Sitelerin ‘Google Aramaları’nda Çıkmaması Sorunu

Google Aramaları

Google’ın bir siteyi arama dizininden kaldırmasına neden olabilecek birçok neden vardır. Web sitelerinin tek tek indekslenmelerinin en yaygın sebeplerini ele alacağız. Bunu yapmadan önce, sitenizin içeriğini kendiniz incelemeniz gerekir. Bir sitenin yasadışı ve zararlı içeriği varsa, Google aramaları sonuçlarına dahil etmez. Google’ın kurallarını anladığınızdan emin olun. Bu makalede, WordPress sitenizin neden Google’dan dizine eklenmediğini ve onu düzeltmek için ne yapabileceğinize dair soruları yanıtlayacağız… Google’ın bir WordPress sitesinin dizinini indekslemesine neden olabilecek bazı nedenlere bir göz atalım.

WordPress’de Arama Motoru Görünürlük Ayarlarını Kontrol Edin

WordPress sitenizi arama motorlarından gizleme seçeneği ile birlikte gelir. Bu seçeneğin amacı site sahiplerinin arama trafiğini almadan sitelerinde çalışmasına izin vermektir. WordPress web sitenizin admin alanına giriş yapın ve Ayarlar » Okuma sayfasına gidin. Sayfanın altına inin, orada arama motoru görünürlük seçeneği bulacaksınız. Arama motoru görünürlüğü seçeneğinin yanındaki kutunun işaretlenmemiş olduğundan emin olun. İşaretlenirse, ayarlarınızı kaydetmek için onay kutusunun işaretini kaldırmanız ve değişiklikleri kaydet düğmesini tıklatmanız gerekir.

Google Arama Konsolu ile Sitenizi Kontrol Edin

WordPress sitenizi henüz Google Webmaster arama konsoluna eklemediyseniz, şimdi bunu yapabilirsiniz. Google arama konsolu hesabınıza girdikten sonra, Google’ın sitenizdeki sorunları size doğrudan ne şekilde bildirileceği hakkında üç ana bölüm vardır.

  1. Mesajlar: Burası, Google’ın arama konsolu hesabınızla ilgili doğrudan ileti gönderdiği yerdir.
  2. Tarama hataları: Herhangi bir nedenle Google, web sitenizi doğru bir şekilde tarayamazsa, o zaman bu bu hataların gösterileceği sayfadır.
  3. Güvenlik: Bu sayfada, Google, web sitenizde bir güvenlik sorunu tespit edip etmediğini gösterecektir.

Sitenizi Kötü Amaçlı Kodlar Kontrol Ediyorsa / Hack Yemişseniz

Bir sitenin dizine eklenmesinin en yaygın nedenlerinden biri kötü amaçlı yazılım dağıtımıdır. Bir WordPress sitesi saldırıya uğrarsa, bilgisayar korsanları, kullanıcı tarayıcılarına kötü amaçlı yazılım yükleyebilen bir komut dosyası yükleyebilir. Web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, Google Chrome gibi tarayıcılarda güvenli göz atma uyarısı görecektir. Saldırıya uğramış bir WordPress sitesinin temizlenmesi, virüs bulaşmış dosyaların bulunması, temizlenmesi veya değiştirilmesi gibi birden çok adımı içerir.

Google İle Doğrudan İletişme Geçme

Yukarıda bahsedilen tüm adımları atladıktan sonra, Google’a ulaşabilir ve web sitenizi dizinlerine eklenmek üzere yeniden düşünmelerini isteyebilirsiniz. İşte Google aramaları dizininde yeniden eklenmesini istemek için; Önce web sitenizin Google’ın web yöneticisi kalite yönergelerine uygun olduğundan emin olun ve web sitenizi iyice kontrol ettirin. Web sitenizin temiz ve güvenli olduğundan eminseniz, yeniden değerlendirme isteğinde bulunabilirsiniz .

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. Bafra Burada : Mart 3, 2019 at 10:08 pm

    sitem googlede çıkmıyor önceden çıkıyordu ne oldu anlamadım

  2. google bazen sitelere ban koyuyor. mor adamda test bölümü var bilgidğim kadarıyla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir