Etkili Tanıtım Yazısı Hazırlama

Etkili Tanıtım Yazısı Hazırlama

Etkili tanıtım yazısı hazırlama SEO çalışmaları arasında oldukça etkili bir yöntemdir. Zira bu yöntemle birlikte kullanıcılar hem faydalanırken hem de sitelerin tıklanma oranları artmaktadır. Ancak tanıtım yazısı hazırlamak için de belirli usul ve yöntemler vardır. Eğer bu usul ve yöntemlere uyulmaz ise hazırlanan tanıtım yazıları fayda vermek yerine zarar verebilir ve neticede Google sıralamalarında sıra kaybetmeye neden olabilir.

Bu sebeple bizler bu yazımızda sizlere etkin tanıtım yazısı hazırlama hakkında detaylı bir açıklamada bulunacağız. Bu sayede sizler de etkili bir tanıtım yazısı hazırlayabilir ve Google sıralamalarında tırmanışa geçebilirsiniz.

Dili Doğru Kullanmak

Google bir robot olsa da dil kurallarını bizden daha iyi bilmektedir. Bu kapsamda metin hazırlarken dil kurallarına riayet etmek gereklidir. Aksi takdirde Google bunun farkına varıp sıralama düşüşü yapabilir. Google, dili etkin ve doğru bir şekilde kullanan sitelerin sıralamalarını da artırmaktadır.

Backlink ve Tanıtım Yazısı

Öncelikle tanıtım yazılarında sitenize backlink göndermeniz zaman zaman söz konusu olabilir. Ancak bu gönderme sürekli olarak yapılır ise bu durum Google tarafından olumlu karşılanmamaktadır. Dolayısıyla başka sitelerden, tabi bu sitelerin de kaliteli olması gerekir, kaliteli backlink almak daha fazla önemlidir.

Özgünlük

Sitenizde yer alan metinlerin size has olması başka hiçbir yerde yer almaması gerekmektedir. Aksi takdirde intihal yapmış olursunuz. Bu durumun hukuki sonuçları olabileceği gibi Google tarafından da cezalandırmalar olabilir. Bu sebeple makalenizde yer alan her cümlenin özgün olması gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda bu mümkün olmayabilir. Örnek olarak vermek gerekirse haber sitelerinde kişilerin yaptığı açıklamalar birebir verilmek zorundadır veyahut da yabancı bir metnin çevirisi üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri içerebilir. İşte bu gibi durumlarda alıntı yapmak mazur görülebilir.

Fotoğraf Paylaşımı

Tanıtım yazıları içerisinde tanıtımı yapılan ürünlerin fotoğraflarının yer alması oldukça önemlidir. Zira bu şekilde müşterilerin zihninde fikir oluşması daha kolay olmaktadır. Ancak fotoğraf paylaşılmasında dikkat edilmesi gereken bir durum daha vardır. O da paylaşılan fotoğrafın internetten temin edilmemesidir. Zira bu durum Google tarafından tespit edilebilmekte ve bunun karşılığında cezalandırma işlemleri yapılmaktadır. Bu durumda yapılması gereken, fotoğrafın site sahibi tarafından çekilerek siteye yüklenmesidir.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Çok Yorumlananlar

  1. Teşekkürler oldukça verimli bir yayın olmuş.

  2. Bu bilgiler güncel mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir