Etkili Responding Stratejisi Oluşturmak İçin Tüyolar

responding stratejisi

Sosyal medyada hazırladığınız içerikler ve paylaşımlar kadar yanıtlarınız da önemlidir. Responding ya da başka bir ifade ile sosyal medyada tarafınıza yöneltilen sorulara vermiş olduğunuz cevaplar kullanıcılarla iletişiminizi belirleyecektir. İletişiminizin kalitesi ve dolayısıyla kullanıcılar üzerinde yarattığı etki sizin hakkınızda fikir oluştururken oldukça önemli bir kriter olacaktır. Bundan dolayı kullanıcıların size yöneltmiş olduğu sorulara verdiğiniz cevaplar ve doğru bir iletişim sağlamak için bir strateji belirlemeniz gerekmektedir. En etkili responding stratejisi oluştururken  tüm bunlara ihtiyacınız olduğunu düşünerek bu yazımızı hazırladık.

responding stratejisi

Kimliğinize Uygun Bir Yöntem Belirleyin!

Responding yönteminiz kimliğinize en uygun şekilde hazırlanmalıdır. Bunun için ilk yapmanız gereken uygun bir dil belirlemek. Hangi soruları cevaplayacağınızı hangilerini yanıtsız bırakacağınızı ve nasıl bir dil kullanacağınızı en iyi şekilde belirleyin. Silme, gizleme ve cevaplama alanında kimliğinize uygun bir yaklaşım hazırlayın. Yanıtlarda kullanacağınız yaklaşım oldukça önemli. İçten ve samimi bir dil kullanarak hazırlamış olduğunuz içerik ve paylaşımlara yöneltilen sorulara resmi bir dille cevap vermeniz oldukça yanlıştır. Bundan dolayı içerikleriniz ve yanıtlarınız aynı dilde olmalıdır.

Çözüm Üreten Yaklaşımı Benimseyin!

Son zamanlarda sosyal medya kullanıcıları için çözüm merkezi haline dönüştü. Bu yüzden sorulara yönelttiğiniz cevaplar çözüm odaklı olmalıdır. Kullanıcıları soru ve sorunlarına dair çözüm odaklı bir yaklaşım üretmeniz gerekmektedir. Yöneltilen soruları cevaplamamak kullanıcılar üzerinde olumsuz izlenim bırakacaktır. Özellikle e-ticaret siteleri için marka izlenimi konusunda oldukça önemli bir konudur.

Hangi yorumları sileceğiniz ve hangilerine cevap vereceğiniz konusunda dikkatli olmalısınız. Küfür veya hakaret içermeyen bir yorumu silmek ya da gizlemek kullanıcıların sinirlenmesine ve şikayet etmesine kadar varan büyük bir krizi tetikleyebilir. Markanızı eleştiren kullanıcılara cevap verirken de oldukça dikkatli olmalısınız. Düşünmeden verdiğiniz bir cevap olumsuz sonuçlara yol açabilir.

Hedef Kitlenizi Yakından Takip Edin

Responding stratejisini en iyi şekilde oluşturabilmek için hedef kitlenizi yakından takip etmelisiniz. Hedef kitleniz izleyin ve hedef kitleniz arasında geçen konulardan haberdar olun. Bunu en iyi monitoring araçları ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde markanız hakkında neler konuşuluyor, sayfanız dışında markanız hakkında geçen konuları en hızlı şekilde takip edebilirsiniz. Bu sayede yöneltilen soruları daha hızlı bir şekilde cevaplandırabilirsiniz. Oldukça hızlı verilen cevaplar kullanıcılar üzerinde olumlu etki yaratacaktır.

responding stratejisi

Duygudan Uzaklaşmayın

Sorulan sorulara bir robot misali duygusuz cevaplar verilmesi insanları tatmin etmez. Bunun için kullanıcılar tarafından yöneltilen sorulara duygularınızdan uzaklaşmadan cevap verin. Böylelikle kullanıcılarınız bir insanla iletişime geçtiklerini anlayabilecektir. Duygularınızı katarken hedef kitlenizi ve prestijinizi göz ardı etmeyin. Markanızın profiline uygun şekilde davranın.

Yaratıcılığınızı Konuşturun

Hem marka kimliğinize hemde sosyal medyaya uygun yaratıcılık içeren cevaplar vermelisiniz. Bunun için emoji ve giflerden yararlanabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir