En İyi WordPress SEO Eklentileri ve Araçları

En iyi wordpress seo eklentileri ve araçları

Google başta olmak üzere birçok arama motoru, web siteleri için ana trafik kaynağıdır. Bu nedenle webmasterler, başta sitelerinin trafiklerini arttıracak eklentilere ihtiyaç duymaktadır.

Bu yazımızda hem web sitenizin trafiğini arttıracak hem de diğer konularda işinizi kolaylaştıracak en iyi WordPress SEO eklentilerini sizler için sıralayacağız.

En İyi WordPress SEO Eklentileri

Yoast SEO

Her zaman en çok indirilen WordPress eklentilerinden biridir. Yoast WordPress SEO, tüm SEO ihtiyaçlarınız için kapsamlı bir çözümdür. Sitenizin her yazı ve sayfasına SEO başlık, meta açıklama ve meta anahtar kelimeler eklemenizi sağlar. Ayrıca ana site, arşivler, kategori ve etiket sayfalarınız için özel başlık yazabilirsiniz.

SEMRush

SEMRush, kullanıcıların kendi SEO’larını geliştirmeye yardımcı olmak gayesiyle, rakiplerinden analitik bilgi ve analiz elde etmek için kullandığı bir araçtır. Sıralaması için organik anahtar kelimeler, geri dönüş alabileceğiniz yerler, rakiplerinizin reklamcılık stratejilerine ilişkin bilgiler ve çok daha fazlası hakkında bilgi edinebilirsiniz. SEMrush ücretli bir aboneliktir ve tüm dünyada binlerce SEO uzmanı tarafından kullanılır. Size muazzam miktarda ve önemli derecede yararlı veri sağlayabilir.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Bu ücretsiz araç, Google’ın reklam verenlerine ücretsiz olarak sunulur ve herkes tarafından kullanılabilir. Ana amacı, reklam verenlere reklam kampanyaları için teklif verebilecekleri anahtar kelimeleri göstermektir. Ayrıca, reklam verenlerin arama hacminin, sonuç sayısının ve zorluk seviyesinin tahminini göstererek doğru anahtar kelimeleri seçmesine yardımcı olur. Bir içerik pazarlamacı veya blog yazarı olarak, bu verileri, yüksek arama hacmi, yüksek reklam veren ilgisi ve daha da önemlisi, diğer tüm siteleri kolayca geçebileceğiniz anahtar kelimeler bulmak için kullanabilirsiniz.

KeywordTool.io

En iyi ücretsiz anahtar kelime araştırma aracıdır. Bir anahtar kelimeyi yazarak basitçe anahtar kelime fikirleri üretmenize olanak tanır. Bu anahtar kelime önerileri, Google’ın otomatik öneri özelliğinden toplanır. Google otomatik tamamlama, bir anahtar kelimenin arama için ne sıklıkta kullanıldığına dayanan anahtar kelimeleri önermektedir. Bu, gelen sonuçların, söz konusu anahtar kelime için Google’da en çok aranan terimler olduğu anlamına gelir. Son derecede hızlıdır ve en önemlisi, herkesin kullanması için tamamen ücretsizdir. WordPress sitenizdeki içeriği optimize etmek için kullanabilirsiniz.

SEOquake

SEOquake, Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ve Safari web tarayıcıları için tarayıcı eklentisi olarak sunulan bir SEO aracıdır. Herhangi bir web sitesi için SEO ile ilgili bilgi sağlar. Bu bilgi parametreleri arasında sayfa sırası, yaş, son güncelleme, Alexa sıralaması ve diğer pek çok parametre bulunur. SEO uzmanları tarafından en çok indirilen tarayıcı uzantılarından biridir. Bunun dışında, SEOquake araç çubuğu tüm arama sonuçları için, bahsettiğimiz tüm bu parametreleri gösterebilir. Bu bilgi, farklı anahtar kelimeler için rekabeti ölçüyorsanız son derece yararlı olabilir. Arama sonuçlarını CSV formatında bile indirebilir ve kendi excel sayfalarınızı hazırlayabilirsiniz.

WordPress Siteler İçin SEO ve Hız Eklentileri

Site hızı, arama sıralamasındaki birçok önemli faktörden biridir. Hızlı yükleme, siteleri daha yavaş yüklenen web sitelerinin önüne geçirebilir. İçerik stratejinizi geliştirmeye çok zaman harcarken sitenizin hızını artırmak için biraz vakit harcamanız fayda sağlayacaktır. WordPress kurduğunuz sitenizin hızlı yüklendiğinden emin olun. Google Page Speed ve Pingdom gibi araçlarda site hızınızı kontrol edebilirsiniz.

WordPress sitenize bir önbellek -cache- eklentisi kurun. Ayrıca yalnızca optimize edilmiş görüntüler yüklemeniz gerekir. Resimler, sitenizin hızını etkiler ve sitelerinizi optimize ederek sitelerinizin performansını önemli ölçüde artırabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir