Google Algoritması Neden Güncellenir?

Google Algoritması Neden Güncellenir?

Google Algoritması arama motorunun sürekli güncellenerek SEO konusunda rekabetin sürekli güncel kaldığı bir alandır. Ara ara yapılan bu güncellemelerle sitelerin hitlerinde dalgalanma olur. Bu aşamada SEO analistlerinden tutunda herhangi web sitesi sahibi bireye kadar süreci ilgiyle takip eder. Google bunu sürekli yapmaz ama belirli periyotlarla Algoritma Güncellemesini gerçekleştirir. Aralıklarla da olsa Google bunu neden yapar? Yazının devamında konuyu açarak öğrenelim.

Google Algoritması Nedir

Google Algoritması, bu arama motorunun bizlere sunacağı bilgiyi süzüp, en doğru ve en faydalı olanını sıralamaya sokma işlemini gerçekleştirir. Temel prensibi budur. Fakat işi teknik olarak kapıda dökmek için net bilgi yoktur. Yani bu sistemin işleyişini en ince ayrıntısına kadar bilmemiz mümkün değil. Zaten Google’ın bütün sırrı buradadır. Google alt yapısı sabit olmadığı için çözümlenmesi de güç oluyor. Aksi olsa sistemin açığı bir şekilde açığa çıkarılır. Böylesine bir açığı bulan kişilerde istedikleri kelimede web sitelerini ilk sıraya alıp çok ciddi gelirler elde eder. Kısa sürede ciddi gelirler kazandırsa da Google arama motorunun işleyişi bir süre sonra işlevselliğini ve popülerliğini yitirir. İşte bunun olmaması adına Google Algoritması sürekli güncellenir. Tabi tek sebebi bu değil. Her geçen gün yeni web siteleri açılıp sunuculara giriyor. Ayrıca var olan sitelere de saat bazında bile daima içerik giriliyor. Hatta haber sitelerine 1 saat içinde bile birçok bilgi ekleniyor. Durum böyle olunca Google daima siteleri denetliyor ve bu denetimi de standartlara oturtması gerekiyor. Ayrıca kullanıcı deneyimini de sürekli ölçen Google, daha iyi ve etkin arama sonuçları için Algoritmalarını sürekli günceller. Öyle ki 2015 yılında 7, 2016 yılında ise 11 adet güncelleme gerçekleşti. Bu sene ise şimdiye kadar bir defa yapıldı. Bundan sonra da yapılmaya devam edecek.

Kısaca, arama ve reklam politikalarına uymayan siteleri cezalandırmak, kullanıcı deneyimini yükseltmek, güncel teknolojik cihazlardaki web site uyumlarını etkin kılmak ve bunların dışında sistemin çözülmez bütünlüğü içinde etkin arama sonuçları için Google Algoritması sürekli güncellenir.

Google ile ilgili tüm algoritma değişiklerini aşağıdaki linkten görebilirsiniz.

https://moz.com/google-algorithm-change

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir