Web Tasarımının SEO ile Uyumu

Web Tasarımının SEO ile Uyumu

Günümüzde, web sitelerini kişilerin veya firmaların gelişimini düzenli bir şekilde sergileyen bir kariyer belgesi olarak nitelendirmek mümkündür. Web siteleri, kişinin veya firmanın kendini sunabilmesi için geçerli olabilecek her türlü dokümanı içerdiği gibi aynı zamanda bir fırsat da yaratmaktadır.

Bir web sitesinin tasarımı, ziyaretçilerin siteye giriş yaptığında etkileneceği ilk şeydir. Sitenizin tasarımını, bulunduğunuz sektöre uygun olarak geliştirmenizle birlikte trend olan tasarımları kullanmanız ziyaretçilerinizi etkileyecek unsurlar arasındadır. Sitenizin tasarımının yanı sıra bu web tasarımının SEO  ile uyumu da oldukça önemlidir. SEO uyumlu ve test edilmiş bir site, arama motorlarında olumlu sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.

Responsive

Responsive, sitenin tasarımının, tüm cihazlarda uyumlu bir tasarıma sahip olması demektir. Responsive kavramı 2010 yılında ilk kez karşımıza çıkmıştır. Son yıllarda ise gerek ülkemizde gerekse tüm Dünya’da popüler bir kavram haline gelmiştir. Tüm cihazlarda uyumlu bir tasarım, mobil, tablet ve diğer cihazlardan sitenize giriş yapıldığı zaman içerisinde bulunan görsel ve yazılar cihazın ekranına göre yeniden boyutlanır. Böylelikle ekrana tam anlamıyla uyum saplar. Günümüzde tasarımlar mobil, tablet ve bilgisayarlar ile uyumlu olarak yapılmaktadır. Eğer tüm cihazlarla uyumlu bir tasarıma sahip değilseniz ziyaretçilerinizi sayfaya diğer cihazlardan giriş yaptığında sorun yaşayacaktır. Aynı zamanda sitede reklam varsa ziyaretçiler kısa sürede siteden çıkış yapacaktır. Böyle bir durum siteniz hakkında ziyaretçiler üzerinde olumsuz bir etki bırakacaktır.

Responsive

Kişiselleştirme

Tasarımı yaparken ziyaretçilerinizin ilgisini çeken kategorileri görmesini ve istedikleri renkleri tercih etmelerini sağlayarak olumlu bir etki yaratabilirsiniz.

Tasarımda Sadelik

Kalabalık bir görüntüye sahip karışık siteler ziyaretçilerde olumsuz etki yaratmaktadır. Sade bir tasarımla avantaj sağlamanız mümkündür. Web sitenizin tasarımında, temel unsurları ön planda tutmak en iyi soncu sağlayacaktır.

Reklam Alanları

Çok fazla reklam ziyaretçileri bunaltmaktadır. Çok fazla reklam bulunan siteleri kullanıcılar mecbur kalmadıkça tercih etmeyecektir. Alakasız ve sürekli ziyaretçinin karşısında çıkan reklamlar çoğu kullanıcı tarafından olumsuz karşılanmaktadır. Özellikle mobilde Popup reklamları kullanmanız da fayda var. Özellikle responsive olmayan bir tasarımda sürekli ziyaretçinin karşısına çıkan reklamlar siteden hemen çıkma oranını artırmaktadır.

Renk

Öncelikle sitenizin hangi kullanıcı grubuna hitap edeceğini belirlemeniz gerekmektedir. Eğer kurumsal bir firma için web sitesi oluşturmak istiyorsanız kullanılacak renkleri şirketinizin kurumsal kimliğine uygun olarak ayarlamalısınız. Kullanacağınız renk sayısı iki ve ya üç olmalıdır. Renk tercihi yaparken öncelikle ana bir renk belirleyin. Daha sonra renge uyumlu bir ya da iki tane renk seçimi yapın.

Gerekli olan bilgiler eşliğinde sıralamış olduğumuz kriterleri göz önünde bulundurarak web tasarımının SEO ile uyumunu sağlayabilirsiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bunları da okumalısınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir