Backlink ve Spam Linkler İçin Google’dan Uyarı

backlink

Google ,sıralamalarda yaşanan manipülasyonlardan dolayı Backlinkleri devre dışı bırakmayı ve etkisini daha da azaltmak için daha önce uğraştı fakat başarılı bir sonuç elde edemedi. Backlinkler ne olursa olsun algoritmayı etkiliyor. Ayrıca sıralamalar üzerinde de etkili bir unsur olmaya devam ediyor.

Google yeni yayınlamış olduğu haberle birlikte yapay linklerin ceza alınmasına neden olacağını hatırlatmış oldu. Yapılan açıklamada farklı detaylarda mevcut.

Linklerinizi Takip Edin!

Paylaşılan haberde” linklerini takip et” mesajı paylaşıldı. Bu mesajla içerik reklamcılığının link olmadığına bir kez daha vurgu yapıldı. Farklı sitelerden alınmış olan reklamlar, indirimler, sitenin işleyişini anlatmak için makale içerisinde link alınmaması gerektiğini duyurdu. Bu konuda özellikle ücretli link alarak ağ oluşturan siteler için ceza alabilecekleri konusunda ikinci uyarı yapıldı.

backlink

Spam Linkler!

İçeriğin içinden alınmış olan linklerin yanı sıra spam linkler konusunda da bir uyarı yapıldı. Ziyaretçi postu, iş ortağı post, yorum linki olarak algılandıkları için bunlar hakkında bir uyarı yaptı. Siteye anahtar kelime olarak zengin bağlantılar vermek yani makaleden çoklu link almak ve tam anahtar kelime olan linkler Google tarafından spam olarak algılanmaktadır. Ayrıca bunun yanı sıra aynı makale ve linklerin birden çok sitede yayınlaması ve yanlış bilgilendirme yapan içerikler spam olarak algılanmaktadır. Sitenizde yer alan makaleyi başka bir sitede yayınlarken doğrudan kendi linkinizi vermeniz de spam olarak algılanmaktadır.

Google, yapay bağlantıların sıralamanın kalitesini düşürdüğünden dolayı bunu yapan sitelere ciddi cezalar uygulayacağını haberin devamında paylaşmaktadır. Google bu cezalarla tün bunları engellemek ve önüne geçmek istediği için uygulayacağını bildirdi. Sektörünüzde rekabet ettiğiniz sitelerden bazılarının spam link yaparak sizden daha iyi bir sıralama elde ettiğini düşündüğünüz an Google Search Console üzerinden şikayet etmeniz mümkün.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. Moz ve Ahrefs arasında hangi backlink sorgulama aracını önerirsiniz? DA ve PA spam link tespit etmede tek başına yeterli midir..

    • Seçkin Talanöz : Temmuz 13, 2017 at 8:30 am

      Ahrefs tool’ unu öneriyoruz. Herkes için kullanımı çok kolay bir program ancak ücretli bir tool bilginize.

  2. kötü amaçlı biri bu işi bilen biri yani spam link yaparak bize karşı böyle bişey yapabilir mi ? bu tür işlemlerden etkilenmemek için ne yapmamız lazım ?

  3. Rakiplerimi analiz ettiğimde bir firmadan backlink almıslar ikisinde aynı yerde yazıları var. Fakat aldıkları site sürekli backlink yapıyor ve başka firmalarında paylaşımını yapıyor tek işleri bu. Bunları şikayet edemiyor muyuz bu tamamen haksızlık 1000 TL paket adı altında bir sürü site açıp backlink paylaşıyorlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir