Organik Tıklama Oranı Nasıl Artırılır?

Organik Tıklama Oranı Nasıl Artırılır?

Organik tıklama oranı bir web sitesi için hayati bir unsur olarak kabul görür. Çünkü organik tıklama oranı yüksek olan sayfanın dönüşüm oranı daha yüksektir. Kimi web sitelerde içerikler her ne kadar kaliteli de olsa organik tıklama oranı bir türlü arttırılamamaktadır. Bu durum dolaylı olarak geri dönüşüm oranını da etkilemektedir. Eğer sizde web sitenizde böyle bir durum ile karşı karşıyaysanız, sizin için organik tıklama oranı nasıl arttırılır sorusunu cevaplamaya çalışacağız. Organik Tıklama Oranı

Anahtar Kelime Odaklı Başlık Oluşturun!

Birincil anahtar kelimeni başa koy, ikincil anahtar kelime ve marka adını en sona koy. Bu oldukça klasik ve bilinen bir tavsiye haline gelmiştir. Bu tip bir başlık ziyaretçilerinize için sıkıcı gelecektir. Bu tarz başlıklar organik tıklama oranında bir artış sağlamaz. Sonuç olarak ortalama bir düzeyde tıklama oranı elde edersiniz.  Eskide kalan ve klasik başlıklardan uzak durmak daha yüksek organik arama oranı elde etmenizi sağlayacaktır.

Teşvik Edici Olun!

İnsanları ele geçirmenin en önemli yolu duyguları doğru bir şekilde kullanmaktadır. Organik tıklama oranınızı da artırmak istiyorsanız duyguları kullanın. Basit bir örnekle sizlere bunu açıklayalım. Örneğin “ Su İçmenin Faydaları” yerine “ Günde 1.5 Litre Su İçerek Sağlıklı Bir Bedene Sahip Olabilirsiniz” gibi bir başlık daha duygu içeren bir başlık kullanmanız organik tıklama oranını artırabilir. Kısacası başlığınıza ne kadar duygu katarsanız tıklama oranı da o derece artacaktır.

Liste İçerikler Hazırlayın!

Liste içerikler, kısa sürede popülerlik kazandı.  Kullanıcılar liste içerikleri oldukça sevmektedir. Kullanıcıların neredeyse tamamı bu içerikleri seviyor ve tıklıyor. Bu yüzden liste içerikler daha dikkat çekici bir özellik katarak organik tıklama oranını pozitif yönde etkileyecektir. Bunlara birkaç örnek verelim: -Yalnızca evinde kedi besleyenlerin anlayabileceği 10 durum – SEO Uyumlu Makale Yazarken Bilmeniz Gereken 5 Şey – YAZ Tatilini Maldivlerde Geçirmeniz İçin 15 Neden gibi… Kelimelerin Gücünden Yararlanın Kelimelerin kullanımı oldukça önemlidir. Kullanacağınız bir kelime kullanıcıların dikkatini çekecektir. Bu da daha fazla organik tıklama oranı demektir. Sır, şok, gizem, devasa gibi mübalağa içeren kelimeleri kullanmanız dikkat çekici olacaktır. “ Ünlülerin Büyük Sırrı: Bir Haftada 7 Kilo Verdiren Diyet” gibi başlıklara her yerde rastlasak da bu tarz ifadeler kullanıcıların dikkatini fazlasıyla çekmektedir.

Betimleyici URL  Oluşturun!

Betimleyici URL’ler genel URL’lere oranla daha fazla tıklama almaktadır. Betimleyici URL’leri içerik yönetim sistemlerinin çoğu kolay bir şekilde oluşturabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir