Kişisel Bloglarda İçerik Pazarlaması

Kişisel Bloglarda İçerik Pazarlaması

SEO çalışmaları bloglarda etkinlik kazanmasa dahi içerik pazarlama stratejileri dijitalleşmenin piçrik pazarlamada da kendini göstermesi ile makam sırası halinde ortaya çıkmıştır. İnternet kullanımının artması neticesinde web sitelerine verilen önem kendini iyiden iyye belli etmeye başlamıştır. Buna istinaden web sitelerinin güncel tutulmasının ve sitelerin ziyaretçi sayılarının artırılması gerekliliği birer kaygı haline dönüşmüştür.

İçerik Pazarlama Ve SEO Pazarlama

Web siteleri üzerinde Google makale uygulamalarını bir gereklilik haline getirmiştir. Web siteleri makale siparişleri vererek uygun anahtar kelimelerin belirlenmesi ile üst sıralara çıkma çabası içerisine girmişlerdir. İçerik pazarlamaları bu nedenle önem arz eder. Pazarlama olgusu 3 değişik şekilde dönemde ele alınır.

Bunlar: Doğrudan pazarlama, elektronik ödeme sistemlerinin geliştirilmesi ve son olarak SEO çalışmaları. Doğrudan pazarlama yöntemi tanıtım ve pazarlama işlevlerinin yürütüldüğü, elektronik ödeme sistemlerinin geliştirilmesi müşteri odaklılığı ve işlevselliği işaret etmesi ve arama motoru optimizasyonu ise içerik pazarlama metodunu ortaya çıkartır. Pazarlama ve satış faaliyetlerin sürdürülmesi amaç edinilerek internet ortamında zaman geçiren kişilerin dikkatleri çekilmeye çalışılır.

Bu uygulama da ise içerik pazarlama teknikleri ile tüketici ve potansiyel müşteri kimliklerinden yararlanılmıştır. Seo hazırlama ve içerik pazarlama konularına değinildiğinde incelemeler neticesinde 10 yıllık bir geçmişe sahip olan SEO pazarlama ile içerik pazarlama karşılaştırıldığında içerik pazarlamnın henüz son yıllarda önemli bir yere sahip olduğu görülüyor.

Piyasada yer alma süreleri her ne kadar farklılık gösterse dahi SEO pazarlama ve içerik pazarlama uygulamalarının birbiri ile bağlantılı olduğu görülüyor. Ancak her ikiside farklı metodlarla uygulanmaktadır.

SEO Pazarlama Nedir?

Sitelere uzmanların uygulamış olduğu fiziksel uygulama ve teknik anlamda SEO pazarlamaları sitelerin organik ve editoryal hizmetlerle gerçekleştirilir. Ziyaretçi kazanma ve trafik elde etme amacı ile sitelerin hem dışarıdan hem de içeriden düzenlemeleri yapılır. Site içi SEO hizmetleri site dışı SEO hizmetlerinin uygulanması için temel teşkil eder.

Çünkü Google botları tarafından ziyaret edilen sitelerin Google sıralamasında önemli bir yere kavuşmaya başlamısında değer kazanır. Site içi düzenlemelerin yapılmadığı siteler Google’da yayınlansa dahi sıralamalarda değer kazanamaz ve üzerine daha karmaşık bir hale neden olurlar. Google site içerisinde farklı farklı renk ve puntolarla yazılan makaleleri olumlu değerlendirmemektedir.

Makaleler Google tarafından okuyucu için olumlu değerlendirilen ancak makalelerin bir düzen içerisinde uygulanmasını gerekli gören bir sistem geliştiren Google kopye içerikleri de olumsuz değerlendirir. Özgünlüğe son derece önem veren Google web sitelerinin okuyucu için yararlı bilgiler bulundurmasını düzen içerisinde olması gerektiği şekli ile değerlendirir. Bu nedenle içerik geliştirme uygulamasından internet ortamında bu işi yapan makale yazarlarından  içerikleri özgün bir şekilde hazırladıkları siteler aracılığı ile temin etmeleri gerekir.

İçerik  Nedir?

Gerek kişisel gerekse kurumsal olarak doğru ve net bir şekilde belirlenmiş hedeflerin okuyucuların ilgisini çekebilmesi itibari ile bilgisayar ortamında makaleler halinde oluşturulmasıdır. Oluşturulan bu içerikler bu sektörde makale siparişi alan siteler tarafından sağlanır.

Blog Ve İçerik Pazarlama

SEO çalışmalarının etkinlik gösteremedeği bloglar için blog yöneticileri kişisel bloglarda içerik pazarlama önemli midir sorusuna cevap ararlar. Bloglar için içerik pazarlama stratejisinin çok da önemi bulunmuyor. Kişisel bloglarda içerik pazarlamanın öneminin yüksek bir derece arz etmemesi bloglarda kişisel düşüncelere ve bilgi birikimlerin blog yöneticileri tarafından kişisel bir dille ifadesi olmaktadır.

Blog hizmetleri artık tüm sitelerde bir kategori olarak yer almakta ve pazarlama yapan sitelerde özellikle marka adınının duyrulmaya çalışılması şeklinde değer bulmaktadır. Eğer blog yöneticileri adını marka haline dönüştürmek istiyorlar ise bu noktada içerik pazarlama yöntemlerine ihtiyaç duyacaklardır. Bu bilgilerden yola çıkılarak içerik pazarlama stratejilerine marka haline dönüşmek yok ise gerek duyulmayacağı anlayışı olmamalıdır. İçerik pazarlama küçük ölçekli bloglar için de olsa muhakkak gereklidir. Fark ise pazarlama yapan bloglarda içerik pazarlamanın daha da öne çıktığıdır.

Blog İçerikleri

Gerek kişisel gerekse pazarlama amaçlı olsun blog içeriği nasıl olmalı merakına yönelik içerik üretmenin ve bu içeriklerin pazarlanması gerektiği fikri önemlidir. Bloglar her ne kadar kaliteli içeriklere sahip olsalar da bu içeriklerin okuyucu kitlesine ulaştırılamaması o blog için bir anlam ifade etmeyecektir.

Oluşturulan içeriklerin okuyucu kitlesine ulaştırılıp başarı elde edilmesi adına yapılması gereken nokta içerik pazarlama stratejilerinden yararlanmak olacaktır. Çok sayıda büyük  firmanın içerik pazarlama uygulaması için ayırmış olduğu yüksek bütçeler her blog yöneticinin ihtiyacı olan bütçeler olarak anlaşılmamalıdır. Küçük bütçe ile yapılabilecek dikkatli uygulamalar ile etkin yöntemle içerik pazarlama stratejisi elde edilebilir. Bunun ilk olarak SEO çalışmalarının önemle yapılması gerekir.

Makale yazdırırken makalede geçmesi gereken püf noktaların siparişin verilmesi ile dile getirilmesi gerekir. Makalelerde yer alacak olan anahtar kelimelerin anahtar kelime yoğunluğu doğrultusunda belirlenmesi Google’da okuyucuların siteye daha kolay ulaşmalarını sağlayacaktır. Ancak bu uygulamanın tek başına yetersiz olduğunun altı çizilmelidir.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir