Anchor Text Nedir? Nasıl Kullanılır

Anchor Text Nedir? Nasıl Kullanılır

Anchor Text , web üzerindeki başka bir belgeye veya yere bağlanırken köprülerin görünen karakterleri ve kelimeleri ifade eder. Genellikle mavi altı çizili metin olarak görünüyor, ancak web sitenizin bağlantı renklerini ve stillerini HTML veya CSS’niz aracılığıyla değiştiriyorsunuz. Arama motorları, başkalarının sayfanızı nasıl görüntülediğini, dolayısıyla sayfalarınızın ne hakkında olabileceğini yansıtacak şekilde harici anchor text (diğer sayfalar sitenize bağlanmak için kullanılan metin) kullanır.

Kullanıcı Deneyimini Geliştirmek İçin Anchor Text Nasıl Kullanılır?

Anchor text, hem arama motorlarına hem de kullanıcılara, bağlantı hedefinin içeriğiyle ilgili içeriksel bilgileri sağlayabilir.

Anchor text, okuyuculara soruları cevaplamak veya karar vermelerine yardımcı olmak için kullanabilecekleri ek bilgilere erişmelerini sağlamak için basit ama etkili bir yol olabilir. Birçok yazar, belirsiz ve kullanıcı dostu olmayan bir şekilde Anchor text kullanıyor. İnsanlara ihtiyaç duydukları bilgileri bulmalarına yardımcı olmak için, anchor text, bilginin aradığı şeyle alakalı olup olmadığına karar verebilecekleri kullanıcıları yönlendirecek web sayfası veya dokümanın türünü açıkça belirtmelidir.

İnsanlar web sayfalarını okuduklarında, hangi bilgilere yer olduğu konusunda ipucu veren başlıklar ve bağlantılar için paragrafları tarar ve ihtiyaç duydukları şeyi bulabilecekleri yere yönlendirirler. Köprüler, kullanıcıların ihtiyaç duydukları şeyi bulmak için bir sayfayı kolayca tarayabilmeleri ve sonra nereye gideceklerini anlamaları için öne çıkmalıdır.

Bağlantıların kullanıcılara yararlı olabilmesi için anlamlı olması gerekir. Örneğin, bir bağlantı bir kullanıcıyı belirli bir ürünün satışıyla ilgili bir makaleye götürürse, bu bilgileri yalnızca şirketin adından ziyade anchor text dahil edin. Kullanıcıları, sayfanın içerdiği içeriğin net bir göstergesi olarak verin; böylece, bağlantıyı tıklamaları anlamlı olup olmadığını hızlı bir şekilde kararlaştırabilirler.

Bağladığınız içeriğin anchor text ile alakalı olduğundan emin olun. Arama motorları kullanıcı deneyimine odaklanır ve ilgili içeriğe bağlantı vermek kullanıcı için önemlidir. Anchor text”daha iyi gaz kilometre nasıl elde edilir” ise, bir kullanıcıyı yeni bir filmi ya da ilgisiz başka bir şeyi tanıtan bir sayfaya almaman gerekir.

Anchor Text Kullanımı

SEO için bu tarz  link “tıklayınız” gibi jenerik metni kullanmaktan kaçının. Kullanıcılara linkin nereden götüreceğini tam olarak bildirin. Örneğin, kullanıcıların bir SEO şirketini seçme konusunda bir makalenin bağlantısını tıklamasını isterseniz, “SEO şirketi seçmek için rehber” gibi anchor text kullanın.

 

<a href="https://moradam.com/">SEO hizmeti</a>

Anchor text yazarken, kullanıcıların bir bağlantıyı tıkladıklarında neler bulacaklarını düşünün. Bağlantılara uygun anahtar kelimeleri ekleyin. Kullanıcıların, PDF gibi medya formatını çapa metnine veya parantez içine dahil etmeleri de yararlı olabilir. Bağlantıyı içeriğini doğru bir şekilde aktaracak kadar uzun yapın, ancak olabildiğince özlü olunuz.

Alakalı anahtar kelimeleri bağlantıların başına ekleyin. Araştırmalar, insanların çoğunlukla anchor text üzerinde ilk iki kelimeye baktıklarını buldu. Anchor text anahtar kelimelerle doldurmaktan kaçının. Anchor textiçeren cümle doğal olarak akacaktır.

Aynı anchor text aynı sayfada iki kez kullanmayın; çünkü birçok kullanıcı bağlantıların aynı yere gittiklerini varsayacaktır. İki farklı web sayfasına bağlanıyorsanız, her biri için benzersiz anchor text kullanın.

Bir kullanıcının bir bağlantı kuracağını anlaması için bir kullanıcının tüm paragrafı okuması gerekmez. Anchor text, bağlamdan çıkarıldığında bile mantıklı olmalıdır.

Fiilleri değil, demirleme metninde isimleri ekleyin. Bir fiil daha soyuttur ve kullanıcılar bağlantıların nereye götüreceğini bilemeyebilir. Bir isim daha anlaşılır ve anlaşılması daha kolaydır.Bir cümleye birden fazla bağlantı eklemeyin. Bu, kullanıcılara kafa karıştırıcı ve ezici olabilir.

Anchor text oluştururken, kullanıcı deneyimine odaklanın. Bağlantının nereye gideceğini kullanıcıya açık olduğundan emin olmak için açıklayıcı ve spesifik olun. Metnin öne çıkmasını sağlayın, böylece bağlantılar kolayca bulunacak ve kullanıcılar daha fazla bilgi edinmek için onları izlemeye teşvik edilecek.

Anahtar Kelime Performansı, birçok sektörde her ölçekteki işletmeye hizmet veren tam hizmetli bir SEO şirketidir. Şirketlerin müşterileri meşgul etmesine yardımcı olmak için içerik yazma ve site denetimleri konusunda uzmanız. İşletmenize nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda daha fazla bilgi edinmek için bugün bize ulaşın.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir