E-Ticarette Yapılan Hatalar

E-Ticarette Yapılan Hatalar

Ticari şirketler için SEO çalışmaları da büyük önem arz etmektedir.  Öyle ki bu durum küçük şirketler için daha da önem kazanmaktadır. Çünkü büyük şirketler zaten bir şekilde müşterilere ulaşabilirken küçük şirketlerde bu durum sınırlı kalmaktadır.

Ancak bu kapsamda ticari şirketlerin yapmış olduğu basit ama etkili bazı hatalar bulunmaktadır. Bu yazımızda sizlere bu hatalardan bahsederek tedbirler almanızı sağlayacağız.

1-SEO Hataları

İlk olarak hatalardan en can alıcısı SEO hatalarıdır. Zira internet sitesi sahibi olmak tek başına yeterli olmamaktadır. Bunun yanında SEO çalışmaları yaparak Google sıralamalarında üst basamaklara çıkmak gerekmektedir. Ancak bu sayede gelişen rekabet ortamında ayakta kalmanız mümkündür.

Küçük ticaret şirketlerinin ve işletmelerinin bu kapsamda en çok özen göstermesi gereken SEO çalışması yerel SEO’dur. Zira bu kurumların müşteri çevreleri belirli kesimlerden oluşacağı için o çevreye yönelik SEO çalışması yapılmalıdır. Örnek olarak verecek olursak Kars’ta faaliyet gösteren bir ayakkabı firmanız var ise yapmış olduğunuz sitenizin görünürlüğünü artırmak adına daha çok Kars ve çevresine yoğunlaşmalısınız. Bu sayede Kars ve çevresinde ayakkabı arayan kişilerin önüne ilk seçenek olarak sizler çıkacaksınız ve satış yapma ihtimalinizi daha da artıracaksınız.

Yerel SEO için Google My Business aracını kullanmanız çok etkili olacaktır. Bu sayede müşterilerinizin sizlere ulaşması daha kolay olacaktır.

Diğer bir husus ise hazırlamış olduğunuz sitenize Google haritası yüklemektir. Bu sayede müşteriler adresinize ulaşabilir.

Üçüncü olarak anahtar kelimelere ve etiketlere bulunduğunuz yerin adını da eklemek aramalarda sizler lehine daha etkili sonuçlar doğuracaktır.

Son olarak ise sitenize vermiş olduğunuz bilgilerin doğru olması gerekmektedir.

2-Site Kullanılabilirliği

Günümüzde müşteriler her şeye titizlikle yaklaşmakta ve en ufak ayrıntılar dahi onlar için önem arz etmektedir. Bu kapsamda sitelerin hızı, işlevselliği, içeriği ve daha birçok özellik oldukça önemlidir.

Ayrıca sitenizin mobil uyumlu olması da müşteriler tarafından tercih edilme sebeplerinden birisidir.

3-Müşteri Yorumları

Sitenize kullanıcılar tarafından yapılan olumlu veyahut da olumsuz yorumlar SEO açısından olumlu katkılar vermektedir. Bu kapsamda yorum yapan müşterilerin taleplerinin ve şikayetlerinin dikkate alınması Google sıralamalarında yükselmeye büyük katkı sağlayacaktır.

 4-Verilerin Bir Yerde Toplanmaması

Mobil, çevrimiçi veya çevrimdışı veriler bir yerde toplanarak bütünlük sağlanması oldukça önemlidir. Bu sayede sizler önünüzü daha kolay görebilirsiniz. Böylelikle ileriye dönük planlamalarınız daha isabetli olurken, yapacağınız masraflardan da kaçınmanız mümkün olabilmektedir. Ayrıca bu sayede göstermiş olduğunuz çabaların işe yarayıp yaramadığını da tespit edebilirsiniz.

5-Müşterilerle İletişimsizlik

Müşteriler ile iletişim kurmak ticari alanda oldukça önemlidir. Zira müşteriler kendileriyle ilgilenen ticari şirketler ile daha yakından ilgilenmektedirler. Bu kapsamda online platformlarda anında cevap vermeye hazır müşteri temsilcilerinin hazır bulunması oldukça önemlidir. Bu sayede SEO kapsamında üst sıralara yükselmeniz kolay olacaktır.

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir