E-Ticaret’te Satış Artırma Yöntemleri ve SEO

e-ticarette satış artırma

Site trafiğinin artırmanın ve e-ticarette satış artırmanın en etkili yöntemi SEO’dur. SEO’nun ne olduğunu, ne işe yaradığını daha önceki yazılarımızda sizlere aktardık. Bu yazımızda E-Ticarette satış artırma ve etkinlik üzerinde nasıl etkili olduğunu anlatacağız.

Anahtar Kelime Araştırması

Hayatınızın hangi alanıyla ilgili olursa olsun bir projeye nasıl başladığınız projenin tamamına yön verecektir. Bu teori E-Ticaret için geçerlidir. Yüksek arama hacmine sahip kelimeler oldukça cazip gelmektedir. Ancak bu kelimelerde rekabet hacmi kadarda yüksektir. Yüksek hacimli kelimeler yerine long tail olarak adlandırdığımız uzun kuyruklu anahtar kelimelere odaklanabilirsiniz. İlk başlarda bu sizin için daha iyi olacaktır. Bu kelimeler size biraz daha hız kazandırdıktan sonra yüksek hacimli kelimelere odaklanabilirsiniz. Ayrıca aynı sektörde rakip olduğunuz kişilerin gözünden kaçan düşük hacme sahip kelimelerde elbette vardır. Biraz daha dikkatli çalışma yaptığınız zaman bu kelimeleri bulmanız çokta zor olmayacaktır. Kısacası düşükten yükseğe doğru kendinize bir hedef belirlemelisiniz.

Sayfa Optimizasyonu

Belirlediğiniz hedefe ulaşmak biraz zaman ister. Ayrıca bu aşamada düzenli bir çalışma yapmalısınız. E-Ticaret sitenizde yenilik yapmanın ilk koşulu oldukça basit. Belirlediğiniz anahtar kelimeleri, HTML etiketlerinde, title ve meta açıklamalarında mutlaka yer vermelisiniz. Bunun yanı sıra headling ve metin içi görsellerin alt etiketlerinde de mutlaka yer vermelidir. Bunları yaparken hedefiniz sadece arama motorları değil ziyaretçilerinizde olmalıdır. Başlık etiketi ve meta açıklaması arama sonuçlarında görünmektedir. Bunları en iyi şekilde yapmalısınız.
Sitede yer alan yazı, görsel ve videolar ana içeriklerdir. Hepsini ayrı ayrı optimize ederek Google sıralamanızı yükseltebilirsiniz.

e-ticarette satış artırma

Her girdiğiniz içeriğin konusunda binlerce rakibiniz olduğunu unutmayın. Bu yüzden diğer rakiplerden sizi ayırt ettirecek şeyler olmalıdır. Anahtar kelimelerin yanı sıra ürün tanıtımlarını kusursuz bir şekilde yapın. Rakiplerinizi azda olsa mutlaka inceleyin. Rakiplerinizde olmayan noktaları daha da belirginleştirin. Kullanıcıları hangi kampanyalarınız daha fazla etkileyecekse bunlardan bahsetmekten çekinmeyin. Kullanıcıların ürünleriniz ve içerikleriniz hakkında yapmış olduğu yorumları ve değerlendirmeleri göz ardı etmeyin.

Tüm bunların yanı sıra birde teknik optimizasyon var. URL isimleri kuralları, iç bağlantılar, kodlar vs. Bu kadar çok teknik konu varken nereden başlayacağınızı bilmemeniz oldukça normal. Amacınız kullanıcı deneyimini geliştirmek ve SEO performansını yükselterek geri dönüş sağlamak olmalıdır. Ücretsiz analiz araçlardan (Google Search Console) yardım almalısınız.

İçerik 

Yeni ve anahtar kelime yoğunluğu fazla olan içerikler arama motorlarının daha fazla dikkatini çeker. İlgi alanınız ve ürünleriniz hakkında alakalı içerikler ürettiğiniz zaman hedef kitlenizin ihtiyaçlarınız karşılayacaksınız. Bununla kalmayıp siteniz için hedeflediğiniz konumu da yakalayacaksınız. Sistemli bir çalışma, düzen, reklam ve yaratıcı fikirler sayesinde bunu başarabilirsiniz.

İçerik üretirken göz önünde bulundurulması gereken ilk nokta kullanıcıların ihtiyaçları olmalıdır. Fotoğraf ve video gibi etkenlerle ürettiğiniz içerikleri zenginleştirmelisiniz. Anahtar kelimeleri sadece metinde yer vermiş olmak için kullanmayın. Anlamlı bir şekilde metne yerleştirin. Ayrıca aşırı şekilde ve anlamsız olarak yerleştirilmiş anahtar kelimeler içeriğiniz spam gibi görünmesine de yol açabilir. Bu yüzden dikkatli olmalısınız. Anahtar kelime yoğunluğu ideal olarak yüzde üç veya beş arasında olmalıdır.

Algoritma güncellemesi

Geleneksel SEO taktiklerine hala sıkı sıkıya bağlıysanız algoritma güncellemelerinden sert bir şekilde payınıza düşeni alırsınız. Google yeni algoritmalarıyla kullanıcı yararını düşünmektedir. Mesela arama motorunda yaptığınız sorgulama karşısında çıkan alakasız içerikleri ve kalitesiz içerikleri çöpe atacak. Doğal olarak da bu siteler sıralama kaybı gibi büyük bir sorun yaşayacaktır.

Sonuç olarak tüm bu söylediklerimizi toparlayacak olursak; arama motorlarından en iyi sonuçlara ulaşmak istiyorsanız bunun belli koşullar vardır. An iyi performans, güç ve irade. Yeni içerikler, anahtar kelime optimizasyonu, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve yeni düzenlemeler yapmak hem sıralamanızı hem de trafiğinizi en iyi şekilde etkileyecektir. Yukarıda da söylediğimiz gibi tüm bunlar için zaman gereklidir. Gerekli zen ve çaba sayesinde istediğiniz sonuçlara ulaşmanız mümkündür. En doğru ve etkili SEO çalışması ile organik gelirlerinizi ve trafiğinizi %100 artırabilirsiniz.

Basit bir şekilde ürünlerinizi listelemek içinde bulunduğunuz rekabetten kazanan taraf olarak çıkmanız için yeterli değildir. En iyi olarak kalmak istiyorsanız bunun için çaba göstermelisiniz. Sayfa optimizasyonu, içerik üretme, iyi backlinkler kazanmak en etkili SEO stratejisinin mihenk taşlarıdır. E-Ticarette satış artırma için gerekli olan bu bilgiler ışığında istediğiniz sonuçlara kolaylıkla ulaşacaksınız

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir