Siteye Makale Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Siteye Makale Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Web siteleri, kategorilere bağlı olarak belirli zaman aralığında güncel tutulmak zorundadır. Özellikle blog tarzı güncel bilgiler veren site sahibiyseniz bunu belirli aralıklarla yapmalısınız. Bunu da sitenizde editörler varsa onlar yapar. Yoksa iş başa düşer ve sizin girmeniz gerekir. Bu da belirli zaman ve emek demektir. Zamanı olmayan web site sahipleri de makale satın alma yoluna gider. Tabi bunu yapmanın belli başlı kuralları vardır. Bu yazıda makale satın alırken nelere dikkat etmeli konusunda bilgiler aktaracağım. Hadi başlayalım.

1-Özgünlük

Makale satın alırken belki de en klişe standartlardan birisi özgünlüktür. Makalenin olmazsa olmazıdır. Sitenize ekleyeceğiniz içeriğin daha önce yazılmamış olması lazım. Bu sizi spam tarzı site olmaktan korurken Google nezdinde benzersiz içerik sunduğunuz için bir adım öne çıkarır. Genellikle yazılan ya da herhangi bir yerden alacağınız makalenin özgünlüğü için smallseotools.com kullanılır. Aldığınız makaleleri burada kesinlikle süzgeçten geçirin. Tabi özgünlük her şey değil. Diğer alt başlıklara da bakalım.

2-Yazarın Önemi

Bu konuya genellikle önem verilmez. Yani yazarın yetkinliği ve o konudaki tecrübesi göze alınmadan kelime bazında ortaya çıkarılan özgün ama gelişi güzel içeriklerle karşılaşabilirsiniz. Örnek verecek olursak; bir otomobil siteniz varsa bu kategoride içerik üretmiş yazarı tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır. O kategoriye dair terimleri akıcı ve etkin şekilde kullanacağından ortaya çıkan içerik bir o kadar benzersiz ve kaliteli olacaktır.

3-Fiyat Performans Eğrisi

İnternet teknolojisinin gelişmesiyle makale yazarlığı ciddi kazanç kapısı oldu. Durum böyle olunca ek gelir için birçok kişi makale yazarlığını meslek edindi. Sektör çok iyi makale yazarı kazandı ama hemen hemen her sektörde olduğu gibi ürünün seri üretime kazandırılma mantığıyla kalitesiz içerikler ortaya çıkabiliyor. 100 kelime bazında ödenen ücretlerin oranı, makale satın alırken dikkat edilmesi gereken belki de en önemli konudur. Şöyle ki 100 kelime bazında çok düşük ücretlerle ortaya çıkan içerikler genellikle özensiz ve hızlı yazıldığı için sitenize pek bir faydası olmayacaktır. Edinilmiş tecrübelere göre Seo’ya uygun yazılmış düşük ücretli makalelerde yazı başlığı, 250 kelimelik bir yazıda bile 5-6 kez geçirilerek kaliteli gibi görünen ama arama motorları tarafından hiçte sevilmeyen içerik ortaya çıkarılmış oluyor. Bu yüzden makale alırken çok uygun fiyatlarla satılan ya da düşük ücretlere çalışan kişilerden referans isteyerek çalışın ya da yüksek sayıda alım yapmayın. Kısacası içerik kalitesi de makale satın alırken en önemli noktalardan birisini oluşturuyor. Bu başlıklara dikkat ederek alım yapmanız daima faydanıza olacaktır.

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir