SEO’da Yazı Etiket İlişkisi

SEO’da Yazı Etiket İlişkisi

SEO çalışmaları kapsamında SEO etiket kullanımı oldukça önemlidir. Ancak bu etiketleri belirlemek ve uygun bir şekilde kullanmak daha da önemlidir. Bu konuda basit ama etkili kurallar bulunmaktadır. Bunlara riayet edilmediği takdirde başarılı sonuçların elde edilmesi mümkün değildir.

Etiket Nedir?

Etiket ile anahtar kelimeler birbirine karıştırılabilir. Ancak bu iki kavram farklı şeylerdir. Etiket kavramı yazıda yoğun olarak geçen kelimelerden oluşur. Bunu belirlemek için ise tag density adlı programlar bulunmaktadır. Böylelikle sizlere yazınızda yoğun olarak geçen kelimeler sunulur. Bu kelimeleri etiket olarak kullanmanız sizlere tavsiye edilir. Öneriler arasında tek kelime, iki kelime nihai olarak 3 kelimeden oluşan sözcük grupları bulunur. Genel olarak 3 kelimelik önerilerde bütünlük sağlanması zordur. Ancak 2 kelimelik etiketler kullanıma uygundur.

Etiket Sayısı

Etiket sayısı yazının uzunluğuna göre değişmektedir. Ancak bu değişim aynı oranda artıp azalmamakta eğrisel bir çizgi halinde değişim göstermektedir. Örnek olarak verecek olursak 200 kelimelik bir makalede 4-5 adet etiket kullanılıyorsa 400 kelimelik bir makalede 9-10 değil 6-7 adet etiket kullanılmalıdır.

Etiket Kullanımının Faydaları

Etiket kullanımı sayesinde SEO çalışmalarınızda kaliteniz yükselecektir. Bu sayede Google sıralamalarında üst sıralara tırmanmanız oldukça kolaylaşacaktır. Ancak tam tersi bir durumda ise yani başarısız etiket kullanımında SEO çalışmanız da başarısız olacaktır. Bu durum da sizlerin Google sıralamalarında gerilerde kalmanıza neden olacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş

Çok Yorumlananlar

  1. Tarama bütçesini harcayacaktır? Bu olumsuz etki sağlamaz mı? (Yorumlara abonelik sistemi yok, cevap gelirse göremeyebilirim)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir