Hangi Siteler Adsense’den Kazandırır?

Hangi Siteler Adsense'den Kazandırır?

Hangi Siteler Adsense’den Kazandırır?

İnternet sitelerinize içerik üreterek para kazanmak istiyorsanız Adsense ile bir şekilde yolunuz kesişir. Dünya üzerinde birçok reklam yayıncısı vardır ve bunlar arasında Adsense en iyi ücret değerlerinden birisini web site sahiplerine sunmaktadır. Bu yüzden çok kazanmak istiyorsanız bir şekilde bu servisle tanışırsınız. Sistem Google’ın ürünlerinden birisi ve dijital pazarlama dünyasında işini en kapsamlı şekilde yapan oluşumların başında geliyor. Bir tarafta Reklam verenler diğer tarafta ise bizler yani Yayıncı kesim. Google, yayıncılarını çok özenli şekilde seçtiği için onunla çalışmak zordur. Eğer çalışmaya başladıysanız ise bir süre sonra reklam ücretlerinden memnun kalmayabilirsiniz. Çünkü sizden daha düşük ziyaretçi kitlesine sahip olup daha fazla kazananlardan haberdar olacaksınız. İşte o zaman “Nasıl bir site açsam da Adsense’den Yüksek Gelir Kazansam?” diye kendinize sormaya  başlayacaksınız. Peki gerçekten de hangi kategori de içerik üretilen siteler kazandırıyor? Akılları kurcalayan bu soruya gelin ışık tutalım.

Adsense üzerine açılan bu tarz konularda bir zamanlar Türkçe içerik olarak üretilmiş farklı farklı kategoriler söylendi. Herkes başarılı olamadı. Sonra yabancı içerikli sitelerden bahsedildi. O konuda herkes tarafından tam olarak anlaşılmadığı için çoğu kişi istediği parayı kazanamadı. Sonra niş sektörler öne çıktı ama gerekli bilgi ve tecrübe olmayınca istenilen miktarlar bir türlü karşılanamadı.

Adsense İle İlgili Tavsiyeler

Sizlere bu konuda en büyük tavsiyemiz, biraz klişe olacak ama sevdiğiniz ve ilgi duyduğunuz konuda içerik üretmeniz olacaktır. Böylece içerik kaliteniz yüksek olacak ve benzersiz yazıları daha rahat üretebileceksiniz. Bu da arama motorlarında sitenizi ön sıralara taşıyacaktır. Hitiniz yükseldikçe de Adsense tıklamalarınız artacak ve doğal olarak geliriniz tatminkar oranda olacaktır. Bu yolu tercih etmeyip kategori seçimine gidip sırf tıklama başına verilen gelir biraz daha yüksek diye farklı siteyi açma girişiminde bulunursanız ilk zamanlar çokça içerik üretseniz bile bir süre sonra veriminiz düşecek ve birkaç ayı bile çeviremeden sitenizi yarıda bırakacaksınız. Son olarak yabancı içerikli sitelere de değinelim. Eğer iyi derecede Almanca ya da İngilizce dil bilginiz var ise yine ilgi duyduğunuz konuda içerik üretmeniz faydanıza olacaktır. Bu iki dilde tıklama başına Adsense tarafından verilen ücretler oldukça tatminkar seviyede oluyor. Türkçe içerikli site açmaktan çok mantıklı. Fakat az önceki durum yine geçerli. Önemli olan sürekli, kaliteli ve bol içerik üretmeniz lazım. Eğer bunları yapabilirseniz mutlaka yabancı içerikli site açınız. Yabancı dil yoksa Türkçe devam ediniz ve sevdiğiniz konuda bolca kaliteli içerikler üreterek yolunuza devam edin. Ayrıca sosyal medyayı da arkanıza alın. Bir süre sonra severek ilgilendiğiniz web sitesinden Adsense üzerinden güzel gelirler elde edebilirsiniz.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

Çok Yorumlananlar

  1. Emeğine sağlık faydalı bir yazı olmuş. Türkçe içerikle çok bir şey kazanmak mümkün görünmüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir