Sitenin Azalan Ziyaretçi Trafiği Nasıl Artırılır?

hit artırma yöntemleri

Sitenize gelen trafik azalıyorsa öncelikle sıralamaları kontrol etmeniz gerekir. Google arama sonuçlarında sıralamanızda düşüş yaşamanız sitenin azalan ziyaretçi trafiği hakkında açıklayıcı olacaktır. Google Webmaster Tools üzerinden ya da diğer sıra bulucu eklentiler yoluyla sıralama kontrolünden sonra düşüşe geçen ziyaretçi trafiği hakkında sitenizde yapmanız gereken bazı işlemler vardır. Site trafiğini arttırmak için işinizi kolaylaştıracak bazı stratejileri bu yazımızla sizlerle paylaşacağız.

Sosyal Medyanın Kullanımına Önem Verin!

Sosyal medya, sitenizin büyümesi ve pazarlaması için oldukça gereklidir. İstediğiniz kitleye ve mevcut içeriğinize bağlı olarak, hangi sosyal medya ağının size uygun olduğuna karar vermelisiniz. Siteniz, sosyal medyada daha popüler hale geldiğinde, Google ve diğer arama motorları artık onları görmezden gelemez.

Bu, sosyal medyadaki sitenizin popülaritesinin SEO’nuz için giderek daha fazla önem kazanması anlamına geliyor. Bunun nedeni basittir: insanlar çevrimiçi veya çevrimdışı olarak sizinle ilgili konuştuysa siteniz değerli bir sitedir.

Diğer Sitelere Yorum Yapabilirsiniz!

Benzer çeşitli sitelerde yorumlar kısmında konuyla ilgili görüşünüzü paylaşmalısınız. Kendi sitenize de bir link yerleştirebilirsiniz. Yorumlarınızın her zaman güzel ve kibar olduğundan emin olun ve kendi yayınınız gerçekten okuduğunuz parçaya uygunsa yorum yapın.

Kaliteli ve Özgün İçeriklerin Sayısını Arttırın!

Ziyaretçi kitlenizin büyümesini istiyorsanız, blogunuzun analizlerini düzenli olarak kontrol etmelisiniz. İnsanların en çok okudukları yazılar hangi konudadır? En çok organik arama gelen içerikleriniz nelerdir? Bu yazılar, kitlenizin keyif aldığı içeriklerdir. Bu yayınlardan daha fazla yazmalısınız.

Reklam Yayınlamaya Başlayın!

Bir bütçeniz varsa, sitenizi tanıtmak için örneğin Facebook veya Google’a reklam vermeye karar verebilirsiniz. Facebook aslında yaş grupları, yerler ve ilgi alanları için ulaşmak istediğiniz demografiye gerçekten odaklanmanızı ve böylece istediğiniz kitleyi hedeflemenizi oldukça kolaylaştırır.

Sitenizi Güncel Tutun ve Aktif Olun!

Bazen, siteniz istediğiniz trafiği almaz. Sıralamanız veya SEO değerleriniz değiştiyse, muhtemelen biraz uğraş vermeniz gerekir: sosyal medya ve diğer bloglarda aktif olun, kitleniz tarafından sevilen içeriklere benzer yazılar yazın ve bunu paylaşmayı unutmayın. Pes etmeyin!

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir