E-Ticaret Satışlarınızı Arttırmanın Püf Noktaları

E-Ticaret Satışlarınızı Arttırmanın Püf  Noktaları

E-ticaret mağazasında ziyaretçilerin arttırılması demek satışlarınızın da arttırılması demek. Ancak e- ticaret alanındaki reklamlar ciddi paralar istiyor. Bu yüzden daha az maliyetli olan ancak sitenizdeki satışları arttırmaya yarayacak olan yollara başvurmak gerek. Bunun için sanal mağazanızı ziyaret edenleri aynı zamanda bir müşteriye dönüştürmeniz çok önemlidir. Sitenizde bunlar gibi pek çok e-ticaret satışlarınızı arttırma yolları mevcut. İşte size biraz bunlardan bahsedelim.

 

  • Blog Yazılarınızı Mümkünse Soru Sorarak Bitirin

 

 

Araştırmalara göre bir bloğu olan e-ticaret siteleri, olmayanlara nazaran %55 daha fazla ziyaretçi çekiyor. Bloglarınızda ürün tanıtımı yapabileceğiniz gibi genel yazılara da yer verebilirsiniz. Ancak tüketiciyi satışa yöneltmek istiyorsanız yazınızı soru sorarak bitirin ki merak uyandırmanın yanında teşvik de etsin.

Ayrıca bu yazılar ziyaretçilerin geri gelmesi ihtimalini de güçlendirir. Bu çok iyi bir şey çünkü e-ticaret satışları siteyi 4 ya ada 5. Kez ziyaret ettikten sonra gerçekleşir. Bu yüzden geri gelen ziyaretçi demek potansiyel müşteri demektir.

  • Tanınmış Kişilerin Tavsiyelerine Başvurun

 

 

Müşteri yorumları alışveriş yapmadan önce mutlaka  incelenir ve kişiler bu yorumlardan etkilenerek alışveriş yapıp yapmayacağına karar verir. İşte bu yüzden olumlu yorumların yer almasının yanında toplum tarafından bilinen ve sevilen insanların yorum yapması da oluşan olumlu kanaati kamçılayacaktır. Ancak burada dikkat edeceğiniz şey yorumlar samimi ve gerçekçi olmalıdır. Reklam kokan hareketler diye tabi ettiğimiz yapay yorumlar tüketiciyi itecektir.

  • Etkileyici Görseller ve Bannerlar Kullanın

 

 

Slider banner, web siteniz eğirince gördüğünüz birkaç saniye aralıklarla kayan kampanyalar veya haberlerdir. Bunlar da kullanıcının ilgisini çeker ve satışa yönlendirir. Ancak bannerların doğru kullanımı çok önemlidir. Herhangi bir reklam gibi değil de indirim, kampanya veya size özel fırsatlar gibi konularda olmalıdır. İsterseniz sitenizin hakkımızda kısmında bile yer verebilirsiniz. Ancak doğru kullanmak şartıyla. Çünkü bunların sitenizle bütünleşik bir temaya sahip olması çok önemlidir. Aksi takdirde yine yapay kalacaktır.

Slider bannerlar IdeaSoft akıllı e-ticaret paketlerinde satışa sunulmaktadır. Ayrıca web üzerinde yapacağınız küçük bir tarama ile de slider banner yapan sitelere ulaşabilirsiniz.

  • Ürünlerinizi Birbirleriyle İlişkilendirin

 

 

Sayfanızda gezen tüketicinin ilgilendiği ürüne benzer olan veya onunla ilişkili olduğu için beraber kullanacağı ürünleri yan ekranlarda tüketiciye sunun. Mesela fondöten bakan müşteri için fondöten süngeri seçeneklerini de sunabilirsiniz. Burada parça bütün ilişkisi gözetmeniz veya ek olarak sunduğunuz ürünün daha az maliyetli ürünler olması oldukça işe yarayacaktır.

Ancak bu sonradan açılan ekranların kişinin baktığı ürünün resminin üstüne açılmaması ve makul boyutlarda olması çok önemlidir. O yüzden altta veya yan ekranlarda olması idealdir.

  • – Alışveriş Sepet Uzunluğunu ve Karmaşıklığını Azaltın

 

 

Alışveriş sepetinin çok uzun olması ya da çok fazla bilgi istenmesi müşteriyi sıkacaktır. Mesela cep- ev- iş telefonunu istemek artık yersizdir. Sadece GSM alınması yeterlidir. Ya da çok gerekli olmayan huşuların iki kere sorulması gereksizdir.

Müşterilerin alışveriş yapması için üyelik zorunluluğu getirmek de müşteriyi uzaklaştıracaktır. Bu ve bunlar gibi gereksiz ayrıntılardan sitenizi uzaklaştırın. Pratik ve hızlı alışveriş yapma imkânı sağlayın.

  • Satın Alma Aşamasında ve Öncesinde Canlı Destek Servisi Sunun

 

Satıcılar bazen satın almak istediği ürün hakkında veya sipariş aşaması ile ilgili tereddütte düşebilir ve bu nedenle alışverişi öteleyebilir ve belki de iptal edebilir. İşte bu yüzden sitenizde canlı destek servisi olması satışlarınızı olumlu etkileyecektir. Bu servisi sunmak için de piyasada satış yapan firmalar ile çalışabilirsiniz. Yıllık 100$ gibi bir ücretle bu hizmeti satın alabilirsiniz.

Ayrıca sitede gerçekten alışveriş yapma niyeti olduğunu sezdiğiniz ziyaretçilere destek davetiyesi gönderebilirsiniz. Bu şekilde müşterilerin kaygılarını gidererek alışverişe ikna edebilirsiniz.

  • Online Güvenlik Sertifikanızı ve Hacker Safe Benzeri Mühürlerinizi Gösterin

Bazı müşteriler ilk defa alışveriş yapacağı sitelere kart bilgilerini verirken çekinebilir. Bu nedenle onları sitenizin güvenli olduğuna ikna edin. Bütün e-ticaret sitelerinin kullanmak zorunda olduğu güvenlik sertifikası mührünüzü göstermekten çekinmeyin. Hem ana sayfanıza hem de satın alma işlemleri kısmına ekleyebilirsiniz.

  •  Kişilik Testleri Hazırlayarak Online Kullanıcılarınızı Etkileyin

 

e-ticaret sitenize online testler ekleyerek hem kullanıcıların ilgisini çekebilir hem de onlara ilişkin kişisel bilgiler edinebilirsiniz. Bu konuda onedio gibi platformların testleri size fikir verebilir. Kullanıcılar tarafından sevilen bu testler hem sitenizi sempatik gösterir hem de kullanıcılara sunacağınız ürünler hakkında size fikir verebilir. Burda en önemli nokta kullanıcıların ilgisini çekecek, ilginç başlıklar seçebilmek. Bir diğer husus ise soruları resmi bir dille değil, esprili ve samimi bir dille sorabilmek.

  • E- Ticaret İşletmecileri İçin İnstagram Hikayeleri Rehberi

 

 

Kullanıcılara yönelik özel teklifleri İnstagram hikayeleri yoluyla sunabilirsiniz. Ya da indirimler sona ereceğinde son gün gibi ifadelerle indirim hatırlatabilirsiniz. Az kalan ürünler için son iki ürün gibi reklamlar yapabilirsiniz. Bu hikayelere kullanıcıların mesajla katılabilmesi sayesinde de anında geri dönüş alabilirsiniz. hatta geri sönüş yapan kullanıcılara özel teklifler sunarak anında satış gerçekleştirebilirsiniz.

Aylık 500 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı olan İnstagram, aslımda ciddi bir pazardır. Kullanıcıların ilgisini çekecek paylaşım ve hikayeler ile siz de bu pazarda yerinizi alın. Ayrıca burada müşterilerin nabzını tutmak ve hedef kitleyi algılamak çok daha kolay olacaktır.

 

  • Satışları Artıracak Facebook Reklamları İçin Başlık Yazma İpuçları

 

 

 

Facebook reklamları e-ticaret siteleri için büyük bir fırsat. Özellikle kişinin ilgi alanına göre sunulan reklamlar kullanıcıları harekete geçirmektedir. Bunun içinse kullanıcının dikkatini çekmeyi başarmanız gerek. Kısa, öz ve çarpıcı başlıklar kullanıcılarda merak uyandıracaktır. Başlıklarda kampanyalardan, indirimlerden veya soru cümlelerinden bahsetmeniz de olumlu dönüşler sağlayacaktır.

Ürünün kısaca tanıtımını yapmayı ve mutlaka ürün görsellerine yer vermeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Gördükleri ürünler kullanıcıların daha çok dikkatini çekecektir.

  • Satışlarını Artıracak İnstagram Pazarlaması İpuçları

 

 

Sosyal medya kanalları içinde en çok satışın gerçekleştiği yer İnstagram. Bu yüzden İnstagram’da sitenizin ve ürünlerinizin tanıtımını yapmak çok önemli. Bir de devreye giren “İnstagram Business” uygulaması sayesinde İnstagram çok daha değerli bir küresel Pazar halini aldı.

İnstagram’da başarılı olmak istiyorsanız kaliteli fotoğraflar çekmeniz ve ürünleri yakından, net gösteren görsellere yer vermeniz çok önemlidir. Bunun için de fotoğrafların kare olması çok önemlidir. Çünkü fotoğrafa yapılan her müdahale kaliteyi bozacaktır. Bu konuda ürün fotoğrafçılığı yapan kişilerle anlaşabilirsiniz. Böylece son derece profesyonel fotoğraflar elde edebilirsiniz. Özellikle duygusal içerikli reklamlar şimdilerde çok moda. Mesela bir bebek ürünü tanıtırken samimi bir anne bebek pozundan yararlanabilirsiniz. Kısacası bir fotoğraf bin kelimeye bedel olmalı.

Bir diğer husus ise hashtag kullanımı. Ne kadar çok hashtag kullanırsanız o kadar çok yerde görünürsünüz. Ancak alakasız yerlerde görünmek kötü algı oluşturabilir, bu yüzden özenli kullanmak gerek.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir