En Etkili SEO Başlığı Oluşturma

En Etkili SEO Başlığı Oluşturma

Sitenizin kalitesini artırmak için en etkili SEO başlığı oluşturmanız gerekmektedir. Bu sayede kullanıcıların başlığa bakarak içeriğe yönelmesi gerekmektedir. Bu sebeple başlık oluşturmak oldukça önemlidir. Biz de sizlere bu yazımızda etkili bir başlığın unsurlarını anlatarak sizlere yol göstermeye çalışacağız.

Başlığın Kapsamlı Olması

Koyacağınız başlık müşterilerinizin aklında güzel fikirler oluşturmalıdır. Örnek olarak vermek gerekirse kaliteli, ucuz ve benzeri nitelemeler müşterilerin zihinlerinde fikir oluşturma adına yardımcı olabilir. örnek olarak vermek gerekirse halı yıkama işi ile uğraşan bir firmanın hijyenik halı yıkama şeklinde başlık atması oldukça etkili olacaktır. Zira müşteriler halı yıkama konusunda hijyene oldukça önem vermektedirler.

Başlık ile İçerik Uyumu

SEO uyumlu başlık kullanırken sırf insanları etkilesin diye boş başlık atmak yersizdir. Zira başlığı gördükten sonra içeriği okumaya başlayan kişi içeriğin başlıkla alakalı olmadığını fark ederse sinirlenip sayfadan ayrılabilir. Bu durumda müşteri kaybetmeniz işten bile değildir.

Bu sebeple içeriğe uygun bir başlık belirlemek gerekir. Bu durumda başlık ilgisini çeken müşteriler içeriği de okumaya başlarlar ve bu durumda sayfada kalma süreleri de uzayacaktır. Bu da Google sıralamalarında yükselmeye vesile olacaktır.

İçerik Kalitesi

SEO uyumlu başlık kullanmak ne kadar önemliyse içeriğin kalitesi de o kadar önemlidir. Kalite deyince bunun içerisine özgünlük ve bilgi kalitesi de girmektedir. Çalıntı metinlerin paylaşılmaması oldukça önemlidir. Zira bu durum hem suç teşkil ettiği gibi hem de Google tarafından cezalandırılma da söz konusu olabilmektedir.

İkinci olarak metinlerde verilen bilgilerin doğru olması ve müşterilerin işine yaraması da çok önemlidir. Bu sayede kullanıcılar sitenizden memnun kalacaklar ve bir dahakine başka siteleri aramadan direkt olarak sitenize yönelecektir.

Üçüncü olarak içeriklerin kaliteli olması müşterilerin genel olarak sitenize ilgi göstermesini de sağlayacaktır. Buradan anlaşılması gereken sitenizde paylaştığınız diğer içeriklerin de kullanıcılar tarafından takip edilebileceğidir. Bu sayede sitede kalma süresi oldukça fazla uzayacaktır. Örnek olarak verecek olursak site içerisindeki bir metni okuyan kullanıcı metni bitirdikten sonra memnun kalırsa sunmuş olduğunuz diğer yazılar seçeneğine yönelebilir. Böylelikle Google sıralamalarında yükselmeniz daha da kolaylaşacaktır.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir