En Çok Kullanılan SEO Araçları ve Özellikleri – 1

seo araçları

Bir siteyi SEO uyumlu hale getirebilmek için 200’den fazla algoritmayı gözden geçirmemiz gerektiğini biliyoruz . SEO konusunda uzman isimler herhangi bir SEO aracı yardımı olmadan birçok işlemi gerçekleştirebiliyor. Ancak SEO dünyasında yeni olanlar veya profesyonel destek almayanlar bazı araçlara ihtiyaç duyuyor. Piyasada SEO için işinizi kolaylaştıracak ve hız kazandıracak onlarca SEO aracı var. Bu yazımızda sizlere işinizi kolaylaştıracak ve sitenizi SEO uyumlu hale getirmek için yardımcı olacak bazı SEO araçları hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

SEOMONİTOR 

Seomonitor, birçok uzman ismin sıklıkla kullandığı, SEO araçları içerisinde yer alan ve SEO analizi çıkartırken yardımcı olan araçlardan biridir. Bu aracın odak noktaları keyword analizi ve rakip analizidir. SEOmonitor sayesinde uğraşmadan sitenizin hangi kelimelerden trafik çektiğini saptayarak size rapor ediyor. Hatta en iyi olan kelimede rakip siteleri tüm ayrıntısı ile rapor ediyor. SEOmonitor’ün tüm özelliklerini aşağıda yer alan görselden inceleyebilirsiniz.

seomonitor

Bu aracın en çok beğenilen özelliklerinden ilki dizaynı. Kullanıcının gözünü yormayan bir dizayna sahip olması oldukça beğenilen özelliklerinden bir tanesi. Ayrıca bu araç derinlemesine analiz yaparak rapor sunuyor. Kullandığı kaliteli görseller ise sunum ve raporlarda kullanılmaya oldukça uygun.

Birçok SEO aracının aksine kredi gibi limitleme yapmıyor. Bu sayede ekstra olarak yapılan rapor ve analizlerde aylık pakete ek masraflar çıkmıyor. Bu SEO aracında kullanıcının paketine göre eklenecek website sayısı belirleniyor. Bu siteleri daha sonra silerek yenilerini ekleyebilirsiniz. Aracın bütün özelliklerini istediğiniz gibi ek ücret ödemeden kullanabilme imkanı da var. Bu aracın tek sorunu ise kısa sürede çok fazla güncelleme yapması. Bu güncellemeler sırasında araç çevrim dışı oluyor.

GTmetrix 

Aslında SEO araçları içerisinde yer alamasa da sitenin hız optimizasyonu için kullanılabilecek en başarılı araçlardan bir tanesidir. Özellikle yeni site satın aldığınız da sitenin hızını kontrol ederken oldukça rahat bir şekilde kullanabileceğiniz bir araçtır.

gtmetrix

GTmetrix, sayfa yüklenme süresi ve sayfa boyutu başta olmak üzere inceleyerek site hızını değerlendirir. Site hızını yaptığı değerlendirmenin ardından 100 üzerinden değerlendirerek, sitenin hızını yavaşlatan faktörleri sunar. Site hızını yavaşlatmaya neden olan sorunların çözülmesi hakkında önerilerde bulunur. Ayrıca analiz ettiği siteye diğer analiz edilen sitelerle karşılaştırarak ne durumda olduğunuzu da raporuna ekler. Ayrıca kullanılan sever sayesinde dünya üzerinde yedi farklı noktadan sitenize giriş yaparak sonuçları karşılaştırma imkanı da sağlamaktadır.

 

gtmetrix

Ayrıca bu araç sayfa yüklemelerini kayıt ederek kullanıcıya hangi parçanın hangi hızla yüklendiğini gösterme imkanı da sağlamaktadır. Sıralamayı etkileyen yüzlerce unsur var. Bunların içinde site hızınızda son dönemlerde oldukça önemli. GTmetrix aracılığıyla site hızınızı etkileyen hataları rahatlıkla bulabilir ve hız optimizasyonunuzu rahatlıkla yapabilirsiniz. GTmetrix’in ücretsiz versiyonu mevcuttur. Ücretsiz versiyonda birçok özellik mevcut ancak bazı sorunlar yaşanabiliyor. Kullanımın yoğun olduğu zamanlarda bir tane analiz için bekleme süreniz artabiliyor.

DeepCrawl 

deepcrawl

Site içi SEO hatalarını rapor halinde sunan kapsamlı bir araçtır. Sitenizi en ince ayrıntısına kadar inceleyen araç, büyük küçük fark etmeden bütün hataları tespit etmektedir. Yapılan analiz ardından tespit edilen hataları tek tek inceleme imkanını da sunmuş oluyor.

Deepcrawl yapmış olduğu analizlerde ana kategorileri mavi ve her ana kategorinin alt başlıkları kırmızı bir biçimde analiz raporunda gösterilir. Aracın size sunmuş olduğu hataların düzeltilmesi uğraştırıcı olabilir. Ancak bu düzeltmeler sitenizin SEO kalitesini oldukça yükseltecek ve size gerekli başarıyı sağlayacaktır. SEO’nun tüm temel unsurlarını bu araç ile analiz edebilirsiniz. Kapsamlı analiz raporları hazırlıyor oluşu en çok beğenilen özellikleri arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra aracın kredi ve site limitlerinin olması tüm bu olumlu özelliklerine gölge düşürmese de olumsuz özelliklerinin en başında yer almaktadır. Her pakette ekleyebileceğiniz site sayının belirli bir limiti vardır. Fakat daha sonra istediğiniz siteyi silerek yerine başka site eklemeniz mümkün. Her bir sitede taranan toplam sayfa sayısı ise krediyi belirler. Yapmış olduğunuz her analizde krediniz düşer ve bittiği zaman aylık ek paket yapmanız gerekmektedir.

DeepCrawl’ın deneme süresi iki haftadır. Bu sürede aracı detaylı şekilde inceleyebilir ve işleyişini rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Bir önceki tanıttığımız araçta olduğu gibi DeepCrawl’a gelen sürekli güncellemeler nedeniyle analizlerinizin tam ortasında hata verebiliyor.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir