Google My Business İle Yerel SEO

Google My Business İle Yerel SEO

Yerel SEO hizmeti sayesinde küçük yerel işletmelerinde piyasada söz sahibi olma vakti geldi. Önceleri çok iyi bir caddede iş yeri tutmanın amacında olan işletmeler artık daha çok SEO alanına yatırım yapmaya çalışıyor.Bugün, ülkemizde yerel bir işletme sayısı çok olmasına rağmen büyük pazarlara açılmayı bir türlü başaramamışlardır. SEO ile bu çabalarınız boşa gitmeyecek. Yerel SEO(Local SEO) çalışmaları için önerilen bir araç olan   Google My Business’ i kullanmanızı öneriyoruz. Google My Business Nedir? Yerel işletmelerde Google My Business Ne İşe Yarayacak? 

Google My Business nedir?

My Business, işletmenizin arama motorunda nasıl görüneceğini ve mağazanız hakkındaki bilgilerin yer aldığı tek adımlı bir mağazasıdır. Sitenizin Haritalar’da, Bilgi Grafiğiyle, Google+’da ve organik arama sonuçlarında nasıl gösterdiğini öğrenmek ve ayarlamak için önemli bir araçtır. Moz’un Yerel Arama Sıralaması Faktörleri Anketi 2017 baskısına göre Google My Business,  kullanan yerel işletmelerin Yerel SEO(Local SEO)  konusunda büyük güç oluşturduğu söyleniyor.

Google My Business Nasıl Çalışır?

My Business’ın kullanımı oldukça basittir. Yapmanız gereken bir hesap açmanız ve işinizi talep etmeniz gerekiyor. Ayrıntılı bilgileri doldurduktan sonra belirttiğiniz adrese Google’dan gerçek bir kartpostal gönderirsiniz. Bu kart, adres listelenen işletmenin sahibi olduğunuzun tek kanıtıdır.

Doğrulandıktan sonra, gerekli tüm bilgileri doldurabilir ve girişinizin nasıl olduğunu kontrol edebilirsiniz. Bir dönem boyunca kaç tane gösterim, tıklama ve aboneniz olduğunu öğrenmek için düzenli bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu, işletmenizin Google ve müşteriler tarafından nasıl algılanıldığına dair hissetmenin mükemmel bir yoludur.

My Business’ın yerel SEO’nuz için en iyi araç olmadığını unutmayın. Sizin ve diğer sitelerinizdeki SEO çalışmalarıyla birlikte çalışmak zorundadır. Profiliniz yanlış bilgiler içeren ve vasat bir görüntü içeriyorsa ileri sıralarda  olmayı beklemeyin. İleri sırada olacaklar işletmesinin My Business hesabını çok iyi derecede optimize edenlerin olacaktır.

Google My Business Neye Göre Sıralıyor?

Google My Business, işletmelerin sıralamalarını belirlemek için birçok faktör kullanır.En önemli üç tanesini vurgulayacağız:

*Sitenin araştırılan konuyla alaka düzeyi

*Araştırmayı yapanın işletmelere olan mesafesi

*Verilen bilgilerin ve konumun belirgin olması

 

Alaka Düzeyi: Google , alaka düzeyini incelerken işletmenizin müşterinin arama amacına ne kadar uyduğunu kontrol eder ve odak noktası, müşterinin ihtiyaç duyduğu şeyle aynı mı yoksa işletmenizin neyi yaptığı hakkında bir bilgi var mı? Olabildiğince açık sözler yazın. İşletmenizin neyle ilgili olduğu belli olsun.

Mesafe Düzeyi :  Uzaklık, yerel işletmeleri sıralamak için iyi bilinen bir faktördür. Arayacağınız yeri Ankara’da size en yakın noktada bulduktan sonra Ankara’nın merkez dışındaki bir yere gitmezsiniz. Google’ın yerel aramalarda hangi işletmelerin göstereceğini belirlemesi kesin olarak bilinmiyor ve belli bir alanda sıralama yapmak oldukça zor olabilir. Diğer faktörler de önemli bir rol oynamaktadır. Belirli bir bölgede olduğunuzu söylemenin yanı sıra, sitenizde işletmenizin çevresine yönelik içerik oluşturarak da göstermeye yardımcı olur. Google, en alakalı yerel işletmeleri sunmak için araştırıcının bulunduğu yer hakkında bilinenleri kullanır. İşletmeye yapılan yorumlarda o yüzden o denli önemlidir.

Belirginlik Düzeyi: Belli zaman aralıklarla güncelliğinizi korumaya özen gösteriniz. Fotoğraflarınızı, site bağlantılarınızı güncelleyerek sayfayla ilgilendiğinizi Google’ a bir nevi belli etmeniz gerekiyor. Anlaşılır bir üslup ile hangi sektörde işletmeniz olduğunu herkesin anlayaşı tarzda yazmaya çalışınız.

Google My Business Nasıl Optimize Edilir?

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra  My Business hesabınızı başarılı bir hale getirmek için aşağıdaki ipuçlarını kullanabilirsiniz. Eklediğiniz her şeyin sitenizde sağladığınız bilgilere uygun olması gerektiğini unutmayın. Yanlış bilgiler işletmenize zarar vereceği gibi Google sıralamanızı da düşürecektir.

*Gerçek işletme adınızı kullanınız.

*Mümkün olduğunca işletmenizi doğru kategorilere uygun olarak seçiniz.

*Profilinizi %100 doldurmaya özen gösteriniz. Elinizden geldiğince fazla veri giriniz.

*Telefon numaranızı kontrol ediniz.

*Fotoğraflarınızı gözden geçirin. Mevcut olan fotoğraflar doğru ve iyi midir yoksa onları geliştirebilir misiniz?

*Verilerinizi güncel tutunuz.

Sonuç olarak,  My Business hesabınızı etkinleştirmeli ve  sürekli güncel tutmalısınız. Ancak diğer sitelerden sıyrılıp ilk sırada en dikkat çekici gözükmek için işletmenizi iyi pazarlamanız gerekmektedir. Her parçasını optimize edin. Seçtiğiniz anahtar kelime ve işletme yeri için yerel içerik oluşturun. Sağlam bir bağlantı profili oluşturmak için yerel geri bağlantıları elde edin. Müşterilere işletmenizi yerinde veya My Business’te incelemelerini isteyin. Girişinizin aktif ve çekici olduğundan emin olun. Bir sonraki Moradam Blog yazısında görüşmek üzere.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir