WordPress Doğru Kategori ve Etiket Kullanımı

Wordpress Kategori ve Etiketler

WordPress, yayınlarınızı kategorilere ve etikete göre ayırmanıza izin verir . Bu, içeriğinizi konulara göre yönetmenizi ve kullanıcılarınızın aradığı içeriği bulmalarını kolaylaştırır. Kategori ve etiket kullanımı , arama motorlarının web sitenizin yapısını ve içeriğini anlamasına da yardımcı olur. Yeni başlayanlar genellikle kategorileri ve etiketleri en iyi şekilde nasıl kullanacakları konusunda dikkatsiz davranırlar. Bu dikkatsizlik de peşi sıra birçok problem doğurabilir. Bu yazıda yapılması gerekenleri ele alıyoruz.

WordPress Kategoriler Ne İşe Yarar?

Kategoriler, yayınlarınızın gruplandırılması içindir. Blogunuz bir kitap olsaydı, kategoriler içerik tablosu olurdu. Örneğin, kişisel bir blogda müzik, yemek, seyahat, kitap gibi kategorilere sahip olabilirsiniz. Kategoriler hiyerarşiktir, dolayısıyla onlara alt kategoriler ekleyebilirsiniz.

WordPress Etiketler Ne İşe Yarar?

Öte yandan etiketler, tek bir yayının içeriğini tanımlayan daha spesifik anahtar kelimelerdir. Örneğin, yemek kategorisi altında yayınlanan bir blog yazısında, salata, kahvaltı, krep gibi etiketler olabilir. Bunları bir kitapta dizinler bölümü olarak da düşünebilirsiniz.

Kategori ve Etiketleri Doğru Kullanımı

Kategorileri ve etiketleri doğru bir şekilde kullanarak, kullanıcılarınızın web sitenize göz atmalarını kolaylaştırırsınız. Web sitenizi yalnızca arama motorları için değil kullanıcılarınız için optimize etmelisiniz. Google’ın en çok önem verdiği kriterlerden biri olan kullanıcı deneyimi için doğru etiket ve kategori kullanımına dikkat etmelisiniz. Doğru etiket ve kategori kullanımı ile arama motorları için de web sitenizi anlamlandırmak ve indexlemek kolaylaşır.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir