2017 SEO Teknikleri

2017 SEO Teknikleri

SEO teknikleri ve stratejileri konusunda her geçen gün değişiklikler ve yenilikler yaşanmaktadır. Günümüzde internetin sunduğu her şeye “ayak uydurmanız” beklenmiyor; mümkün değil. Bununla birlikte, internetin bilgi birikimine katkıda bulunan biri iseniz, amacınız içerdeki içeriğinizi herkesin okumasını istemenizdir.Bu işlem bu kadar kolay olsaydı SEO diye bir şey ortaya çıkmazdı. Yeni yıla girmemizle Google güncelemelerinden ve paylaşımlarından anlaşıldığına göre bu yıl Google birkaç şeye çok önem vereceği gözüküyor.

1. Mobil Uyumlu Sayfalar

Günümüze baktıkça mobil telefon kullanımında gözle görünür bir artış bulunmakta. Bu olay Google’ ın dikkatinden kaçmadı tabiki de, mobil uyumsuz sitelerin son zamanlarda sıra düşüşü yaşadığı görülmektedir. Günümüzde insanların sürekli hareket halinde olduğundan  mobil uyumlu veya özel tasarlanmış bir web sitesinde çalışmaya başlayın.

2.Sesli Arama

Google sesli arama özelliği ve yeni seo teknikleri

Google’ ın sesli arama özelliğini çıkardığından beri son zamanlarda kullanımında artış olmaktadır. Bunun bir örneğini aslında çok uzakta aramamak gerekir. Hayal olarak görünen makinelerle konuşabilme söylediğimiz cümlelere tepki almak artık gerçekleşmesi olası şeyler. Iphone’ larda “Siri” yi bu teknolojiye örnek verebiliriz. İnsanlar yolda yürürken, bir şeyler yiyip içerken telefonda bir şeyler yazmak istemeyecek ve haliyle üşeneceklerdir. Sitenizin alt yapısını Sesli Aramalara uyumlu yaparsanız bu trafikten 2017 yılında baya payınızı alacağınızın düşüncesindeyiz.

3.Kaliteli İçerik

Blog yazarı olarak ilerleyen zamanlarda özgün içerik, kaliteli içeriğin öneminin git gide artacağını ve backlink gibi link satışlarının SEO’ yu ilerde fazla etkilemeyeceği yönünde. Profesyonel SEO şirketleri, sadece optimize etmek için bilgilerini sınırlamaz; aynı zamanda yüksek kaliteli içerik oluştururlar. Google’ ın algoritmasına uygun özgün ve içerikler ortaya koymak sitenizin sıralamasında büyük artışlara sebep olacaktır.

4.Sosyal Medya Kitlenizi Oluşturun

Sektörünüze ve ilgili alanınıza uygun Sosyal Medya kitlelerinizi oluşturun. Sosyal medyada güçlü bir varlık yaratın. Sosyal medyanın günümüzde çok ayrı bir yeri vardır ve ilerde güçlü bir sosyal medya kitlesi sizi daha ileriye taşıyacaktır. Facebook, Twitter, İnstagram ve Youtube dünyaca kullanımı yüksek sosyal medya platformlarındandır. Sosyal medya gücünü zaten kullanıcılarından almaktadır. Bu nedenle sosyal medya işlemeler ve diğer tüketiciler için çok önemli bir yere sahiptir.

 5.Link İnşası

Link Building Türkçe tabiri ile “Link İnşası” SEO için yapılması gereken önemli çalışmalardan biridir. Link İnşası site içi ve site dışı olarak ikiye ayrılır. Site içi link inşası herhangi bir yazınız ile alakalı başka bir yazınıza link verme çalışmasıdır. Bu site içi link inşası önemlidir kendi sayfalarınıza link verdiğinizde arama motorları tarafından öneminiz artacaktır.

 

Site dışı link inşası ise yapılması gereken bir çalışmadır. Site dışı link çalışması için ise yapmanız gerekenler bellidir. Forumlarda yapılacak tanıtım, sağlam bloglardan site linkinizi yazarak yorum yapmak, sosyal medya üzerinden etkili paylaşımlar yapmak ve siteniz ile alakalı TrustRank’ı yüksek sitelerden link almanız gerekmektedir.Sizlerle paylaştığımız SEO teknikleri ile sitenizi daha üst yerlere taşımanız dileğiyle.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir