E-Ticaret Rehberi

E-Ticaret

E-Ticaret hakkında yapılan hatalar ve yapılması gerekenler hakkında sizler için bir rehber hazırlamak istedik. E-Ticaret optimizasyonunun önemini ve püf noktalarını sizler için derledik. Birçok ipucunun yer aldığı bu yol haritasını mutlaka okumalısınız.

E-Ticaret

E-Ticaret ve diğer web sitelerinin optimizasyonu konusunda birçok ortak nokta olmasına rağmen aralarında ki farklar göz ardı edilmemelidir. Bir siteniz var ve içerisinde birçok ürün yer almakta. Haliyle bunlar ziyaretçiye de ihtiyacı var. Aynı zamanda bunlar arama motorlarının düzenlemelerine ve şartlarına da uymalıdır. Hepsinin bu kadar olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Her sayfa için algoritma arama, içerikleri güncelleme, web sitesi yapısını düzenleme ve bağlantı kurma gibi birçok alan ayarlamalar yapmanız gerekmektedir. Başarılı bir E-Ticaret projesinde şansın payı sıfırdır. Yaratıcılık ve etkin SEO çalışması başarıya ulaştıracak birincil etkenlerdir. Başarıyı elde etmek için zorlu bir mücadele sizi bekliyor olacak ancak iyi bir yol yardımı sizi başarıya daha kolay ulaştıracaktır.

Tıklama Başı Ödeme:

Elbette daha fazla görünürlük yaratmanın yollarından biridir, ancak daha fazla görünürlük elde etmenin tek yolu budur. İnternetteki E-Ticaret girişiminizle ilgili sözcüğü yaymaya gelince, gereksiz strateji diye bir şey yoktur. Dahası, PPC bunun bedelini ödeyene kadar çalışır. Bir kez durursanız, çevrim içi durum eski durumuna geri döner. Bu ve artan PPC maliyetleri nedeniyle, e-mağazanızın hedef kitlenize daha fazla görünür kılınması için başka yollar kullanarak akıllıca bir karar. Çoğu uzman PPC’ye ek olarak organik arama motoru optimizasyonu uygulamalarını önermektedir. Neden mi? Çünkü bu durum görünürde ki hızlı artışı ve projenin uzun dönemde büyümesini için özel olarak tasarlanan birkaç teknikten oluşmaktadır. Arama motoru optimizasyonunda başarı elde edebilmek için biraz zaman gereklidir. Ancak elde ettiğiniz sonuç çabalarınıza değecektir.

Özgün Olmayan Ürün Açıklamaları

Özgün metinlerin bulunmaması online mağazaları alt sıralara sürükleyecek başka bir olumsuz faktördür. Siteniz her ne kadar umut vadetse de böyle bir durum başarınızı engelleyecektir. Açıklama metinleri hem arama motorlarını hem de kullanıcıları etkileyecek bir biçimde hazırlanmış olmalıdır. Yalnızca anahtar kelime kullanımı bunu sağlamaz. Her bir açıklama Google’da yer alan sıranızı artırabilir. Bundan dolayı özgün ve etkileyici özelliklere sahip açıklama metinleri kullanmalısınız. Böylelikle daha iyi bir sıralama ve daha fazla ziyaretçi girişi ile başarınızı gözle görülür bir hale getirebilirsiniz.

 

Optimize Edilmemiş Sayfalar

Arama motorlarının ihtiyaçlarının elbette bir nedeni var. Bunu takip etmeyen web sitelerinin sıralaması ikinci sayfalara kadar gerileyebilir. Kullanıcılar ihtiyaç duydukları ürünü ararken hangi arama algoritmalarını ve anahtar kelimeleri kullanıyor? Bunu düşünün ve takip edin. Eğer açıklamalarınız ve başlıklarınız bunlarla uyuşmuyorsa yeniden düzenleyin.

Çok Sayıda Sayfa Bulunması

Online mağazalar birçok ürünü çok sayıda web sayfası ile satışa sunmakta. Çok fazla sayfa bulunması her sayfa için özgün içerik girme gibi büyük bir kargaşayı da tetiklemektedir. Kargaşanın yanı sıra ihtiyaç duyulmayan çoğaltılmış içerik sorununu da beraberinde getirir. Çözümü ise oldukça basittir. Birden fazla sayfayı tek büyük bir sayfada toplamayı deneyin. İçeriklerinizi filtreleyin. Sayfa sayınızı azaltmak başarınızı olumsuz yönde etkilemeyecektir. Bu yüzden sayfa sayınızı azaltmaktan korkmayın. Size az satış getiren bir sayfaya zaman harcamak yerine satış oranı yüksek olan sayfaya ağırlık verin. Satışlarınızı yakından takip edin. En az ziyaretçisi olan ve size satış getirmeyen ürünlerin istatistiklerini çıkarın ve bunları silmekten çekinmeyin.

e-ticaret

Yüksek Hacimli Anahtar Kelimeler

En çok sevilen ve favori olan anahtar kelimeler yüksek hacme sahip olanlardır. Yüksek hacme sahip anahtar kelimelerde rekabet artmaktadır. Rekabetin artması ve büyük bir kitlenin aynı anahtar kelimeler etrafında yoğunlaşması daha az olumlu sonuç elde etmenize ya da başarınızı yavaşlatmaya neden olabilir. Böyle bir durumda sadece birkaç şanslı site ilk sıralarda yerini alabilir. Bazen de bu ek SEO çalışmaları olmadan gerçekleşmez. E-Ticaret projenizde sadece yüksek hacimli kelimelere odaklanmayın ve güvenmeyin. Sizler için olumlu sonuçlar yaratacak bazı anahtar kelimeleri rakiplerinizin gözden kaçırabileceğini unutmayın. Böyle bir durumda başarıyı elde etmeniz daha kolay olacaktır. Düşük hacme sahip kelimeler yüksek hacme sahip olanlara göre daha az rekabetin olduğu anahtar kelimelerdir. Düşük hacme sahip bir kelime veya cümle tanıtım için başarı sağlayabilir.

 

Kötü Bağlantı Kurma

E-Ticaret ve bağlantı kurma arasındaki ilişki oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Backlinkler uygun bir biçimde yerleştirildiği zaman olumlu bir gelişme elde edebilirsiniz.Bununla birlikte, güvenilmeyen kaynaklar URL’lerinizi içeriyorsa veya çok fazla bağlantı yerleştiriyorsanız, potansiyel alıcılarınızın güvenini bozar. Bundan dolayı titiz bir çalışma yürütmelisiniz. Kullanıcılar bilgilendirici ve ilginç içeriklere daha çok ilgi duyarlar. Alanınızla alakalı olmasa da bir blog alanı oluşturun. İlişkiler kurun. Çalıştığınız girişimciler, gruplar ve topluluklardan backlink isteyerek, güvenebileceğiniz baclinklerle güvenilir bir bağlantı kurma ağı oluşturursunuz. Anketleri ve yarışmaları kullanın. Önceliklerinizi bilin. En popüler ürün sayfalarınıza ve kategori sayfalarınıza odaklanın. En yüksek başarıyı sağladıktan sonra diğer sayfalara geçebilirsiniz.

Özgün Başlıklar

Özgün içeriklerin yanı sıra başlıklar ve etiketleri de dikkat gerektirmektedir. Her başlığı tek tek kontrol etmek ve her birinin özgün olduğunu kontrol etmek oldukça zordur. Bunu yapmadığınız zaman başarılı bir ilerleme ne yazık ki kaydedemeyeceksiniz. Elbette aynı markaya ait tüm ürünler için özgün başlıklar oluşturmak neredeyse imkansızdır. Bir süre sonra tekrara düşeceğinizi sizde fark edeceksinizdir. Öyleyse, eşsiz anahtar sözcük gruplarına yoğunlaşmak, günü kurtaracak bir çözümdür. Marka + Model + Öğe Türü gibi kombinasyonları kullanın. Bu unsurları, hedef kitlenizin anadilinin yapısına aşina bir yapı oluşturmak için karıştırmak, başlık etiketlerinin özgünlüğünü sağlayacaktır.

e-ticaret

İçeriğin Çoğaltılması

Yinelenen sayfalara yönlendiren bağlantılara nofollow nitelikleri ekleyin. IP canonicalization yoluyla IP adresinizi URL’nize bağlayın. Robot.txt dosyanızı düzenleyin ve yinelenen içeriği engelleyin; etiketler, arşivler ve dizin oluşturmadaki sayfalar oluşturun.

Alakasız İçerikler

Müşterilerinizin ihtiyacı olduğu asıl şey net ve nitelikli bilgidir. Tanımlayıcı olun, potansiyel alıcılarınızı ürünlerinizi almaya ikna edin. Ürününüzün neler yapabileceğini ve neden diğer alternatiflerden daha iyi olduğunu anlatın. Geri kalanı ürün incelemelerine bırakın.

Ürün İncelemeleri

Birçok müşteri, online alışverişle ilgili şüphelere sahip olduğundan, satın almadan önce araştırma yapmayı tercih ediyor. Neden forumlarda ve diğer web sitelerinde, online mağazanızda okuyabilecekleri bilgileri başka kaynaktan okumalarına izin veresiniz? Kullanıcıların, ürün yelpazenizde tarafsız görüşleri görebileceği ve sizden alışveriş yapma kolaylığının görülebildiği, ürün incelemeleri için ayrı bir sayfanız olmalı. Gösterimlerini, ipuçlarını ve deneyimlerini paylaşma konusunda özgür olan müşteriler topluluğunu toplamak oldukça faydalıdır. İncelemeler eklemek, online mağazanızı canlı tutacaktır.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir