İnfografik Hazırlamak İçin 7 Araç

İnfografik Hazırlamak İçin 7 Araç

İnfografik nedir diyorsanız eğer siteniz içerisinde sayısal veriler, şekiller, renkler veya buna benzer ürünler ile hazırlamış olduğunuz grafiklerdir. Genel olarak baktığımız zaman bu sistem birçok yarar sağlamaktadır.

  • Akılda kalıcı olmasını sağlar,
  • Yapılan içerik veya habere çekicilik katar,
  • Okuyucunun içeriğe eğlenceli ve akıcı bir halde bakmasını sağlar,
  • Bilgi aktarımını daha kolay bir şekilde yapmanız neden olur,
  • Karmaşık bilgileri daha sade şekilde sunmanızı sağlar,

Web sitelerimizin içerisinde bilgilendirme veya ziyaretçilerin bilgi edinmesi için farklı sistemler kullanıyor olsak da bu sistemler arasında görsel medyanın yerini hiçbir şey değiştirememektedir. İnsanlar okuduklarının sadece %20’lik kısmını algılamaktadır. Fakat gördükleri bir şeyin %80’lik kısmını anlamaktadır. Buda görsel medyanın yaratmış olduğu etkinin ne kadar fazla olduğunu ortaya çıkarmaktadır.

Yukarı da belirtmiş olduklarımızın dışında da birçok yararı bulunmaktadır. Bunları yapabilmek içinse düzenleme veya photoshop programları kullanılmaktadır. Fakat internet üzerinden kısa süre içerisinde hazırlayabilirsiniz. İnfografik hazırlamak için araçlar aşağıda yer almaktadır.

Infogr.am

İçerisinde birçok taslak barındırmaktadır. Elinizde bulundurmuş olduğunuz verileri siteye girerek hangi şekli oluşturmaya karar vermeniz yeterli olacaktır. Otomatik bir şekilde hazırlayarak sizlere teslim etmektedir.

Visual.ly

Görsel medya alanında en çok bilinen sitelerden biridir. Geliştirilmiş sistemler üzerinden yapmanızı sağlarken ücretli olarak çalışma yapabileceğinizi unutmamalısınız. Her ne kadar ücretsiz diyerek sizleri cezbetse de iş teslim almaya geldiğinde ücret talep edilmektedir.

Kinzaa.com

Özgeçmiş ile ilgili bir çalışma yapmaya karar verdiyseniz kesinlikle bu siteyi tercih etmelisiniz. Nitekim bu alan içerisinde Dünya’nın en çok kullanılan sitelerinden biri olma özelliği taşımaktadır.

Piktochart.com

Kolay bir şekilde infografik hazırlamak istiyorsanız bu siteyi kullanabilirsiniz. İçerisinde birbirinden farklı 40 tema barındırmaktadır. Kendinize uygun bulduğunuzu tercih ederek bilgileri girmeniz yeterli olacaktır.

Vizualresume.com

Dünya’da özgeçmiş için tercih edilen nadir sitelerden biri olsa da içerisinde birçok farklı tema barındırmaktadır. Kolay kullanımı ile birlikte ilerleyen dönemlerde talep artınca ücretli olabilir. Şuan için ücretsiz bir şekilde hizmet etmektedir.

Esasel.ly

Ücretsiz bir şekilde hizmet ettiği yetmezmiş gibi binlerce tema barındırması Dünya’nın en kullanılan sitelerinden biri olmasını sağlamıştır. İstediğiniz temayı kullanabildiğiniz gibi dilediğiniz tasarımı da kolaylıkla yapabilirsiniz.

lkelerde kimlerin neler yaptığını öğrenerek site içerisinde yer alan şablonları kullanabilirsiniz.

Google Charts Tools

Google tarafından geliştirilen ve kullanıcılara sunulan bu uygulama ücretsiz şekilde çalışmaktadır. Basit bir arayüzü olmasına rağmen içerisinde birbirinden farklı temalar barındırmaktadır. Yapmak istediğiniz temaya bilgiler girmeniz yeterli olacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir