniz farz edelim. Bu kişi sizlere sürekli olarak aynı kelimeleri söylese artık sıkılmaya hatta onu dinlememeye başlarsınız. İşte makale yazımı da bundan ibaret diyebiliriz. Google, sürekli tekrarlanan ve dönüp dolaşıp yine aynı yere gelen kelimeleri asla ve asla sevmiyor. Sürekli dönüp dolaşan kelimelerin yanı sıra anlamsız cümleler bile o konuya ilginizin duyulmasını azaltacak bir durum olabilir.

Hatta sürekli olarak anlamsız ve devrik cümlelerin duyulması bile olumsuz etkilenmenize neden olacak bir başka önemli ayrıntıdır. İşte konuşma da olduğu gibi yazarken de tüm bu saymış olduğumuz kurallar geçerlidir.

Bu yüzden bunları göz önünde bulundurmanız gerektiğini söylemek isteriz. Yazılarınızı yazarken tanıtım yazınız da yüksek rekabetli anahtar kelimelerin  %3 oranında kullanılması, düşük rekabetli anahtar kelimelerde ise %5 oranında kullanılması en çok önemle üzerinde durmanız gereken konuların arasında yer alıyor. Aynı zamanda belirlenen anahtar kelimenin de mutlak surette url içerisinde geçmesi gerekmektedir.

Anahtar kelime H1 de kullanılırken H2 ve H3 taglarında da anahtar kelimenin mutlaka türevleri kullanılması gerekmektedir. Anahtar kelimeyle alakalı olan bir resmi de yazının içerisine eklemeniz gerekiyor. Başlık detayına geldiğimizde anahtar kelimeyle doğru orantılı şekilde belirlenecek bir başlığın seçilmesi gerekiyor. Aynı zamanda yazı içerisinde farklı yapılarda kurmanız gerekir. Eğer bu yapılar ne derseniz, farklı sayfalara geçiş yapmaya yardımcı olacak şeyler diyebilmemiz mümkündür.

İçerik yazacak olan kişilerin en çok dikkat etmesi gereken kıstas ise H1, H2, H3 tagları diyebiliriz. Bunlara dikkat edildiği takdirde ise ziyaretçi sıklığının içeriğe daha fazla yönelip, arama motorlarında sitenin en üst sırada yer almasına neden olacağını unutmamanız gerekiyor. Ayrıca makalenin ilk 100 ve  son 100 kelimeleri arasında anahtar kelimelerinin geçmesine dikkat ediniz.  Anahtar kelimelerde link çıkışı mutlak surette olması gerekir. İlk anahtar kelimenin, kalın ve italik şekilde yazılmasına dikkat etmeniz gerekir. Saymış olduğumuz kuralları uygulamanız artık sizin için pek zor bir durum olmayacak.

Google arka planda sürekli olarak güncellemeler yapan arama motoru olduğunuzu aklından çıkarmamanız gerekir. Sürekli bu kurallar çerçevesinde hareket etmeniz sizi daima arama motorlarında en üst sıraya taşımaya neden olacak kesinliği söz konuşu değildir.

Burada Google kullanıcıların yapması gereken en güzel eylemlerden birisi de Google tarafından arka planda yapılan güncellemeleri sürekli olarak takip etmek olacak. En yeni güncellemeler üzerinden sayfalarınızı şekillendirip kuralları uygulamanız en kısa süre zarfı içerisinde istediğiniz başarıyı elde etmeniz adına büyük önem arz edecektir.

Bu sayede sizler zaman içerisinde yazmış olduğunuz tüm içeriklerinizin Google arama motorları içerisinde üst sıralarda yer almaya başladığını görme şansını elde edeceksiniz. Başarıyı kısa zamanda yakalamanız böylelikle  çok zor olmayacak.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir