RankBrain Optimizasyonu İçin 5 Öneri

RankBrain Optimizasyonu İçin 5 Öneri

RankBrain optimizasyonu site sahipleri için ilk bakışta zorlu bir süreç gibi gelse de SEO çalışmalarının bir parçası olduğu unutulmamalıdır. Ayrıca 2015 yılından RankBrain, üst düzey faktör olarak görülmektedir. Google’ın yapay zeka algoritması olan RankBrain, bağlantılar veya mobil cihaz uyumu gibi bir faktör değildir. Bu yüzden optimizasyonu konusunda neredeyse imkansıza varan söylemler ortaya atıldığı söylenebilir.

Kaliteli içerik hepimizin bildiği üzere SEO’nun en önemli faktörlerinden biridir. RankBrain ile birlikte kaliteli içeriğin önemini daha da arttı. RankBrain’i yalnızca bir sıralama faktörü olarak ele almak oldukça yanlıştır. Program ile tanışmamızın üzerinden biraz zaman geçti. Program hakkında bir takım şeyleri hep birlikte gördük. Peki RankBrain  optimizasyonu gerçekten imkansız mı? RankBrain optimizasyonunu nasıl gerçekleştireceğinize dair ipuçlarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Karşı Konulmaz Snippet’ler Oluşturmalısınız!

Başarınızı artırmak için öncelikle organik tıklama oranlarınızı iyileştirmeniz gerekmektedir. Bildiğiniz gibi RankBrain, G-350 teknolojisinden üretilmiştir. Bunu Google AdWords’ün Kalite Puanından dolayı gayet iyi biliyoruz. Bu akıllı AdWords teknolojisi, ücretli arama reklamlarını alakalı olarak sıralamak için harici sinyallere ihtiyaç duymazdı. Yakında organik arama içinde aynı şekilde olacak.

Rakiplerinizi beklenenden yüksek tıklama oranı ile yenerek daha iyi organik arama görünürlüğü elde edebilirsiniz. Eğer tıklama oranlarınız oldukça az durumda ise SERP snippetlerinizi geliştirmelisiniz. İçeriklerin başlıkları ve meta açıklamalarının kullanıcıların ihtiyacını karşılayıp karşılamadığını ve arama sonuçları sayfasında ön plana çıkıp çıkmadığını belirleyin. Bunları istenilen yönde değiştirdikten sonra kullanıcıları, daha fazla bilgi için sitenize tıklaması yönünde ikna etmelisiniz. URL’leri kullanıcılarınızı düşünerek basitleştirin. Arama sonuçlarında hedefiniz snippet konumları olsun. Kısacası Snippet’lerinizi karşı konulmaz hale getirin.

Profesyonel Siteleri Örnek Alın!

Sitenizi ve içeriğinizi Google’ın yetkili olarak tanıdığı alanlardan örnek alarak oluşturmak size yardımcı olacaktır. Modelleme ve örnek burada kopya bir içerik ve site oluşturmak olarak anlamamanız gerekir.  Google sıralamasında üst sırada yer alan bir site iyi olarak nitelendirilir. Benzer şekilde spam sitelerin yapısına benzer siteler de kötü kamp ile ilişkilendirilir. Bu yüzden örnek olarak profesyonel ve otoriter siteleri alın.

Anahtar Kelimeleri Nasıl Kullandığınıza Dikkat Edin!

Yalnızca birkaç anahtar kelime öbeği için oluşturulmuş sayfalardan vazgeçmelisiniz. Aynı şekilde bir anahtar kelime ya da birkaç anahtar kelime öbeğinden oluşan içerikler hazırlamaktan da vazgeçmelisiniz. En iyi sonucu elde etmek için hedef anahtar kelimelerin varyasyonlarını ve alakalı anahtar kelimeleri içeriklerinizde kullanın. Ayrıca en sık kullandığınız hedef anahtar kelimenin aynı bağlamda görünen ek sözcüklerin anlamsal çekirdeğini oluşturmayı denemelisiniz.

Kullanıcılarınıza Odaklanın!

Her ne kadar amacınız RankBrain optimizasyonu da olsa kullanıcılarınızı tamamen göz ardı etmemelisiniz. Kullanıcılar için optimizasyon yaptığınızı asla unutmayın. Kullanıcılar için optimize etmek aslında RankBrain için de optimize yapmanız anlamına gelir. Hedef kitlenize göre değişiklik yapmaya açık olan içerikler oluşturun. Daha iyi kullanıcı deneyimi için bu yöntem size başarı sağlayacaktır. Kullanıcılarınız içeriklerinizden ne kadar memnun kalırsa bu RankBrain optimizasyonuna da yansıyacaktır.

RankBrain optimizasyon için 5 yol

Kullanıcılarınızın hoşuna giden içeriklere yoğunlaşın. Bir makine gibi içerik yazmak RankBrain optimizasyonu açısından başarısız sonuçlara neden olacaktır. Bu yüzden kullanıcılarınızı da dikkate alarak konuşma diline yakın bir anlatım kullanın.Eğer bir genel içerik siteniz varsa, bazı makalelerinizi okumaya çalışın veya ne yazarsanız yazın, insanlara doğal gelip gelmediğini sorun. Konuşma hali varsa, gündelik hayatınızda kullanacağımız doğal dilde olduğu gibi konuşulursa, RankBrain için optimize edilmiş olursunuz. Aksi takdirde “optimize etmiş olmazsanız“.

RankBrain, SEO süreçlerimize bir araştırma katmanı ekliyor: RankBrain’in endüstri veya anahtar kelime grubumuz için hangi sinyallere öncelik verdiğini bulmak.

Tazelik

En üst düzeydeki tüm sayfalar yeni mi? En çok tercih edilen sayfa başlıklarında son yıllar artmaktadır mı? Çünkü RankBrain yeni içeriğe öncelik veriyor.

Bağlantılar

En iyi performans gösteren sayfaların hepsinin çok fazla bağlantı veya etki alanı oluşturup oluşturmadığını görün. Nedeni ise oldukça basit: RankBrain için otorite ve geri bağlantılar önceliklidir.

Anahtar kelimeler

Hala bir faktör. Her başlıkta ve/veya metada belirli terimler veya cümleler var mı? Çünkü RankBrain, kullanıcıların bunları aradığını biliyor.

Üst düzey SEO uzmanlarının üzerinde anlaştığı bir şey varsa, RankBrain Google’ı her gün daha akıllı ve daha akıllı hale getiriyor. Kesin olarak, bağlantılar ve anahtar kelimeler gibi bir sıralama faktörü değil, ancak Google’ın organik arama sonuçlarını nasıl sunduğu konusunda merkezi bir faktördür, bu yüzden zaman ayırmaya değer.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir