SEO NEDİR?

SEO NEDİR?

SEO, Arama Motoru Optimizasyonu olarak Türkçe ’ye çevrilen aslı Search Engine Optimization olan bir web sitesinin arama motorlarında yükselmesini sağlayacak çalışmaların tamamına verilen teknik bir isimdir. SEO çalışmaları arama motorlarının web sitelerini daha kolay taramasını ve indexlemesini sağlar.

SEO çalışmaları Site İçi SEO ve Site Dışı SEO olmak üzere iki ana kategori altında toplanır ve yürütülür. Arama Motorlarında bir web sitesinin üst sıralarda çıkması için uygulanan bütün teknikler SEO çatısı altında toplanır.

SEO, yalnızca web sitesinin değil web sitesine ait diğer sayfalarında arama motorlarından üst sıralara çıkmasını kolaylaştırmaktadır.

Web sitesinde yer alan bilgilerin, belgelerin, dokümanların, satışı yapılan ürünlerin veya verilen hizmetlerin daha fazla kişiye ulaşması için arama motorları listelerinde üst sıralarda olması gerekir. Arama motorlarında yükselmek kavramı yerine bazı uzman otoriterler web popülerliği kavramını da kullanmaktadırlar.

SEO, doğal yollarla arama motorlarında yükselemeyen web sitelerinin organik yöntemlerle üst sıralara çıkmasını sağlar.

Yapılan SEO çalışmaları ile arama motorları listelerinde üst sıralarda olan web sitelerinin ziyaretçisi sayısı artarak yukarıda bahsi geçen web popülerliği olan web siteler sınıfına dâhil olur.

Web Popülerliği – SEO Nasıl Yapılır?

SEO, bir web sitesinin web popülerliğini arttırdıkça arama motorlarındaki sıralarını yükseltir. SEO çalışmaları büyük bir titizlik ve ciddiyet ile yürütülmesi gereken çalışmalardır. Organik olmayan yani doğal görünmeyen yöntemler ile SEO çalışması yapılması bütün SEO Uzmanları tarafından sakıncalı görülmektedir.

İyi hizmet veren ve işini iyi yapan SEO Uzmanları kısa zamanda web sitesinin arama motorlarında üst sıralara çıkmasını sağlar. Bunlar en iyi SEO Uzmanlarıdır.

Günümüzde en iyi reklam yöntemlerinden ve en çok geri dönüş kazandıran reklam yöntemlerinden birisi SEO çalışmaları yapmak veya yaptırmaktır. Arama motorlarında yükselerek Web Popülerliği olan bir başka deyiş ile internette meşhuru olan siteler daha fazla kitleye ulaşarak iyi bir reklam modeli yürütmüş olur.

Google Algoritmaları, bir web sitesinin popülerliğinin arttığını anlamak için o web sitesinin ziyaretçi sayılarını, ziyaretçi sayılarındaki artışları ve diğer web sitelerinden o web sitesine yapılan link çıkışlarını inceler ve buna göre karar verir.

Doğal SEO Çalışmaları Nasıl Yapılır?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere SEO organik yani doğal yöntemlerle, tekniklerle yapılmalıdır. Doğal olmayan yöntemlerin kullanılması web sitesinin arama motorları sonuçlarında gerilemesine hatta arama motorları tarafından cezalandırılmasına neden olur ki bu durumda yapılan tüm SEO çalışmaları çöpe gider.

Arama motoru algoritmaları yapılan SEO çalışmalarının doğal olmadığını, spam olduğunu kolay bir şekilde anlayabilmektedir. Bu tür çalışmaların yoğun ve sürekli bir şekilde yapılması durumunda tespit edilir arama motorları sonuç sıralamasında gerilemesine ve arama sonuçları listesinden çıkarılmasına neden olur.

Yapılan SEO çalışmaları web sitesinin sahibi tarafından değil tamamen doğal bir internet kullanıcı gibi diğer kullanıcılar tarafından yapılması gerekmektedir. Örneğin forum sitelerinde yayınlanan makaleler özgün olmalı, kopya içerik barındırmamalı ve web sitesini faydalı bulan bir kullanıcının doğal paylaşımı gibi görünmelidir.

Son zamanlarda forum siteleri kadar bloglar da bu amaca hizmet etmektedir. Çünkü Blog Yazarları tarafından özgün bir şekilde hazırlanan tanıtım yazıları kullanıcı fayda odaklı içerikler olmaktadır. Bu durum göz önüne alındığında arama motoru algoritmaları bu çalışmayı organik SEO çalışması olarak algılamakta ve arama motorları listelerinde yükselmesini sağlamaktadır.

Yapılan SEO çalışmalarının tamamı doğal olmalıdır. Başka sitelerde yayınlan tanıtım içerikleri, zamanlama ve muhteviyat bakımından da organik olmalıdır.

Son olarak özetle, doğallık SEO çalışmalarının temelidir diyebiliriz.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir