Yerel Aramalar Daha Çok Müşteri Kazanmanızı Sağlıyor

yerel aramalar

Öncelikle konuya giriş yapmadan önce geleneksel işletmelerin ne olduğunu açıklamak istiyoruz. Hem online olarak hizmet verip hemde fiziksel bir ofiste hizmet veren işletmeleri geleneksel işletmeler olarak tanımlıyoruz. Google’dan elde ettiğimiz bilgilere göre geleneksel işletmeler; aplikasyon. Google haritalar, gps ve sosyal medya aracılığıyla diğer işletmelerden neredeyse 3 kat daha fazla görünüm sağlıyorlar. Bu ise daha fazla satış demek oluyor.

Yerel Aramalar İşletmeler İçin Neden Önemli?

Yıllar boyunca birçok işletme web sitesinin önemini kavrayamadı. Daha sonra ilerleyen yıllarda web sitesinin bir yatırım olacağının ve önemli olduğunu farkına varıldı. Ancak artık web siteleri tek başına yeterli değil.

Web siteleri işletmeler için önemini korumaya devam ederken, müşterilerin alışkanlıkları özellikle son yıllarda büyük bir değişim göstermektedir. Bu değişimde oyuna yeni kuralların eklenmesine neden olmaktadır. Bu yüzden artık web siteleri işletmelerin müşterilerle ilk bağlantı kurduğu araç değil. İlk etkileşimi sağlayan araç yani birincil aracımız artık arama motorlarında yapılan aramalardır. Ayrıca bunun yanına birde dijital harita olarak adlandırdığımız Google Maps gibi araçlar ve listelerde eklenmiş bulunmaktadır.

Tüm bu bilgilere nereden ulaştığımızı soracak olursanız şu cevabı vermek isteriz: İstatistikler. Birçok şirketin yaptığı araştırmalar ve arama motorlarına ait istatistikler bu sonuçlara rahatlıkla ulaşmamızı sağlıyor. Geleneksel işletmeler sadece online olarak hizmet verene işletmelere göre yarattıkları trafik ortalama %3 daha fazla. Oluşturulan yüksek trafiğin temel kaynağı ise işletmenin kendine ait profilleriyle lokal listelemelerde yer alıyor olmasıdır. Bunun yanı sıra diğer kaynaklar ise güncel aplikasyonlar ve yol tarifleridir. 

Bir örnek ile bunu daha anlaşılır bir hale getirelim. Uzun bir yolculuk yapan bir kişi, dinlenmek için cafe ya da restaurant ararken Google’dan en yakın olanı arar. Arama sonucundan sonra yol tarifi varken bu kişi mekanın web sayfasına bakmaz. Değişimin kaynağı işte bu kadar açık ve net. Bahsettiğimiz bu değişim aramalarda kısıtlı olarak kalmıyor. İşletmelerin satış oranlarını da bir hayli etkiliyor. Değinmek istediğimiz bir başka araştırma sonucu ise şu şekilde: Yerel aramalarda kullanıcıların %75i işletmeyi ziyaret etmektedir. Ziyaret eden bu kullanıcı kitlesinin yaklaşık %30’u ise satışa dönüşmektedir. Tüm bu rakamlar ise Google istatistiklerinde yer almaktadır. Değişim bu kadar açıkken arama sonuçlarını satışa dönüştürmek ve satış oranlarını artırmak oldukça kolay.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir