Seo’da Mobil Tasarımın Önemi Nedir?

Seo'da Mobil Tasarımın Önemi Nedir?

SEO’da mobil tasarımın önemi her geçen gün artış göstermekte. Önceki yıllarda Masaüstü ve Dizüstü bilgisayarlardan kullanıcı kitlesine yönelik web siteleri hazırlanırken günümüzde bu ağırlık mobil kullanıcılara kaydı. Şuan birçok aktif web sitesinin organik ziyaretçilerine baktığınız zaman mobil cihazlardan girişlerin yüksek seviyede olduğunu görebilirsiniz. Artık insanlar taşınabilir cihazları daha çok kullanmaya başladı. Kullanıcı tercihinin değişmesiyle birlikte web sitelerinin can alıcı noktası olan SEO’da güncelleme yaşadı. Bu güncellemenin en önemli noktasını Mobil kısım oluşturdu. Artık web siteleri iki taraflı düşünülüp tasarlanıyor. Artık bir web sitesini sadece Bilgisayarlar için düşünemezsiniz. Mobil girişlerde büyük öneme sahip. Peki bunun sebebi nedir? Buyurun öğrenelim.

Mobil Tasarım ve SEO 

SEO’da mobil tasarımın önemini anlamak için aslında birey olarak kendi deneyimlerimizden yola çıkarak ulaşabiliriz. Mesela cep telefonunuzdan bir web sitesine bağlanmaya çalışınız. Eğer o site, tıpkı bilgisayardaki gibi açılırsa menülerde gezinmeyi bırakın yazılanları direkt okumanız bile mümkün olmayacaktır. Ekranı büyütürsünüz, o incecik linkleri yakınlaştırıp tıklamaya çalışırsınız ve bunun gibi nice zahmetli eğilimler sergilersiniz. Fakat Mobil tasarıma sahip web sitesinde gezinmek daha basit ve kolaydır. Menüler daha seçkin ve nettir. Ayrıca mobil tasarımlı web siteleri gereksiz görsellerden arındırıldığı için daha hızlı açılır. Durum böyle olunca herhangi cep telefonundan giren ziyaretçinin sitenizden memnun kalması size olumlu yansıyacaktır. Yani arama motorlarının çokça önemsediği özellikle de Google’ın vazgeçilmezi olan kullanıcı deneyimini yüksek kılmış olacaksınız. Sitenizi kullanan kişinin kullanıcı deneyimini yüksek tutmak için uyguladığınız Mobil Tasarım, SEO için size olumlu yansıyacaktır. Daha hızlı açılan ve etkin çalışan web sitesinin kullanıcı gözündeki pozitif değeri arama motorlarında da önemli olacaktır. Bu sayede hedef kelimenizdeki aramalarda üst sıraya taşınmanız daha kolay olacaktır.

Kısaca, oluşturacağınız web sitelerini Responsive yani bilgisayar ve mobil cihazlara uyumlu şekilde hazırlayınız. Özellikle akıllı telefon kullanıcılarını düşünerek web sitelerinizin tasarımını ve içeriklerini ele alacak olursanız SEO’nun temel taşlarından birini daha yerine oturtmuş olursunuz.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir