İçerik Pazarlaması Yararlı Mı?

İçerik Pazarlaması Yararlı Mı?

Birçok kişi, içerik pazarlamasının sadece başka bir satış sahası olduğuna inanıyor, ancak bu çok yanlış anlaşılıyor. Bir tanıtım blog yazısı ve birkaç Facebook durumu paylaşımı artık içerik pazarlaması için yeterli olmayacaktır. Ancak tutarlı bir içerik pazarlama kampanyası, yeterli zaman ve özel içerik geliştirme verilirse, uzun vadede katkı sağlayacaktır. Bu nedenle, tüm organizasyonların yüzde 55’inden fazlasının belirlenmiş içerik pazarlamacıları olarak iki veya daha fazla kişiye sahip olmasının nedeni, güçlü bir pazarlama aracı olmasına rağmen zaman ve özverili vakit gerektirir. Peki içerik pazarlamacılığı neden işe yarıyor?

1) Sektöründe İtibar Oluşturma

itibar oluşumu

İnsanlar arama motorlarını çevrimiçi kullandığında, satış yapmak zorunda değillerdir. Çünkü aramayı yapan kişi bilgi edinmek için genelde arayış içinde olur.Burada devreye “içerik pazarlama” giriyor. Sektörünüzde otoriter ve güvenilir bir bilgi kaynağı olarak büyüyen ününü geliştirecek ve marka bilinirliğini artıracaktır. “Nasıl Yapılır” ve “Hızlı İpuçları” ile bilgilendirici bloglar yayınlamak, daha geniş bir kitleye ulaşmanız için kolaylık sağlayacaktır ve bu grup mutlaka ürününüzü veya hizmetlerini hemen satın almayacak olsa da, blogunuzdan olumlu bir izlenimle ayrılacaktır . İçerikleriniz bir işaret bıraktıysa, olması gerektiği gibi, kitleniz sizi endüstrinizle otomatik olarak ilişkilendirmeye başlayacaktır. Kaliteli bilgi için güvenilir bir kaynak olan bu ün, umarım tercüman olur ve bir ürün veya servis sağlayıcı olarak ününü geliştirir.

2) Karşılıklı Faydalı İlişki Oluşturma

Endüstri konuları hakkında değerli bilgiler sağlayarak, tüketiciler ve diğer endüstri profesyonelleri için ücretsiz bilgi kaynağı olarak hareket ediyorsunuz. Çünkü onlara ücretsiz bir şeyler veriyorsunuz (bilgi), dikkatini çekiyorsunuz ve pozitif sözlerinizi alıyorsunuz. Tüketiciler daha sonra yararlı buldukları, ilginç veya eğlenceli buldukları bilgileri paylaşabilir, böylece başkalarını işinizle ve markanız hakkında bilgilendirebilirler. Bu henüz satışa neden olmayabilir, ancak şirketinizin marka bilinirliği olumlu izlenimlerle hızlı bir şekilde yayılabilir, çünkü bu yararlıdır.

Bu karşılıklı yarar sağlayan ilişki (ilgi alanlarınız için bilgileriniz), yalnızca oluşturduğunuz içerik değerli ve okunmaya değerse çalışır.

3) Bir Bilgi Öğretme Eğimi 

Bu, önceki noktaya karşı gelmiş gibi gelebilir: Evet, bilgilendirmek istiyorsunuz, ancak söylemek istemiyorsunuz. Bir restoran kurarsanız ve tariflerinizi web sitenizde yayınlıyorsanız, kendi mutfağının konforunda yapabildikleri zaman insanlar yiyeceklerini yemeye niye gelecekler diye düşünün. Birkaç endüstri sırrını paylaşmak yararlı olabilir, ancak kartlarınızdan bazılarını yakın tutmalısınız. Kitleniz bilgili olmalı, ancak zaman geldiğinde yine de ihtiyacınız olmalı.

4) Sosyal Medya, Forumlar ve Daha Fazlasıyla Kolay Paylaşım

Sosyal medya paylaşımı

İçerik pazarlamasının bu kadar iyi sonuç vermesinin başlıca nedenlerinden biri, blog yayınlarınızın, statülerinizin ve yeni bilgilerin paylaşımı kolaydır. Bu dijital çağda, sürekli yeni içerikle çevriliyiz ve her türlü sorunun cevabını elimizde buluyoruz. İçerik pazarlamacılığını kullanmanın en iyi yolu, tüm işletmenize ait kanalları paylaşmak ve birbirine bağlamaktır. Sektörünüz hakkında son blog yayınlarını ve eğlenceli gerçekleri paylaşmak için sosyal medya kullanın. Blog yayınlarınızda daima web sitenizdeki alakalı ürünler veya hizmetlerle bağlantı kurun ve her yayınla sosyal medya paylaş düğmeleri ekleyin.

Sosyal medya söz konusu olduğunda, tanıtım sloganları ve “SATIŞ” işaretleri ile aşırı yükleme yapmayın. Başlıca kurallarından biri, her yedi sosyal medya mesajından birinin tanıtım amaçlı olması, diğer altısı değerli içerikler sunmaktır, ancak bunların hepsi, her platformda ne sıklıkta yayın yaptığınıza bağlı.

5) Dönüşümleri Düzeltme

Harekete geçme çağrısı sonunda işe yarayacak. Kullanıcıların içeriğinizle ilk kez karşılaşmasını, harekete geçirici mesajı görmesini beklemeyin ve ürünler veya hizmetler için derhal sizinle iletişim kurmasını sağlayın. Önce sana güvenmek ve sektöründe bir otorite olarak saygı duymaları gerekir. Her blog yayınının ve haftalık sosyal medya yayınlarının sonunda hızlı bir harekete geçirici mesaj gönderme ve iletişim bilgileri ekleyerek, aşırı derecede tanıtım yapmaya başlamadan kitlenizi iteleyebilirsiniz. Sonuçta kitleniz, sunduğunuz bir ürüne veya hizmete ihtiyaç duyacak veya isteyecektir ve endüstrinizdeki tüketicilerle olumlu ve değerli bir ilişki sürdürdüğünüz için işiniz zihnin ön planda olacaktır.

Sonuç olarak, içerik pazarlaması yaptığınız çalışmalarda sitenizde satış yapamazsanız bile başlangıçta siteniz güzel bilgiler içerdiği için ziyaretçi tarafından olumlu bir izlenim bırakacaktır. İçerik pazarlaması sitenizin itibarını arttıracağını unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir