Sosyal Medyadan Yararlanarak SEO Geliştirme Yöntemleri

Sosyal Medyadan Yararlanarak SEO Geliştirme Yöntemleri

Sosyal medya dünyayı ele geçirdi; Bu konuda hiç şüphe yok. İnsanlar hayatlarının her anında görünen sosyal medya platformlarında. Artık heyecanlılar ve bir kaç dakika sonra Facebook’ta paylaşılanları kontrol edecekler ve sonra Whatsapp uygulamasındaki mesajlara cevap veriyorlar ve Skype’ta grup sohbetleri yapıyor olacaklar. Sosyal medya platformları çok fazla. Bunlar bir eğlence, etkileşim ve ilham kaynağı olarak hayatımızdalar. Hepsinden önemlisi, sosyal medya siteleri, markanızı tanıtan sitelerdir. Dünyaya satmak istediğiniz bir ürününüz, dünyaya tanıtmak istediğiniz bir markanız varsa, sosyal medya platformları bunun için mükemmel bir aşamadır. Sosyal medyadan yararlanarak SEO geliştirme:

SEO ve Sosyal Medya

Sitenizin arama motorlarında iyi performans göstermesi için çok şey yapmanız gerekir. Arama motoru optimizasyonu (SEO) birçok şirket için bir iş haline geldi. Bu bağlamda sitenizi arama motorları için optimize etmenin en iyi yollarından biri, sosyal medya platformlarından faydalanmaktır. Sosyal medyada yapabileceğiniz, sitenizin Bing, Google ve diğer arama motorlarında son derece iyi performans gösterebilecek çeşitli şeyler vardır.

Takipçi Satın Almayın

Öncelikle bilmelisiniz ki Google ve Bing gibi arama motorları, takipçi satışlarına karşı tedbirlidir ve takipçilerinizin niteliğini ve kalitesini tespit etme yeteneğine sahiptir. Zaman ayırıp, takipçisi tabanınızı organik olarak oluşturmalısınız.

Ücretli Olarak İçerik Yayınlatın

Bunun yanısıra zaten ünlü oldukları için, içerik yayınlamayı ve sosyal medya platformlarında tanıtmayı düşünmeyen blogcular vb. var.

Sosyal Medyada Paylaşımı Otomatikleştirin

Çevrimiçi bir şey gönderdiğiniz anda, yayınlarınız hakkında sosyal medya ağınızdaki kişilere haber vermeye devam etmelisiniz. Bunu yapmak, ziyaretçi gelmesi açısından çok yardımcı olur. Bununla birlikte, gönderme saati konusunda dikkatli olmalısınız. İnsanlar uyurken veya çalıştıklarında sosyal medyaya bir şeyler göndermek istemezsiniz.

Kaliteli Profiller Oluşturun

Bu biraz zor ama o zaman başkalarının içeriğini paylaşmanın sosyal medyanın pek çok kuralından birine uyuyor. Paylaşımınız ve retweet’leriniz ile bencil olmayın. Bu nasıl işliyor ki, başkalarının yüksek kaliteli içeriğini ağınızdaki kişilerle paylaştığınızda, size güvenilir bir kişi olarak güvenirler. Bu nedenle, en iyi kaliteyi elde etmek için sosyal medya profilinizi ziyaret edecekler. Kendi içeriğini yayınladığında dahi, bunları kontrol etmek isteyeceklerdir.

İnsanları Takip Etmeyi Bırakmayın

İnsanlar, diğerinin onları takip ettiği andan sonraki izlemeyi bırakma alışkanlığına sahiptir. Twitter ve Instagram’da çok şey oluyor. İnsanlar takipçilerden çok takip etmek istemiyorlar. Bundan vazgeçin. Takip edin. Sahip olduğunuz içeriğin kalitesi nedeniyle sizi takip ettikleri zaman, içeriğinizin büyük kitlelere maruz kalacağından emin olabilirsiniz.

Sosyal Medya Etkisinden Yararlanın

Arama motoru optimizasyonunun tüm süreçlerinden sosyal medyayı çıkarabilmenin hiçbir yolu yoktur . Sosyal medyada, sıralamanızı daha yüksek bir noktaya getirecek birkaç basit şey var. Bu uygulamalardan bazıları, Twitter’daki ya da başka bir sosyal medya sitesindeki ‘follow’ düğmesine tıklamak kadar basittir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir