Uzun Soluklu Projeler İçin Kalıcı Hit Sağlama Tüyoları

Uzun Soluklu Projeler İçin Kalıcı Hit Sağlama Tüyoları

“Yeni sitemize nasıl trafik çekebiliriz?” sorunun cevabını bu makalede açıklıyoruz. Binlerce abone ve milyona varan sayfa görüntüleme ile kendi başarılı sitelerinizi oluşturmak için bu trafik ipuçlarını kullanabilirsiniz. Kalıcı hit sağlama tüyoları:

  1. E-posta Listenizi Oluşturmaya Başlayın

Web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların% 75’inden fazlası bir daha asla göremeyecek. Bu yüzden yapmanız gereken ilk şey, bir e-posta listesi oluşturmaya başlamaktır. E-posta, kullanıcılarınıza doğrudan erişmenizi sağlar ve bugün kullanılabilen diğer pazarlama araçlarından çok daha etkilidir.

  1. Site İçi Bağlantılar Verin

Tüm başarılı blogların diğer içeriklerini neden bağlandığını merak ettiniz mi? İç bağlantı vermek; arama motorlarına yardımcı olur, içeriğinizin web sitenizdeki diğer içeriklerle olan ilişkisinin önemini anlar. Tüm blog yayınlarınızda, diğer yayınlarınıza ve sayfalarınıza bağlantı verin. Bu web sitenizin genel SEO puanında bir artış sağlar.

  1. WordPress’de Zengin Özellikleri Kullanın

Zengin snippet’ler, WordPress yayınlarınıza yararlı meta veriler ekler. Ardından arama motorları, sitenizi arama sonuçlarında farklı şekilde görüntülemek için bu verileri kullanabilir. Google aramalarında yıldız ile puanlama sistemi, ya da inceleme olarak yer alan yazıların üst sıralarda olmasının sebepleri bunlardır. Bu, web sitenizdeki arama trafiğini artırır.

  1. Sosyal Medya Paylaşım Eklentilerinden Yararlanın

Sosyal medya, herhangi bir web sitesi için önemli bir trafik kaynağıdır. Bu nedenle en popüler web siteleri bile kullanıcıları için paylaşımı kolaylaştırmaya odaklanmaktadır. Sayısız sosyal medya sitesi eklemenize izin verebilecek binlerce eklenti var. Bu eklentileri kullanmanın tek dezavantajı web sitenizi yavaşlatacak olmasıdır.

  1. Sosyal Medya Paylaşımlarınızı Otomatikleştirin

Birçok site sahibi, sosyal medyada içerik paylaşmak için çok zaman harcıyor. Bunu elle yapmanız gerekmiyor. Çeşitli eklentiler vasıtası ile WordPress ve sosyal medya baplantısını otomatikleştirip, otomatik paylaşım yaptırabilirsiniz. Bu araçlar, içeriğinizi paylaşmaya harcadığınız zamandan tasarruf etmenizi sağlar ve o zamanı takipçilerinizle etkileşim kurmak için kullanabilirsiniz.

  1. Yüksek Kaliteli Görüntüler Ekleyin

Resimler metinden çok daha ilgi çekicidir. Blogunuzda yüksek kaliteli görüntüler kullanmak, yalnızca daha iyi görünmesini sağlamakla kalmaz aynı zamanda kullanıcıların web sitenizde daha uzun süre kalmasına yardımcı olur. Bloglarımız için yüksek kaliteli görüntüler bulmak için ücretsiz siteleri kullanabilirsiniz.

  1. Daha Fazla Videoyu Ekleyin

YouTube, dünyanın en çok kullanılan ikinci arama motorudur. Videolar, metin ve resimlerin birleştirilmesinden çok daha ilgi çekici olduğu için. Kitlenize ilgi çekici, eğlenceli ve faydalı içerik sağlamak için web sitenizdeki videoları kullanın. YouTube’u kullanmanızı öneririz, çünkü geniş bir kullanıcı topluluğuna sahiptir ve dünyanın en büyük kitle havuzlarından birine girmenize yardımcı olur.

  1. Web Sitesi Hızınızı Optimize Edin

Hiç kimse yavaş bir internet sitesinden hoşlanmaz. Daha hızlı web siteleri sadece kullanıcılar tarafından değil arama motorları tarafından da tercih edilmektedir. Bununla birlikte, WordPress sitenizin birkaç eklentiyi kurduktan ve birkaç resim ekledikten sonra daha yavaş hissedeceğini farkedeceksiniz. Web sitenizi Google Page Speed ile kontrol edin ve size verdiği önerileri takip edin.  W3 Total Cache veya WP Super Cache gibi bir önbellek eklentisi kurarak başlayabilirsiniz.

  1. Web Sitenize SSL Ekleme

Google, SSL sıralamasında hafif bir artış sağlayacağını açıkladığından, birçok web sitesi SSL’ye taşınıyor. Sitenizi SSL’ye taşımak, tüm URL’lerinizi http’den https olarak değiştireceğinden büyük bir değişikliktir. WordPress sitenizde SSL kullanmaya başlamanın iki yolu vardır. Bir SSL sertifikası satın alabilir veya şifrelemek için Free SSL ekleyebilirsiniz.

  1. Google Analytics ekleyin

Web sitesi sahipleri, ziyaretçilerin web sitelerini nasıl kullandıklarını anlamalıdır. Bu, kullanıcılarınızın ne tür içeriği beğendiğini ve ne yapmanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olur. WordPress sitenize Google Analytics’i yükleyerek bu verileri ücretsiz alabilirsiniz.

  1. Yararlı İçerik Üretin

Bu, aklınızda bulundurmanız gereken en önemli ipucudur. Kullanıcılarınıza yardımcı olacak ve gerçek değere sahip yararlı içerik sunun. Orada milyonlarca web sitesi var ve rekabet edebilmenin en güvenilir yolu benzersiz ve kullanışlı bir içerik sunmaktır.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir