SEO Uzmanı Nedir?

SEO Uzmanı Nedir?

Sanal ortamda başarı elde etmek, arama motorlarında ilk sıraları elde etmek için önemli olan SEO uyumuna dikkat etmek gerektir. Ancak SEO uyumu teknik bir konu olmakla beraber aynı zamanda da dinamik bir konudur. Yani sürekli değişen bir alan ve sürekli kendinizi yenilemeniz gereken bir alandır. Ancak bu alanda faaliyet gösteren SEO uzmanları ve SEO ajansları bulunmaktadır. Bu kişilere SEO uyumunu emanet ettiğiniz takdirde oldukça başarılı sonuçlar elde etmeniz ve yaptığınız masrafların misliyle karşılığını almanız da mümkündür. Peki bu SEO uzmanları ve SEO ajansları kimlerdir hangisi daha avantajlıdır? Bu makalemizde SEO uzmanı ve SEO ajansları hakkında sizlere karşılaştırmalı bir şekilde detaylı bilgi vereceğiz.

tüm SEO aşamalarını yöneten bu konudaki uzman kişidir. SEO site içeriğinin uyumlu hale getirilmesi, rakiplerin arasından sıyrılmak için gerekli planlamaların yapılması, raporlama gibi süreçleri bizzat yürütür

SEO mu SEO ajansı mı?

Öncelikle şu ayrımı belirtmekte fayda var. SEO uzmanı bu işi bireysel olarak yapmakta iken SEO ajansları bu işi kurumsal boyutta sürdürmektedirler. Bu doğrultuda ilk olarak SEO uzmanlarının bilgi seviyelerine değinelim. Eğer SEO uzmanı tercih edecek olursanız o kişinin alanında uzman olduğuna gerçekten kanaat getirmeden güvenmemelisiniz. Zira her bir SEO uzmanı aynı düzeyde uzmanlığa sahip olmayabilir bu da normaldir. Bu noktada SEO ajansları ise kurumsallığın vermiş olduğu avantaj ile daha sağlam ve bilgili bir kadroya sahip olabilirler.

Maliyet

Bir SEO uzmanı bireysel olarak bu işi yaptığı için daha fazla masraf çıkarması mümkündür. Zira SEO uzmanlarının maaşları 2000-5000 TL arasında değişmektedir. Ancak SEO ajanslarında çalışan SEO uzmanları için durum biraz farklıdır. Burada çalışan uzmanlar daha bilgili olmalarına rağmen daha az ücretle çalışmaktadırlar. Dolayısıyla SEO ajansı ile çalışmanız sizler içi maddi anlamda daha avantajlı olacaktır.

İçerik Yazımı

SEO uzmanları sitedeki yazıların içeriklerinin tedarikleri noktasında ek masraf isterlerken SEO ajansları bu işler için var olan özel kadrolarıyla ekstra masraf talep etmezler ve işlerinde de oldukça uzman oldukları için SEO uyumlu yazılar noktasında sıkıntı yaşatmazlar.

Ayrıca bireysel olarak çalışan SEO uzmanları meydana gelecek Google cezaları için herhangi bir güvence vermezler. Bunun yanında SEO ajansları ceza verilmemesi için gerekli özeni gösterirler eğer böyle bir durum oluşacak olursa da her türlü teminatı verirler.

 Garanti

SEO uzmanları yaptıkları çalışmalar neticesinde herhangi bir başarı garantisinde bulunmazlar. Ancak SEO ajansları yaptıkları araştırmalar neticesinde bulundukları tahmin ölçüsünde bir başarıyı garanti edebilirler.

Reaksiyon Süresi

SEO uzmanları ile birebir muhatap olarak görüşüldüğü için bir sıkıntı oluşması durumunda müdahale edilmesi daha hızlı olabilmektedir. SEO ajanslarında bu durum kurumsal bir yapı olması hasebiyle daha çetrefilli bir hal almaktadır. Sorunlara çözümler yine bulunur ama bu kurumun durumu SEO uzmanlarına iletmesi veya daha alt çalışanlara iletmesi sebebiyle biraz gecikmeli olabilir.

Sözleşme

SEO uzmanı sözleşme ile kendilerini bağlamaktan olduğunca kaçarlar. Zira meydana gelebilecek bir zarar şahsında doğacaktır. Ancak bunun yanında SEO ajansları sözleşme ile sizlere daha fazla güvence sunabilirler. Bunları şöyle sıralayabiliriz. İlk olarak bilgi gizliliği hususunda sizlerin bireysel veya kurumsal bilgileriniz hiçbir kimse ile paylaşılmaz. Ayrıca yukarıda da belirtildiği üzere yapacakları tahminlere dayanarak ilerleme garantisi verebilirler. Bunun yanında rakiplerle çalışmama noktasında da taahhüt verebilirler.

Sonuç olarak SEO uzmanları ve SEO ajansları aynı işi yapmaktadırlar. Ancak yukarıda sayılan hususlar noktasında birtakım farklılıklar meydana gelebilmektedir. Dolayısıyla yukarıdaki bilgiler ışığında kimlerle çalışmak istediğiniz tamamen sizlerin tercihine bağlıdır.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir