E-Ticaret Siteleri ve Blog Kullanımı

e-ticaret

E-Ticaret sitesi denildiği zaman hepimizin aklına sadece ürün pazarlaması yapılan siteler gelmektedir. E-Ticaret sitelerinde sadece ürün pazarlaması yapılması ve blog kısmına önem verilmemesi en büyük sorunlardan bir tanesidir.

Blog kullanımı ziyaretçi kazanmak ve arama motorları tarafında üst sıralarda yer almak açısından oldukça önemlidir.Ayrıca siteye bağlılık ve daha yüksek satışlar içinde blog kullanımı E-Ticaret sitelerine avantaj sağlamaktadır. E-Ticaret sitelerinde blog kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu yazımızda sizlere bu hususlarda bahsedeceğiz. Eğer E-Ticaret siteniz varsa ya da E-Ticaret için bir proje planlıyorsanız tüm bu yazımız sizin için oldukça faydalı olacaktır.

Blogunuz Kendi Sitenizde Olmalı

E-Ticaret siteleri genelde blog kullanımında blogspot ve tumblr gibi sitelerden yardım alır. Eğer bu yöntemi deniyorsanız blog kullanmamaktan yine de daha iyidir. Blog kullanımı için en önemli nokta işte tam bu nokta dikkatleri çekiyor. Blogunuz kendi siteniz üzerinde kurulu olmalıdır. Bu sayede arama motorları tarafından güncel bir site olduğunuz fark edilecek ve sitenizi ziyaret eden kullanıcıların sayısı daha da artacaktır. Tüm bunların yardımıyla siteniz arama motorlarında daha üst sıralarda yer edinecektir. Blogun kendi sitenizde kurulu olmasının bir diğer avantajı ise satmayı planladığınız ürünlere daha kolay bir şekilde geçiş yapılmasını sağlamış olursunuz. Bu ise daha fazla kazanç anlamına gelmektedir.

e-ticaret

Tüm bunları dikkate alarak blogunuzu Tumblr ve blogspot gibi uygulamalar yerine kendi sitenize kurmanızı tavsiye ederiz. Bu uygulamaları kullanmaya da devam edin. Çünkü blog konularını paylaşmak ve ürün pazarlamasını sağlamak amacıyla size ekstra avantaj sağlayacaktır.

Adres

Blogunuzun adresi de SEO içerikli bazı önemli noktalara sahiptir. Eğer subdomain üzerine kurulu bir bloga sahipseniz arama motorları farklı bir site olarak algılar. Bundan dolayı blogu ziyaret kullanıcılar ana domaine çok fazla dikkat etmeyecek ve sitenize katkı sağlamayacaktır. Bundan dolayı blog adınız “siteadı.com/blog” şeklinde olmalıdır.

e-ticaret

PHP tabanlı E-Ticaret sitesine sahipseniz, PHP tabanlı WordPress gibi bir blog scriptini ana dizinde blog klasörü oluşturabilirsiniz. Bunun dışında E-Ticaret sitenizi Bunun dışında E-Ticaret sitenizi yazılım firmalarının sattığı yazılımlardan birini kullanarak oluşturacaksanız tercih yaparken blog bölümünün olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Blogunuza Düzenli İçerik Girin

Düzenli içerik girilmesi bütün web sitelerinde olduğu gibi E-Ticaret siteleri içinde oldukça önemlidir. Blogunuza düzenli olarak içerik girmeniz arama motorlarının sitenizin güncel olduğunu algılamasına yardımcı olacaktır. Böylelikle günlük ziyaretçi sayınızda artış olacaktır.

SEO Kurallarını Unutmayın

Blogunuza içerik girerken de SEO kurallarını unutmamalısınız. Her içeriği SEO kurallarına uygun bir biçimde girmelisiniz. Anahtar kelime ve içeriğin toplam kelime sayısını mutlaka dikkate almalısınız.

e-ticaret

Hedef Kitlenizi Dikkate Alın

Blogunuza girdiğiniz içeriklerde hedef kitlenizi dikkate almalısınız. Teknolojik cihazlarla ilgili bir siteniz varsa farklı bir alanda içerik girmeniz kullanıcıların dikkatini çekmeyecektir. Hedef kitlenize hitap eden içerikler oluşturun. Sitenizde satışa çıkardığınız ürünlerle alakalı blogunuza içerikler üretin.

Konuşma Dilini Kullanın

Blog için üretmiş olduğunuz içeriklerde samimi ve konuşma diline yakın bir dil kullanmanız, blogunuzu ziyaret eden kullanıcılar üzerinde olumlu etki yaratacaktır. Bloglarda yer alan içeriklerin bu şekilde bir dille oluşturulmuş olması kullanıcılar tarafından daha çok sevilmektedir.

Yorum Bölümü Oluşturun

Blogunuzda yer alan içeriklere kullanıcılar tarafından yorum yapılması kullanıcılar ve site arasında bir etkileşim sağlar. Bir kullanıcı yorum yaptıktan sonra yoruma cevap verilmiş mi diye kontrol etmek maksadıyla tekrar tekrar siteye giriş yapar. Bu da her defasında daha fazla ziyaretçi sayısı elde etmenizi sağlayacaktır. Bu yüzden her bir içeriğin altında yorum bölüm olmalıdır.

e-ticaret

Son olarak şunu söylemek istiyoruz; blogunuzu duyuru amacıyla kullanmamalısınız. Kampanya, değişiklik ve duyurular hakkında blogunuzda paylaşım yapmanız elbette ki gereklidir. Ancak sürekli olarak sadece bunu yapmak kullanıcılar üzerinde olumsuz etki yaratacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. çok faydalı ve güzel bir site teşekkürler.

  2. Emeğinize sağlık teşekkür ederim

  3. teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir