Sosyal Medya Yönetimi İçin Yardımcı Araçlar

Sosyal medya yönetimi

Sosyal medya özellikle son birkaç yılda hayatımızın neredeyse merkezine kadar girdi. Eğitimden ticarete birçok alanda insanların ilk başvurdukları yer sosyal medya olmakta. Sosyal medyanın hızlı bir şekilde ilerlemesini en önemli katkılarından bir tanesi de yeni iş olanakları sağlamış olmasıdır. Özellikle Sosyal medya yöneticiliği veya sosyal medya yönetimi günümüzde oldukça rağbet gören bir alan haline geldi. Bundan birkaç yıl sosyal medya yöneticiliği dendiği zaman neredeyse kimsenin ne olduğuna dair haberi yoktu. Ancak son yıllarda oldukça popüler bir meslek haline geldi.

Sosyal medya yönetimi birkaç yıl önce daha karmaşık bir durumdaydı. Çünkü birden fazla hesabı ortak tek kanaldan yönetebilecekleri uygulamalar mevcut değildi. Şuan ise birçok araç sayesinde tek bir kanaldan birçok hesabı yönetimini yapmak daha kolay.

Ortak tek bir kanaldan çok sayıda hesabın kontrolünü yeterli değil. Her hesaba her gün çok sayıda manüel paylaşım yapmak hem çok zaman alıyor hem de çok fazla çaba gerektiriyor. İşte tam bu sorunun çözümü olarak Sosyal Medya Yöneticiliğine yeni bir renk katacak uygulamaları size göstermek istiyoruz.

1. Hootsuite

Hootsuite, en çok kullanılan ve tercih edilen programlar arasında yer almaktadır. Birçok hesabı tek bir yerde toplamaya yardımcı olan bu program sayesinde hazırlanan içerikler planlanarak sosyal medya hesaplarında paylaşılmaktadır. Yani paylaşacağınız gönderiyi istediğiniz saat ve günde hangi sosyal medya hesabında paylaşmak istiyorsanız kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Ücretsiz, profesyonel ve iş amaçlı olmak üzere üç adet paketle hizmet vermektedir. Ücretsiz olan pakette 3 profil oluşturma imkanı tanınıyor. Temel analytics raporları görebilir ve planlama yapabilirsiniz. Profesyonel pakette ise kullanıcıya ücretsiz olan pakettekine ek olarak 50 tane daha profil ekleme imkanı tanınıyor. Ayrıca bir tane de ayrıntılı analytics raporu görüntüleme hakkı tanınmış oluyor. Tüm bunların yanı sıra toplu mesaj gönderme özelliği de oluyor. Premium uygulama ile hesapları mobil aracılığıyla da kontrol edebilirsiniz.

hootsuite

Son paket olan iş paketi ile önceki paketteki özelliklere ek olarak gerçek zamanlı analytics raporları görüntüleme hakkınız olmuş oluyor. Yayın onaylarını yapabilir ve sosyal medya kampanyaları oluşturabilirsiniz. Bu pakete sahip olan kullanıcılar 7/24 destek sağlayabilir. Set-up ve eğitim programlarından da yararlanabilirsiniz. Son olarak da Viraltag uygulaması aracılığıyla Pinterest’te paylaşmak istediğiniz gönderileri zamanlayabilirsiniz.

2. Buffer

Sosyal medya için uzmanlar tarafından en çok tercih edilen uygulamalardan bir tanesi de Buffer’dır. Hootsuite ile aynı şekilde çalışan uygulama Google+, Facebook, Linkedln ve Twitter’da sayfa ve profil eklemesi yapabilmektedir. Bu uygulama ile mesajlarınızı programlama imkanı da elde etmiş olursunuz. Paylaşımların zamanlanması ve sıralanması için oldukça büyük bir destek sağlamaktadır. Hootsuite’nin sahip olduğu gibi Buffer da paketlere sahip. Bu paketler kişisel ve ajanslar olmak üzere iki farklı kategoridedir. Kişisel olan paketler ücretsiz ve başarılı olmak üzere iki farklı seçenekten oluşmaktadır. Ajanslar için olan pakette ise üç farklı seçenek mevcuttur.

buffer

Buffer ile sosyal medya hesaplarınızı mobil yardımıyla da kontrol edebilir ve profil eklemeleri yapabilirsiniz. Ayrıca mobil aracılığıyla paylaşımlar yapabilirsiniz. Sosyal medya analizlerini yine mobil olarak yapma imkanı da sağlamaktadır. Gıf ve Video gibi birçok paylaşımı yapmanız mümkündür. Tüm bu paketleri bir ay boyunca ücretsiz olarak denemeniz mümkündür.

3. Do Share

Her ne kadar ismini çok sık duymamış olsak da Google’ın bir eklentisi olarak kişisel sayfası olan kişilere Google+ paylaşımlarını programlayarak yardımcı olan bir uygulamadır. Bu uygulamayı kullanabilmek için Chrome’un açık olması gerekmektedir.

4. Post Planner

Bu uygulamayı sadece Facebook için kullanabilirsiniz. Bu uygulama, paylaşımları ne zaman yapmanız gerektiğini ve hangi içerikleri paylaşabileceğiniz hakkında yardımcı oluyor.

5. Friends Me

Bu uygulama diğer uygulamalrdan biraz daha farklı olarak çalışmaktadır. Google+’da paylaşılan içeriklerin diğer sosyal medya hesaplarında paylaşılmasını sağlamaktadır.

6. Sprout Social

Sprout Social

Bu uygulama ile Google, Twitter, Facebook ve Linkedln profillerini görüntüleyerek profilleri izleyebilirsiniz. Ayrnı zamanda rahatlıkla içerik paylaşımı yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir