Organik SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Organik SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Web siteniz varsa en temel amacınız arama motorlarında önce ilk sayfa sonra da ilk sıraya çıkmaktır. Bu hedefe ulaşmak içinde birçok teknik var. Organik Seo’da bunlardan birisidir. Bu yazıda organik seo’nun ne olduğunu ve nasıl yapıldığını anlatacağız.

Organik SEO Nedir?

Seo, bildiğiniz üzere Search Engine Optimization kelimesinin kısaltılmış halidir ve dilimize Arama Motoru Optimizasyonu olarak çevrilmiştir. Organik Seo ise hedeflenen olayın bir bütün halidir. Yani bir web sitesini ilk sayfaya taşımak adına alan adının satın almasından başlayıp herhangi illegal yöntemler kullanmadan sosyal medya sürecine kadar devam eden yolculuktaki atılan adımlardır. Şimdi gelin birlikte bu sürecin nasıl yapıldığına bakalım.

Organik SEO Nasıl Yapılır?

Web sitenizin istenilen hedefe ulaşması doğru ve sağlam şekilde ulaşmanın yolu Organik Seo’dan geçer ve bunu yaparken de birçok dikkat edeceğiniz aşamalar mevcuttur. Aşamalara geçmeden önce bilinmesi ve kabullenilmesi gereken en önemli olgu sabırdır. Seo yaparken asla acele etmemelisiniz. İki günde bir siteyi sıfırdan alıp güçlü bir kelimede ilk sayfaya getirip uzun süre orada kalmasını beklemeyin. Yapılacakları iyi not edin, sabır ve emek getirecek sürece başlamak için kolları sıvayın. Kısa ve net şekilde Organik Seo’nun aşamalarına başlayalım.

-Kategorinize uygun alan adı alın ve mümkünse “.com” uzantılı olsun. İçerik kalitesi alan adından daima önde gelir ama işe yeni başlarken bir adım önde olmanın kimseye zararı olmaz.

-Dosyalarınızın barınacağı yer çok önemli. Sitenizin yer alacağı sunucunun hızı ve lokasyonu çok önemlidir. Google kullanıcı deneyimine çok önem verir ve hızlı açılan site sıralamalarda olumlu yansıyacaktır. Bu arada sitenizin diline uygun olarak barındığı lokasyonda size iyi dönüş sağlayacaktır.

Sitenizin alt yapısı ve içerik kalitesi de önemlidir. Kullanıcıların rahatlıkla kullanabileceği web tasarımı ve amacınıza uygun kaliteli içerikleri Organik Seo’da temel teşkil eder. Bu arada sitenizin kategorisine göre belirli periyotlarla güncellemeniz de çok önemlidir.

-Organik Seo için mutlaka Sosyal Medya hesaplarınızı aktif olarak kullanın. Buralardan sitenize hem ziyaretçi çekebilirsiniz hem de kaliteli linkler almış olursunuz. Bu da seo puanınıza olumlu olarak yansıyacaktır.

-En çok dikkat etmeniz gereken nokta backlink ve tanıtım yazısı çalışmalarıdır. Eğer bu konuda tecrübeniz yoksa kesinlikle seo uzmanına danışmanızı tavsiye ederiz. Yukarıda saydığım başlıkları en iyi şekilde uygulayıp bu kısımda yanlış işlemler yaparsanız emeğiniz heba olabilir. Bu yüzden işin uzmanınıza danışmanız en doğru seçenek olacaktır.

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

Çok Yorumlananlar

  1. çok güzel paylaşım olmuş teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir