Resim Optimizasyon Araçları

Resim Optimizasyon Araçları

Resim optimizasyon araçları webmasterlerin vazgeçemeyeceği kolaylıktır. Kurumsal veya bireysel olarak yönetmiş olduğumuz web sitelerimizin sürekli olarak güncellenmesi ve geliştirilmesi gerekmektedir. SEO çalışmaları yaparken birçok konuda değişiklik yapsak da basit görünecek ufak ayrıntılar bile bizlerin sitesinin kalitesiz bir alan haline gelmesini sağlayacaktır. Buda kesinlikle sitelerimizin ziyaretçi kaybı yaşamasına neden olacaktır.

Resim optimizasyonu web siteleri için önemlidir. Resimlerin boyutlarında yapacağımız çalışmalar ile birlikte sitemizin gelişmesini sağlayabiliriz. Nitekim sitelerimizde barındırmış olduğumuz resimlerin yüksek boyutlarda olması sitenin düzensiz bir görünüme sahip olmasına neden olacağı gibi sitenin yükleme hızına da doğrudan etki edecektir. Tabiki optimizasyon ile sadece resim alanında değişimler yapmıyorsunuz. Gereksiz olan kodlar veya yazılımlarda tamamen ortadan kalkmaktadır. Bu aşamada sizlere resim optimizasyonu araçları hakkında bilgiler vereceğiz.

ImageOptim

MAC kullanan bireylerin sıklıkla tercih ettiği basit ama kaliteli bir araçtır. Yüksek ücretler ödenerek alınan araçlara göre daha kaliteli bir çalışma yapabileceğinizi unutmamalısınız. Tabiki bu aracın ücretsiz olduğunu da eklememiz gerekmektedir. Bununla birlikte sizlerin yararına olacağı gibi sıkıştırılma yapılmamış bir görsel üzerinde %60 ile %70 arasında sıkıştırılma yapılmaktadır.

Optimizilla

Online resim optimizasyonu hakkında araştırmalar yapıyorsanız buna bir son verebilirsiniz. Çünkü Optimizilla sizlerin daima beklentisini çözüme kavuşturmaktadır. Genel olarak .JPEG ile .PNG dosya türleri ile hizmet etmektedir. %5 ile %75 arası sıkıştırılma yapıldığı gibi toplu olarak da sıkıştırma işlemi yapmaktadır. Az öncede belirtmiş olduğumuz gibi online olarak sizlere hizmet etmektedir. Ücretsiz olduğunu da unutmamalısınız.

WP Smush

WordPress kullanan bireyler için başarılı bir eklentidir. Günümüzde en çok kullanılan eklentilerden biri olarak da lanse edebiliriz. Tabiki resim alanında en çok kullanıldığını da unutmamalısınız. Basit bir kullanımı olduğu gibi sonuç odaklı çalışma yapmayı sevenler için idealdir. Toplu sıkıştırmalar yapabiliyorsunuz. Bu alanda ücretsiz sürümünde kısıtlamalar olsa da ücretli sürümü kesinlikle beklentilerinizi çözüme kavuşturacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir