Film Siteleri İçin SEO

Film Siteleri İçin SEO

SEO çalışmalarını sadece metin paylaşan siteler için değil aynı zamanda film siteleri için SEO çalışmaları da yapılmaktadır. Bu kapsamda film siteleri için farklı taktik ve teknikler de bulunmaktadır. Sizlere bu yazımızda bu taktik ve tekniklerden bahsederek Google sıralamalarında daha üst sıralara gelmenize katkı sağlayacağız.

Sitemap Oluşturma

Öncelikli olarak belirtmek gerekir ki sitenize sitemap oluşturma olukça önemlidir. Zira kullanıcıların tercih sebebi daha çok bu yönde olmaktadır. Ayrıca videoları destekleyen uzantıların çok olması da kullanıcıları çekecektir. Bu kapsamda kullanabileceğiniz sitemap’lere örnek olarak Google video sitemap V2.4’ü verebiliriz. Bu eklenti wordpress siteler için uygundur.

Anahtar Kelime Kullanımı

Film siteleri genel olarak anahtar kelime kullanımında birbirine benzer şekilde hareket etmektedir. Bu noktada diğer sitelerin anahtar kelimelerini incelemek ve ona göre eşsiz film sitesi anahtar kelime kullanmak oldukça faydalı olacaktır. Ancak bu durum o kadar da kolay değildir. Zira hem rakipleriniz bunu kullanmayacak hem de kullanıcılar bulduğunuz anahtar kelimeyi arayacaklar. Bu durumda sizler kullanıcı olarak neyi arardınız şeklinde düşünerek anahtar kelime üretmelisiniz.

Anahtar kelime sayısını da çok fazla yaparak metni boğmamalısınız. Aksi takdirde Google tarafından ceza yemeniz kaçınılmaz olacaktır. Burada cezadan kasıt sıralama olarak düşmenizdir.

Film Açıklaması

Filmlere ekleyeceğiniz açıklamaların özgün olması oldukça önemlidir. Aksi takdirde kullanıcılar sitenizi tercih etmeyebilir. Bunun yanı sıra video hakkında yeteri kadar bilgilendirmenin olması ancak filmin sonu hakkında da bilgi verilmemesi gerekir. Bu sayede kullanıcıların filme olan merakı sağlanabilir.

Sosyal Medyada Paylaşma Seçeneği

Günümüzde herkes her anını sosyal medyada yakınları ile paylaşmaktadır. Bu durumun içerisine elbette ki izlenen filmler de girmektedir. Bu kapsamda sizlerin de videoların çevresinde uygun bir yere paylaşım seçenekleri koymanız sizlerin tercih edilme oranınızı artıracaktır. Ayrıca bu paylaşım seçeneklerine birçok platformu eklemeniz de sizler için daha faydalı olacaktır.

Video İçinde Reklam

Sizler de izlediğiniz filmlerden muhakkak aşinasınızdır ki film içerisinde reklam sıkça yapılmaktadır. Altyazı halinde yapılan bu reklamlar oldukça etkili olmaktadır. Bu sayede izleyicilerin sitenizi ziyaret etmelerini sağlayabilirsiniz. Böylelikle film siteleri için SEObaşarıyla yapılmış olacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir