SEO’nun Faydaları

SEO'nun Faydaları

SEO’nun faydaları gün geçtikçe artarken işletmelerde bu faydadan nasibini alıyor. SEO özellikle internet sitesini diğer siteler içerisinde parlatıp ön plana çıkarmak isteyen içerik sahiplerinin sık sık duyduğu bir terim. Hakkında onlarca kitap yazılmış, saatlerce düşünülmüş bu SEO kavramı hakkında biraz bilgi almak ve neden SEO çalışması yaptırmanız gerektiğini okumak isterseniz makalemizin devamını incelemenizi öneririz. İyi okumalar!

SEO’nun önemi nedir?

Konu dışına çıkmadan örnek verecek olursak iki bakkal düşünün. Bir tanesi temizliği ve ferahlığıyla siz daha içeri girmeden sizi etkisi altına almış olsun. Diğeri ise boyası akmış, karanlık bir çehreye sahip olsun. Hangisine girerdiniz? İşte cevap bu örnekte gizli. Aynı içeriği kullanıyor olsanız da sitenizi diğer sitelerden ayıran önemli bir etken SEO. Ne kadar erken öğrenirseniz o kadar yol kat edebileceğiniz geniş bir dünya.

SEO çalışması nedir?

Her işte olduğu gibi SEO konusunda da profesyonel bir kesim var. Ülkemiz SEO konusunda çok düşünülen, çok tartışılan bir ülke olduğundan piyasada onlarca SEO desteği sağlayan uzman bulmak mümkün. Lakin yine her işte olduğu gibi kaliteli/kalitesiz ayrımını iyi gözetmek, başvurulan uzmanın sizi sadece skor olarak görüp görmeyeceğinin farkında olmak, beklentiler doğrultusunda bütçe hazırlamak gerekiyor.

Hayal kırıklıklarına uğramamak adına bütçeniz doğrultusunda hedefler koymanız gerekiyor, SEO raporlamalarınızı takip edip aldığınız sonuçları gün ve gün geliştirmek için işe koyulmanız da yapmanız gerekenler arasında yer alıyor.

SEO çalışmalarına örnek verilebilir mi?

Tabi, bu örnekler şu şekilde sıralanabilir.

  1. Sitenizi tanıtacak makaleler yazılması ve paylaşılması

Makaleler site tanıtımlarında önemli yer oynar. Kaliteli ve prosedüre uygun hazırlanmış bir makale, paylaşıldığı sitelere göre sitenizin sıralamasında patlama yaratabilir. Eğitim, devlet ve sağlık kademelerinde yayınlanan makaleler sitenizin güvenilirliğini kanıtlayacağından daha da önemlidir. .edu,  .gov uzantılı siteler bu konuda başı çekmektedir. Makaleler forum sitelerinde, tartışma platformlarında veya paravan bloglarda da yayınlanabilir.

  1. Sitenizin dizinlere kayıt ettirilmesi

DMOZ gibi önemli dizinlerde yer alması sitenizin popülaritesini ve güvenilirliğini katlayacağından, çoğu SEO uzmanının önceliklerinden biri de sitenizi dizinlere kayıt ettirmekteydi. Ancak DMOZ’ un kapanmasıyla alternatif dizin siteleri bulabilirsiniz.

  1. Sitenizin sosyal medyada duyurulması

Günümüzde sosyal medya da SEO’nun belirleyici etkenlerinden biri haline geldi. Sitenizin reklamının sosyal medyada yapılması, takipçilerin sizden bahsetmesi başarınızı artıracağından sitenizi geliştirmek için sosyal medya çalışmaları yapmak da SEO çalışmalarının kapsamı arasındadır.

  1. Sitenizin linkinin başka sitelerde paylaşılması

Link takasları ile kendi sitenizden daha çok tık alan sitelerde reklamınızı yayınlamak, linkinizi göstermek sıralamada olumlu sonuçlar doğuracaktır. Çoğu SEO uzmanı bu alanda da çalışmalar yürütür

Sonuç

Siz de bir SEO uzmanına danışarak detaylı SEO raporu edinebilir, sitenizi üst sıralara taşımak için ilk adımı atabilirsiniz. Daha kazançlı internet için SEO’dan vazgeçmeyin, her gün kendinize ve sitenize yatırım yapın! Moradam SEO hizmetinin farkını hissetmek istiyorsanız, sizleri ofisimize bekliyoruz.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir