Ücretsiz SEO Araçları

Ücretsiz SEO Araçları

Günümüzde ücretli ve ücretsiz SEO araçları bulunmaktadır. Bu araçlar sayesinde sitemizin Google’ daki görünürlüğünü arttırmak için bir takım çalışmalar yaparız. SEO konusunda profesyonel çalışmayı düşünmüyorsanız sizlere ücretsiz SEO araçlarını öneriyoruz. Ancak ücretsiz SEO araçlarının kısıtlı olduğunu belirtmek istiyoruz. Genelde SEO araçları firmaları ilk hafta ücretsiz olarak deneme şansını verip, ikinci hafta ödeme ve fiyat listesini karşımıza çıkarmaktadır. Bu tür durumlarda yapmanız gereken ya sürekli farklı mailler alıp kısa süreli kullanmayı denemeniz ya da sizler için derlediğimiz SEO araçlarını kullanmanızdır.

1-Keyword tool.io

Keyword tool.io, birden fazla anahtar kelime hakkında fikir sahibi olmamızı sağlayan müthiş bir araçtır.Bu araç için benzersiz bir özellik, Google, YouTube, Bing, Amazon ve App Store anahtar kelimelerinden yararlanabilmenizdir.

 

keyword tool

Google Trends gündemdeki en popüler olayları listeleyen, Google’da insanlar tarafında o gün nelerin daha çok ilgi gördüğünü gösteren bir araçtır. Google Trendler, farklı konularda, arama terimlerinde ve varlıklarda arama hacmindeki değişiklikleri gösterir. Bu aracı ustalıkla kullanmanız, içeriğinizi güncel tutabilir ve rekabette sizleri bir adım önde tutabilir. Arama pazarlaması için, yalnızca arama sorgusu davranışındaki değişiklikleri analiz etmek mantıklıdır. Günlük blog yazarı bile hangi konunun trend olduğunu anlayarak o gün yazacağı yazının planlamasını yapabilir.

google trends

3-Google Keyword Planner

Google Anahtar Kelime Planlayıcı ile belirlemiş olduğunuz anahtar kelimelerin aylık aranma hacimlerini görebilirsiniz. Böylece SEO çalışması yapacağınız anahtar kelimenin rekabetinin zorluğunu belirleyip, ona uygun ayarlamalar ve strateji geliştiririz.

google keyword planner

4-MOZ

Moz, kullanıcı dostu gelen pazarlama araçlarından biridir. Sitenizin SEO açısından her şeyini görebileceğiniz güzel bir araçtır. İlk hafta ücretsiz paketiyle MOZ’ u bir hafta bedava kullanabilirsiniz. Beğenirseniz aylık 300 lira gibi ücrete aylık kullanmaya başlayabilirsiniz.

moz seo aracı

5-Google Search Console

Google Search Console, sitenizin aramada nasıl göründüğünü görmenize yardımcı olan ve farklı görünüm öğelerini nasıl etkileyeceklerini öğreten bir araçtır. Ayrıca tarama hataları, html iyileştirme önerileri ve daha pek çok şey sağlar. Kısacası sitenizin SEO çalışmalarınızı iyileştirmek için Google ile iş birliği halinde olmamızı sağlayan bir araç diyebiliriz. Sitenize organik trafikin hangi kelimelerden geldiğini, hangi anahtar kelimelerin varyasyonunun oluştuğuna dair tüm bilgiler bu araçta yer almaktadır.

Search console aracı

6-Google Analytics

En değerli SEO verileri, ziyaretçilerinizi ve sitenizle nasıl etkileşim kurduğunu daha iyi anlamanıza yardımcı olan verilerdir. Hiçbir araç Google Analytics gibi verileri sunmaz ve bahsedilen önceki araçlardan hiçbiri,  Sitenizin UX kısmını, ziyaretçi sayısını, hemen çıkma oranını, anlık ziyaretçisine dair her şeyi bu araçta kullanabilirsiniz. Ölçümlenmemiş hiçbir proje hedefe ulaşamaz. Bu yüzden kesinlikte sitenize Google Analytics kurmanızı tavsiye ediyoruz.

google analytics aracı

 

Sizler için ücretsiz SEO araçlarını özetlemiş olduk. Bunlar gibi ücretsiz olarak bir sürü araç bulunmaktadır. Ancak en yaygın bunlar kullanıldığı için paylaşmak istedik. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Sosyal Medyada Paylaş

Çok Yorumlananlar

  1. Hakikatim Ailesi olarak bu güzel paylaşımınız için teşekkür ederiz.

  2. Mehmet Tufan : Mart 6, 2019 at 1:02 am

    Moradam ajansını sektörün öncüsü olarak görmekteyiz, online seo araçları ve kaliteli hizmetiniz için teşekkür ederiz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir