Black Hat SEO Nedir?

Black Hat SEO Nedir?

Black Hat SEO, bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfasını (SERP) sıralamayı gayrı meşru olarak yükseltmek veya bir rakibin sitenin sıralamasını düşürmek için kullanılan arama motoru optimizasyonu taktik türüdür. Bir web sitesinin bir arama sonuçları sayfasındaki konumu, kitlenize ulaşmada çok önemli olabilir. Ne kadar da etkili çalışmalar olsa da kalıcılık vaad etmeyen çalışmalardır. Eğer uzun soluklu bir projeni varsa Black Hat SEO tekniklerini kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Sizlere şimdi Black Hat SEO Tekniklerinden birkaçından bahsetmek istiyoruz.

1-Alakasız Anahtar Kelimeler Kullanmak

Amacınız sadece doğru bilgileri vermek olsun. Google sitenizin değerini er yada geç vereceğini unutmayın. Alakasız anahtar kelimeler kullanarak, sitenize SEO açısında büyük zarar vermiş olursunuz. Sitenizin güvenirlik derecesi baya alt seviyelere iner.
Örnek: “Siteleriniz için web tasarımlar çok önemlidir. SEO SEO SEO ” bu tarz kullanımlar etik değildir. Fazla hit çekmek için alakasız anahtar kelimeler ve sık sık yazmak spam oluşturur.

 

2-SERP Arttırmak İçin Alakasız Sitelerden Link Almayın

 İlgisiz sitelerden link almayın. Sitenizi sektörünüzle alakalı sitelerden almaya özen gösterin. Böylece Google sitenizin hangi alanda, hangi sektörden olduğunuza dair kesin bir kanıya varsın. Google sıralamanız yavaş yavaş ilerlese de iyi yerlere gelecektir. Bundan emin olabilirsiniz.

3-Machine Generated Content (Makine ile  Oluşturulan İçerik)

Özel programlar sayesinde yapılan bir işlemdir. Diğer işlemlere göre yapılması baya uzun sürer. Tavsiye edilmez. Google uzun süre çalışmalarınızdan sonra sitenizi cezalandırır.

4-Tiny Text (Ufak Metin)

Resim sitelerinden hit kazanmak için  resimlerin alt etiketlerine cümeler girme işlemidir. Bu işlemler sayesinde arama motorları yapmış olduğunuz siteye hit gönderecektir. Bu sayede baya bir trafik elde edeceksiniz. Ancak Black Hat SEO kapsamına girdiği için önermiyoruz.

 

Özet geçecek olursak, sizlere anlattıklarımız, Black Hat SEO popüler  kurallarını kapsıyor. ancak gayrimeşru tekniklerden kaçınmanızı öneriyoruz.

 SERP’lerde meşru bir şekilde web sitesi görünürlüğünü iyileştirmenin birçok yolu vardır.Bir Web sayfası veya web sitesinin popüler olması zaman alabilir, ancak uzun vadede hayatta kalma şansının daha yüksek olduğu bir süreçtir. Hedefin ziyaretçilere bir hizmet sunmak olduğunu unutmayın.  Doğal yollarla ilerlemenizi tavsiye ederiz.
Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir