Google Görsel Aramaları Benzer Ürün Ekleme

google görsel aramaları

Google web ve mobil üzerinden kullanıcıların yaptıkları aramalar sonucunda artık benzer ürünler göstermeye başladı. Bu özellik hayatımıza çok yakın zamanda girerek  görsel aramalara ticari ürünlerinizi yerleştirerek geri dönüş sağlayan müşteriler kazanmanız kolaylaştırdı.

Peki Google görsel aramaları benzer ürün eklemesi nasıl yapılmaktadır? Bu sorunun cevabını yazının devamında bulabilirsiniz.

Google Görsel Aramaları Benzer Ürün Ekleme Nasıl Yapılır?

Geçtiğimiz yıl sonunda duyurulan ve şuan aktif olan google görsel aramalarına benzer ürün ekleme, bazı kategorilerde kullanılmaya başladı. Bu yeni özellikte şuan için rekabet oranı oldukça düşük. Bu da e-ticaret sitelerinin ürün pazarlamasında ve satışlarda büyük avantajlar sağlayacaktır.

google görsel aramaları

Google’ın bu yeni özelliği olan Google görsel aramalarına benzer ürün eklemeden  faydalanabilmek için bir takım yazılımsal değişiklikler yapılması gerekiyor. Biraz uğraştırıcı da olsa bu özellik e-ticaret siteleri için oldukça faydalı olacaktır. Oldukça yeni bir özellik ve rekabetin az olması büyük bir avantaja dönüşmesini sağlayabilir. Tek yapmanız gereken aşağıdaki adımları sırasıyla uygulamak.

  1. Ekleyeceğiniz ürünün ya da ürünlerin resim, açıklama, fiyat, puanlama gibi özelliklerin bulunduğu alanların schema kurallarına uygun bir biçimde ayarlanmış olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra meta etiketleri de oldukça önemlidir. Gerekli olan meta etiketlerine yer vermezseniz eğer botlar koyduğunuz ürünü algılayamaz ve yapılandıramaz. Tüm bunları göz önünde bulundurarak gerekli olan kurallara harfiyen uymanız gerekmektedir.
  2. İkinci aşamada Google veri test aracını kullanmanız gerekmektedir. Veri yapılandırmalarınızı tamamlayın ve daha sonra Google veri test aracını kullanarak sayfanızın kontrol işlemini gerçekleştirin. Eğer test sonrasında hatalı metalar çıkıyorsa istenilen şekilde bu metaları düzeltmeniz gerekmektedir.
  3.  Sırasıyla tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra alanadınız/com araması yaparak görsellerden eklediğiniz ürünleri görmeniz mümkün olacaktır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi tüm kurallara uymanız gerekmektedir. Aksi takdirde botlar ürününüzü algılarken bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Ayrıca son olarak şunu eklemek istiyoruz: Botların ziyaret etmesi ve sitenizin hızına göre veri yapılandırması sonuçlarında uzamalar ortaya çıkacağını da unutmamalısınız. Sonuçları elde etmeniz yaklaşık olarak 7 ile 15 gün arasında sürebilmektedir.

Devrim niteliğinde olan bu özellikle birlikte birçok e-ticaret sitesi verimli ve kaliteli müşteri çekebilecek. Özellikle şuan rekabetin oldukça düşük olması başarılı sonuçlar elde etme oranına da artırmaktadır. Bundan dolayı e-ticaret siteleri bu yeni özellikten en etkin şekilde yararlanmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir