Sosyal Medya ve SEO İlişkisi

Sosyal Medya ve SEO İlişkisi

Sosyal paylaşım siteleri blog veya diğer web sitelerine nazaran daha doğal SEO uyumlu sayfalar olarak karşımıza çıkmaktadır. Öyle ki bu sayfada yapılan paylaşımlar takipçiler vesilesiyle ziyaretçi artışına vesile olmaktadır.

Sosyal medya platformları günümüzde pazarlama mecraları olarak görülmekte ve etkinliği herkes tarafından kabul edilmektedir. Ayrıca sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlar arama motorları tarafından da backlink olarak algılanmakta. Ayrıca bu platformlarda takipçilerin profillerinizde gezmesi de sitenizin trafiğini artırmaktadır. Böylelikle profil veya gruplarınız doğal olarak SEO uyumlu hale gelmektedir.

Backlink Etkisi

Sosyal medya platformlarında takipçi olarak fazla olan profiller daha çok ziyaret edilmekte ve onları ziyaret edenlerin linkleri de sayfanın kalitesini artırmaktadır. Böylelikle takipçi sayısı fazla olan profillerin backlinklerini de kuvvetlendirmektedir.

Aynı zamanda sosyal medya profillerinizin, ne kadar fazla kişi tarafından beğenildiği ve takip edildiği bu profillerin de SEO anlamındaki kalitesini arttırmaktadır. Bunun sebebi, sizi bu platformlarda takip eden veyahut beğenen kişilerin kendi profilleri üzerinden beğendiği sayfalara ait linklerin olmasıdır. Bu linkler site içi link inşası açısından etki göstererek, sayfayı takipçi veya beğeni sayısı kadar kaliteli duruma getirmektedir. Bu yüzden takipçi sayısı yüksek olan sayfalardan alınacak paylaşımların backlink üzerindeki etkisi de bir hayli artmış olacaktır.

İnce Noktalar

Sosyal medya platformları ile müşteri kitlenizi artırmak için dikkat etmeniz gereken birtakım kurallar bulunmaktadır. Bu bölümde bunlara değineceğiz.

İlk olarak siteniz ile sosyal platformunuzun isminin aynı olması çok önemlidir. Zira kullanıcılar üzerinde kafa karışıklığı oluşmasının önüne geçmek için bu oldukça önemlidir.

Diğer bir husus ise sosyal medya hesaplarınızın backlink kaygılarıyla oluşturulmasıdır. Böyle olunca içerikler zayıf kalmakta ve sayfanızın indexlenmesi zorlaşmaktadır.

Ayrıca yukarıda belirtilen kaygılardan uzak durmanın yanı sıra normal bir kullanıcı gibi faaliyetlerde bulunmak da önemlidir. Böylelikle doğal yollardan takipçi elde etmek mümkün olacaktır.

Sizin paylaşımlar yapmanız sonucu takipçileriniz artacaktır ancak bir diğer önemli husus ise takipçilerinizin sayfanızı paylaşmasıdır. Böylelikle paylaşımlar dallanıp budaklanacak ve birçok koldan arama motorlarında görülmeniz mümkün olacaktır.

Takipçilerinizi artırmanızın bir yolu da başlıkların özenle seçilmesidir. Böylelikle takipçilerinizin ilgi çeken konulara yönelmesi mümkün olmaktadır.

Sitenizde yayınladığınız duyuru, haber veya kampanyalarınızı sosyal medya hesaplarınızda da paylaşarak görünürlüğünüzü artırabilirsiniz.

Yaptığınız paylaşımlar ilgi çekmeli ve takipçilerinizi sayfada olabildiğince uzun tutabilmelidir. Böylelikle sayfada geçirilen sürenin hesaplanmasın da size avantaj olarak gelecektir.

Tüm sosyal medya hesaplarınızı birbirine bağlayarak zincir oluşturmanız da mümkündür. Böylelikle birçok koldan adınızı duyurabilmeniz mümkündür.

SEO Aşamaları

İlk olarak bir sayfa oluşturup takipçi toplamanız gerekmektedir. Bunun için ilgi çeken konular ile ilgili özenle hazırlanmış paylaşımlar yapılmalıdır. Bunun ardından siteniz ile ilgili bağlantıları sayfanızda paylaşmanız gereklidir. Reklam yapma vesilesiyle de kendinizi tanıtabilir ve sitenizin ziyaret edilmesini sağlayabilirsiniz.

Sonuç olarak geldiğimiz gün itibariyle artık sosyal medyadan bağımsız bir ticari hayat düşünmek oldukça zorlaşmıştır. Hatta artık şirketlerin hepsinde sosyal medya temsilcileri bulunmaktadır. Bu vesileyle kendilerini topluma duyurabilmektedirler.

Ancak her şeyin bir kuralı ve raconu olduğu gibi sosyal medya kullanmanın da bir yolu yordamı vardır. Gelişigüzel kullanarak sonuç elde etmek mümkün değildir. Ancak etkili bir şekilde kullanıldığı takdirde iki-üç kat daha fazla müşteriye ulaşabilmeniz işten bile değildir. Dolayısıyla yazımızda değindiğimiz hususlara riayet ederek hem takipçilerinizi artırmanız hem de sitenizin tıklanma oranlarını artırmanız pekala mümkün olmaktadır. Böylelikle tanınırlığınız ve görünürlüğünüz oldukça artacaktır. Bunun sonucunda müşteri çevreniz de artacak bu da gelirinize yansıyacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir