Kaliteli SEO Ajansı Özellikleri

Kaliteli SEO Ajansı Özellikleri

Kaliteli SEO ajansı ile çalışmak ve bunun da neticesinde Google sıralamalarında üst sıralara yükselmek herkesin hayalidir. İşte bu sebeple SEO ajansını belirlemek çok önemlidir. Bu kapsamda nasıl hareket edilmelidir, iyi bir SEO ajansının özellikleri nelerdir?, bu yazımızda sizlere bu soruların cevabını vereceğiz.

Öncelikle belirtmek gerekir ki SEO ajansı aramalarınızda Google’da en üst sırada çıkan ajans en iyi ajanstır deme şansınız bulunmamaktadır. Zira o da SEO çalışmasını başkasına yaptırmış olabilir ya da kendi sitesi için gösterdiği özeni sizin siteniz için göstermeyebilir. O yüzden sizlere kaliteli SEO ajansı özellikleri hakkında bilgilendirmede bulunacağız.

Uzun Süreli Sözleşme

SEO çalışmaları sonucunda kısa vadede sonuç alabilmek mümkün olabilmektedir. Ancak daha önemlisi bu sonuçları koruyabilmektir. Dolayısıyla yeteri kadar uzun bir süre için sözleşme yapılmalıdır. Ancak uzun süreli sözleşme yapayım derken kendinizi ömür boyu bağlamamaya da dikkat etmelisiniz. Zira SEO çalışmaları olumlu dönüt vermemeye başladığında sözleşme sona ermelidir.

Kaliteli Backlink Hizmeti

Kaliteli backlinkler siteniz için ne kadar önemliyse boş yere yapılmış backlinkler de o kadar zararlıdır. Google ereksiz yere her yerde paylaşılmış linkleri tespit etmekte ve cezalandırmaktadır. Dıolayısıyla anlaşma yapacağınız SEO ajansının bu noktada dikkatli olması gerekir. Eğer backlink kullanacak ise bunu kaliteli sitelerden satın alma yoluna gitmelidir.

Misyon ve Vizyon ile Uyumlu Çalışma

Yapılan SEO çalışmalarının amacınızla uygun olması gerekmektedir. Bu sebeple iş anlaşması yapmazdan evvel oturup bunların uzun uzadıya görüşülmesi ve sonuca bağlanması gerekir. İşte SEO ajansı eğer bunları yapıyorsa kalitelidir. Ancak bundan kaçınıyorsa sizlerin de bu ajanstan kaçınması gereklidir.

Hızlı ve Kalıcı Sonuçlar Üretme

SEO çalışmalarında kısa vadede sonuçlar elde etmek önemlidir ancak daha da önemlisi zirvede tutunabilmektir. Bu sebeple sadece hız konusunda garanti veren sonrası hakkında konuşmayan SEO ajanslarından kaçınmalısınız. Yoksa tüm yaptığınız masraflar kısa süre içerisinde eriyip gidebilir.

Deneyimli SEO Ajansları

Bu sektörde tecrübe çok önemlidir. Zira ne kadar teorik bilgi sahibi olursanız olun uygulamada sürekli yeni şeylerle karşılaşmak mümkündür. Bu sebeple anlaşma yapacağınız SEO ajansının tecrübesine ve referanslarına bakmanız sizler için oldukça faydalı olacaktır.

Kaliteli Personel Kaynağı

SEO çalışması yürüten bazı ajanslar tek kişiden oluşmakta iken bazıları da grup halinde çalışmaktadır. Tek kişi olarak çalışan ajansların iş yükünün fazla olması ve bir anda birçok siteyle ilgilenmesi halinde sizin işlerinizin aksaması veyahut da gerekli özenle yapılamaması durumu ortaya çıkabilecektir. Bu durumun önüne geçmek adına grup halinde ve sistemli bir şekilde çalışan SEO ajansı ile anlaşmanızı tavsiye ediyoruz.

Anahtar Kelimeleri Özenli Kullanmak

SEO çalışmalarını anahtar kelimelerden ibaret gören birtakım SEO ajansları bulunmaktadır. Ancak durum hiç de böyle değildir. Dolayısıyla iç içe birçok anahtar kelime kullanımı, konuyla alakasız anahtar kelime kullanımı gibi daha çoğaltılabilecek hatalara düşen SEO ajansları ile işbirliği yapmamanızı tavsiye ederiz.

Çalışmaların Şeffaf Olması

SEO çalışmaları sizin siteniz için yapıldığı için sizin her türlü işlemden haberdar ve de razı olmanız gerekmektedir. Bu kapsamda sizlerle sürekli bilgi paylaşımında bulunmayan ajanslar ile çalışmamanızı önermekteyiz.

Anında İletişim

Sizlerin bu çalışmalar sırasında istekleriniz olabilir. Bu isteklerinizi ajans çalışanlarına iletmeli ve anında da geri dönüt almalısınız. Aksi takdirde verim düşecektir.

Ayrıntılı Raporlama

SEO ajansının site trafiğini iyileştirme adına takip ettiği istatistikleri iyi yorumlaması gerekir. Sadece istatistik elde etmek önemli değildir. Aynı zamanda bunları yorumlayarak nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine karar verilmelidir. Bu sebeple sizlerin de kaliteli yorumlama yapan  SEO ajansları ile çalışmanız oldukça önemlidir.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir