WordPress Linkleri Yeni Sayfada Nasıl Açılır?

Wordpress Linkleri Yeni Sayfada Nasıl Açılır?

WordPress linklerinin yeni bir sayfada açılabilmesini sağlayan yöntemleri ve linklerin yeni sayfada açılmasının önemini anlattığımız bu yazımızda sizlere görsellere yapacağımız anlatım sayesinde siz de kolayca yeni sayfada link açma işlemi yapabileceksiniz.

Tercihinize göre WordPress linklerinin yeni sayfada mı açılacağını, yoksa WordPress menü linklerinin mi yeni sayfada açılacağına siz karar verirsiniz, biz size sadece yeni sayfada açmanın yararlarını ve yöntemlerini anlatacağız.

Yazımızda şu konulara ayrıntılarıyla değineceğiz:

  • WordPress linklerini yeni pencerede açmanın ne gibi yararları vardır?
  • WordPress linklerinin tamamı yeni pencerede nasıl açılır?
  • WordPress linkleri manuel şekilde yeni sayfada nasıl açılır?
  • WordPress dış linkleri yeni sayfada nasıl açılır?
  • WordPress menü linkleri yeni sayfada nasıl açılır?
  • WordPress yorum linkleri otomatik olarak yeni sayfada nasıl açılır?
  • WordPress yazıları yeni sayfada nasıl açılır?

WordPress Linklerinin Yeni Pencerede Açılması

WordPress’te linklerin yeni pencerede açılmasının pek çok avantajı vardır. Bunlardan en önemlisi sitenize SEO açısından katkıda bulunmasıdır. Peki, linklerin yeni pencerede açılmasının SEO’ya nasıl bir katkısı oluyor? Şöyle anlatalım;

Örneğin bir ziyaretçi sitenizde yer alan bir yazıyı okuyor ve yazınızda vermiş olduğunuz bir link dikkatini çekiyor. Bu linke tıkladığı zaman o link yeni pencerede değil de mevcut sayfanızda açılırsa ziyaretçiniz tekrar yazınızı okumaya dönmeyebilir veya sitenizde bulunma süresi oldukça az olur. Ancak eğer ziyaretçiniz linke tıkladığında link yeni bir pencerede açılırsa ziyaretçiniz hala sizin sayfanızda olacaktır ve diğer penceredeki linki incelerken bile sizin sayfanıza bulunma süresi devam edecektir. Ziyaretçiniz sayfanızda ne kadar uzun kalırsa SEO’ya o kadar olumlu etki edecektir.

WordPress Linklerinin Tamamı Yeni Pencerede Nasıl Açılır?

WordPress’te tüm linklerin yeni sekmede açılması için oldukça basit bir yöntemden bahsedeceğiz; bu yöntem ile WordPress linklerinin tamamı otomatik biçimde yeni sayfada açılacaktır. WordPress’te yayında olan yazı ve sayfaların tüm iç ve dış linklerinin otomatik yeni sayfada açılması için ne yapılmalıdır?

Yapmanız gereken Admin Paneli’nden düzenleyici sekmesine gidip şu kodu functions.php dosyasına eklemek olacaktır.

function autoblank($text) {$return = str_replace(‘<a’, ‘<a target=”_blank”‘, $text);return $return;}add_filter(‘the_content’, ‘autoblank’);

WordPress Linkleri Manuel Şekilde Yeni Sayfada Nasıl Açılır?

Eğer WordPress linklerini otomatik olarak yeni sekmede açmak istemiyor, bunu elle yapmak istiyorsanız  yapmanız gereken şudur;

WordPress’te link verirken açılan Bağlantı Ekle’den Düzenle penceresinde Bağlantı Metni kutusu bulunmaktadır. Bu metin kutusunun altında “Bağlantıyı Yeni Sekmede Aç” seçeneğini işaretlemeniz yeterli olacaktır.

Bu seçeneği işaretlerseniz işaretlediğiniz link artık yeni sekmede açılacaktır.

WordPress Dış Linkleri Yeni Sayfada Nasıl Açılır?

 

Bu işlemi eklenti ile yapabilirsiniz, bunun için “Extrenal Links” kurup etkinleştirdikten sonra Admin Paneli / Ayarlar / External Link sekmesine gidiniz. Burada karşınıza çıkan Open Outbound links in new windows seçeneğini aktifleştirmeniz yeterli. Böylece dış linkler her zaman otomatik olarak yeni sekmede açılacaktır.

External Links size ayrıca dış linkleri otomatik biçimde “nofollow” yapma, dış linklere dış link olduğunu belli eden ikonlar ekleme, metin şeklinde yazılan URL adreslerini otomatik linke dönüştürebilme gibi özellikler de sunmaktadır.

Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi Open New Windows kısmındaki seçenekler ile tüm dış linkler yeni sekmede açılacaktır. Open New Windows seçeneğini aktifleştirirseniz WordPress sitedeki tüm dış linkleri yeni sekmede açılır hale getirecektir.

Apply Globally seçeneğini aktifleştirirseniz yazı içinde ya da dışında bulunan dış linkler de dahil olmak üzere sitedeki tüm dış linkler için eklentinin ayarladığınız seçenekler geçerli olacaktır.

Apply to Text Widgets seçeneğini aktifleştirirseniz yazı ya da sayfada yer alan dış linkler dahil olmak üzere aynı zamanda yan paneldeki tüm bileşenler için de eklentinin seçtiğiniz ayarlar geçerli hale gelir.

Treat Subdomain As Local seçeneği ise sitenizde mevcut bir alt alan adı varsa alan adının ve uzantılarının dış site olarak algılanmamasını sağlamış olursunuz.

Add Icons seçeneğini aktif ederseniz site genelinde link çıkışlarını ikon olarak gösterebilirsiniz.

Peki, eklenti kullanmadan WordPress dış linklerini yeni sekmede nasıl açabiliriz? Bunun için şu kodu function.php dosyasına eklemeniz yeterli olacaktır.

function autoblank($text) {$myurl = ‘http://example/’;$external = str_replace(‘href=’, ‘target=”_blank” href=’, $text);$external = str_replace(‘target=”_blank” href=”‘.$myurl, ‘href=”‘.$myurl, $external);$external = str_replace(‘target=”_blank” href=”#’, ‘href=”#’, $external);$external = str_replace(‘ target = “_blank”>’, ‘>’, $external);return $external;}add_filter(‘the_content’, ‘autoblank’);

 

 

Burada ‘http://example/ yerine kendi site adınızı yazmayı unutmayın.

WordPress Menü Linkleri Yeni Sayfada Nasıl Açılır?

WordPress navigasyon menüsünde bulunan linkleri yeni pencerede açmak için ne kodlamaya ne de eklentiye ihtiyacınız var. Çünkü ’te navigasyon menüsünde yer alan linkleri yeni pencerede açmak için herhangi bir kodlama ya da eklenti kullanımına ihtiyaç yok.

Çünkü WordPress’in kendi özellikleri arasında bu seçenek mevcut. Menü linklerini WordPress’te yeni pencerede açmak için Admin Paneli / Görünüm / Menüler sekmesinde yer alan Ekran Tercihleri seçeneğine gidin. Burada Bağlantı Hedefi seçeneğini aktif hale getirirseniz menü linkleri yeni sayfada açılacaktır. Bu özelliği aktifleştirdikten sonra menü yapısı kısmında yer alan özel bağlantılarınızı veya kategorilerinizi de tıklayarak açmayı unutmayın. Bu özellikleri açtıktan sonra Open link in a new window / tab seçeneğinin artık menü ögelerinde olduğunu görürsünüz.

WordPress Yorum Linkleri Otomatik Olarak Yeni Sayfada Nasıl Açılır?

WordPress sitenizde yorumlarda bulunan linklerin yeni pencerede otomatik olarak açılması için kodlama ya da kodlamayı eklentiye çevirme seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.

Kodlama ile yorum linklerini yeni pencerede açmak için Admin Paneli / Görünüm / Düzenleyici sekmesinde bulunan functions.php sayfanıza şu kodu yapıştırmanız yeterli olacaktır.

function comment_links_in_new_tab($text) {$return = str_replace(‘<a’, ‘<a target=”_blank”‘, $text);return $return;}add_filter(‘get_comment_author_link’, ‘comment_links_in_new_tab’);add_filter(‘comment_text’, ‘comment_links_in_new_tab’);

 

Eğer WordPress’teki tüm linkleri yeni sayfada açmak, buna ek olarak da yorum linklerinin yeni sekmede açılmasını istiyorsanız koda şu eklemeyi yapmanız gerekir:

function autoblank($text) {$return = str_replace(‘<a’, ‘<a target=”_blank”‘, $text);return $return;}add_filter(‘the_content’, ‘autoblank’);add_filter(‘comment_text’, ‘autoblank’);add_filter(‘get_comment_author_link’, ‘autoblank’);

functions.php dosyanıza bu kodu eklerseniz hem WordPress linkleriniz hem de yorumlarda bulunan linkler otomatik olarak yeni sekmede açılacaktır.

Yukarıdaki kodlardan herhangi birini functions.php dosyanızdaki yanlış bir konuma eklerseniz sitenizde bozulma veya beyaz sayfa hatası görünebilir.  Kodu nereye ekleyeceğinizden emin değilseniz şunu yapabilirsiniz:

Sitenin dosyalarına cPanel üzerinden bağlanarak Wp – content / Plugins sekmesine gidin.

Bu dizinde yer alan comment-links-in-new-tab.php adında yeni bir php dosyası oluşturun ve şu kodu oluşturmuş olduğunuz php dosyasının içine ekleyin:

<?php/*Plugin Name: Yorum Linklerini Yeni Pencerede AcmaPlugin URI: http://example.com/Description: Bu eklenti yorumlarda verilen linkleri yeni sekmede acarVersion: 1.0Author: Burak OranAuthor URI: http://wpmavi.com/*/function comment_links_in_new_tab($text) {$return = str_replace(‘<a’, ‘<a target=”_blank”‘, $text);return $return;}add_filter(‘get_comment_author_link’, ‘comment_links_in_new_tab’);add_filter(‘comment_text’, ‘comment_links_in_new_tab’);/* Eklenti Bitisi */ ?>

 

Bu kodu php dosyasına ekledikten sonra Admin Paneli / Eklentiler / Yüklü Eklentiler sekmesinde Yorum Linklerini Yeni Pencerede Açma eklentisini etkinleştirin. Artık yorumlarda verilen linklerin tamamı yeni pencerede açılacaktır.

WordPress Yazıları Yeni Sayfada Nasıl Açılır?

Gösterimde olan WordPress yazılarının yeni sayfada açılması ana sayfa, etiket ve kategori sayfalarında bulunan yazılarınızın yeni sayfada açılması olarak algılanmalıdır. Yani gösterimdeki, ziyaretçilerinizin okuması için yayınlamış olduğunuz yazının tıklanması gereken başlıktır.

Gösterimde olan yazılarınızı yeni sayfada açmak için Admin Paneli / Görünüm / Düzenleyici sekmesindeki loop.php sayfasını düzenleyip bu loop.php dosyasındaki şu kod parçasını bulmanız gerekir.

<a href=”<?php the_permalink(); ?>” class=”read_more_link” ><?php echo __    “

Bu parçayı bulduktan sonra class tagından (etiketinden) önce target=”_blank” etiketini ekleyin ve şu şekle getirin:

<a href=”<?php the_permalink(); ?>” target=”_blank” class=”read_more_link” ><?php echo __

 

Artık gösterimdeki yazılarınız yeni sayfada açılacaktır.

Yazımızda sizlere WordPress linkleri yeni sayfada açma konusunda ayrıntılı bilgiler paylaştık. Sizlere bahsettiğimiz bu adımları uygulayarak siz de kolayca linklerinizi yeni pencerede açabilirsiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Çok Yorumlananlar

  1. webbilim.com/wordpress-tum-linkleri-yeni-sayfada-acma/ sayfası yazınızın başlığını değiştirerek kendi yazıymış gibi yayınlamış. Sitede bir dolu içeriğiniz var. Yazılarınızı devamlı çalmış.

  2. Merhaba,

    “function autoblank($text) {$return = str_replace(‘<a’, ‘<a target=”_blank”‘, $text);return $return;}add_filter(‘the_content’, ‘autoblank’);

    bu kodu functions.php içerisine eklediğimde hata veriyor.

  3. Malesef yapamadım hocam olmuyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir