Https Önemli Mi?

Https Önemli Mi?

Geçtiğimiz yazılarda Google arama sonuçlarında HTTPS kullanan sitelerin oldukça artmasından bahsetmiştik. Google son zamanlarda birinci sayfalara güvenlik sertifikalı sitelere yer verdiğini de görmekteyiz. Kafalarda artık HTTPS önemli mi? sorularını oluşturdu.

Geçtiğimiz günlerde büyük bir artış olmamasına rağmen – bu değişikliğin önemli bir algoritma güncellemesi değil HTTPS’nin istikrarlı bir şekilde benimsenmesinden kaynaklandığına inanıyoruz – küçük değişikliklerin yıl sonunda oldukça büyük değişikliklere öncülük ettiği bilinen bir gerçek. Gittikçe benimsenen HTTPS protokolü, Google arama sonuçlarının gün geçtikçe güvenli olmasını sağlıyor.

Verileri incelediğimizde ve grafikleri yorumladığımızda görüyoruz ki 2017 yılının sonuna geldiğimizde arama sonuçlarındaki sayfaların %65’lik bir kısmı HTTPS protokolünü kullanıyor olacak.

https ye geçiş önemli mi?

HTTPS konusunda siz ne yapmalısınız?

Google, HTTPS için ödül veya ceza vermiyor olsa bile herkesin aşina olduğu Google tarayıcısı Chrome, artık güvenli olmayan siteler hakkında daha fazla uyarı göstermeye başladı. HTTP’den HTTPS’ye geçiş oranı arttıkça, Google’ın da sıralama bazında bu değişime kayıtsız kalmayacağını söyleyebiliriz. HTTPS trendi çok yakın bir zamanda olmasa bile gelecekte sitenizin Google sıralamasını doğrudan etkileyen bir faktör olacağa benziyor.

Yeni kurulan sitelerin, mümkün olan en kısa sürede HTTPS’ye geçmesini öneriyoruz. Güvenlik sertifikaları bu günlerde çok ucuz ve riskleri oldukça düşük. Eğer siteniz yeni kurulmadıysa işlem daha zorlu ve anlatılan birkaç kötü hikâye mevcut. Köklü bir değişiklik yapmayacaksanız bile en azından hassas bilgileri toplayan sayfaları güvence altına aldığınızdan emin olun ve daha fazla değişiklik yapmak için hazırda bekleyin.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir